Rio (pio)

10 mei Rio (pio) 81km.

Daar is tie weer hahahaha.

Vanmorgen was echt heerlijk. Een lekkere warme douche en alles weer lekker schoon. Kreeg een heerlijk ontbijt (met een eitje hihihi). En ben daarna op mijn gemak naar de super markt geweest. Nog even wat geld gepint. En dacht er een relax dagje van te maken.. FOUT… FOUT !!!! Bij het meer van Trichonida werd het wel ff anders.

Aja hier stonden al wel volop bomen met citroenen en sinaasappels er aan!! Zag op de kaart dat er een weggetje helemaal langs het meer zou lopen. Nou dat heb ik geweten. Was onverhard en hobbelig..dacht hoop dat mijn (gekochte) eitjes het overleven hihihihi… Omdat het veel geregend had was de waterstand van het meer zo hoog dat de weg hier en daar onderstond.

Was gelukkig wel iemand tegen gekomen die me vertelde dat het te doen was. En dan geeft het je moed om door te gaan.(zie foto).

Beetje nat.
Beetje nat.

Was wel bang dat mijn tassen af zouden scheuren of mijn banden het zouden begeven over al die rotsachtige paden. Moet er nog wel even een stukje mee door. Maar goed Uiteindelijk dacht ik ‘er komt geen eind aan’. Gelukkig zat iemand lang de kant te vissen. Nu is het zo dat als je aan een Griek vraagt of hij Engels praat deze meestal nee zegt. Maar net doen of je het da niet hoort en gewoon door gaan hahahaha.

En verdomd ze helpen je hihihi…. maar vroeg dus hoe ik hier in hemelsnaam uit kon komen. Nou het was dus gewoon doorgaan. Een stukje verder was een asfalt weg…pffff. Ben dus bij Pamfio weer op de weg gekomen. Week wel een beetje af van de route maar no problem. Was me daar een helse heftige klim tot Doeneika en dacht zo nu afdalen. FOUT.. FOUT.. Een paar kilometer verder weer een klim waar ik tot het gaatje moest gaan. Tjeemig wat was ik blij dat ik het water zag. Nog even aan wat bouwvakkers gevraagd hoe ik op de snelweg kon komen met mijn fietsje. Nou je snapt het al. Die lagen in een deuk. Maar stikt me geen moer. Ga gewoon de snelweg op met mijn fiets.

Bij de brug werd in tot stilstand gebracht. Ik moest via een smal padje de brug over.

Brugje
Brugje

En met een brede lach… Ging ik de brug over. Sta nu op een mooie camping. Heerlijk rustig en heb al boodschappen gedaan …en wat eten we vandaag????? Jajajaja??? Aardappels met groente en een flinke klodder MAJO hahahaha.

Luitjes ik ga koken op mijn pitje. Heb al en paar biertjes achter mijn kiezen. Maar die heb ik zeker verdient!!!

De ballen.. Franky

PS morgen ga ik naar Patra. Kijken of het iets is. Een heerlijk bakkie drinken.!!!

5 thoughts on “Rio (pio)”

 1. Ha die Frank,

  Jeh zeg, je legt heel wat kilometers af, klasse apart!! Wat een enorme bergen, echt het ziet er prachtig uit. Ik hoop dat je nog een keer een rustdag neemt, je vraagt wel heel veel van jezelf. Is dit wel gezond?! De Tour zou voor jou peanuts zijn.

  Franky ik ken maar 1 “gek” die zoiets doet, maar wel een bijzonder iemand. Veel plezier onderweg, niet doortrappen en op naar morgen……

  groetjes,

  Lizette

 2. Hey Frank,

  Nou,nou, dan weer bergen beklimmen, dan weer door het water met je fiets……das nog ns echt
  survivallen!!!!!!
  Maar nu ben je “op de camping” en vandaar uit alles gaan bekijken…..en af en toe een terrasje
  pikken…..
  Heerlijk hoor!!!!

  XXXje Lil

 3. Heeye Frankyboy

  …offe moet ik zegge Herman den Blijker …( aardappels met groente …enne om het een beetje aan te kleden een klodder mayo …. lekkerrrrr …..die michelinster komt nog wel .. hahaha …)

  Weer afzien vandaag ..poeh poeh ..echuth nie normaaal …. nu maar eens een beetje gaan relaxen !!!!
  Heel veel plezier morge in Patra ..neem er maar ene van ons !!!

  Dikke knuffel uit Easterwood xxxx

 4. Ha Ome Frankie,

  Het lijkt me dat het prachtig is!
  Langs dat meertje is het prachtig!
  Leuk dat je je fiets even van het fietspad hebt gehaald en in het water hebt gezet!
  Het is natuurlijk heel zwaar want ik zie op de foto dat het buikje al wat minder is, nog wel even door fietsen hoor dan krijg je het misschien helemaal weg! Geniet maar van Patria!
  Veel succes!

  Groeten Willem

 5. hoi ,frank, je komt nog eens ergens met de fiets ik denk dat je daar op dat weggetje weinig toeristen tegen bent gekomen ,dus elk nadeel heeft zijn voordeel
  fiets ze met plezier en de groeten van wim en betsie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.