Home sweet home….

Mijn laatste verhaaltje,

Moest er om 03:00uur uit. Ik wilde op een rustige manier in het vliegtuig komen. Gelukkig heb in een heel mooi lampje en kon het allemaal redelijk zien in het donker. Nog een laatste check of ik niets vergeten was en gaan met die banaan. In het donker fietsen in Griekenland is een hel vind ik. Ten eerste al die gaten in de weg die je niet vroeg genoeg kan zien.

Ten tweede die honden. Ben dus weer ff achterna gezeten. Dacht geef vol gas en was hem gelukkig zo kwijt. Het laatste stukje is over de snelweg…er is gewoon geen andere mogelijkheid. Was om 6:30uur op het vliegveld. Even gekeken of de vlucht geen vertraging had. Ben toen de fiets klaar gaan maken voor transport. Ivm het gewicht heb ik een paar tassen met spanbanden aan de fiets gebonden. Ging super hoefde niets extra betalen.Na wat gate wisselingen en 40min vertraging ging ik de lucht in. Op Schiphol ging het verder van een leien dakje.

Vertrek schiphol
Schiphol

Nah, nu wat vond ik er over het algemeen van????. Moet zeggen een prachtige natuur en in vergelijking met de Rome tocht is deze veel en veel mooier. Prachtige meren en bergen. Griekenland heeft ook meerde gezichten. Het noorden is wat ruiger. Dan de rotsen met hun kloosters bij Kalambaka en last but not least het rustige mooie zuiden. De kust is bijna overal vrij rustig in vergelijking tot de oceaan. Het enigste wat me erg tegen stond zijn die klote HONDEN. Als ik weer een keer door Griekenland ga neem ik zeker “pepper spray” mee. En het is zeer jammer dat de Grieken alles wat ze niet meer nodig hebben in de kant van de weg gooien. Echt ongelooflijk wat je allemaal ziet liggen en wat ligt te rotten.

Nah waren weer een paar fijne weken!!! Volgend jaar ??? Azië? Afrika? Nepal? Weet het echt nog niet.

Ga eind augustus of begin september in iedergeval het Mont Blanc massief weer verkennen. YEAH!!!

Frank.

Mati

16 Mei Mati 0km hihihi,

Vandaag de rustdag.. Eerst even brood gehaald en wat eitjes.. Moest me daar best een eind voor fietsen.. Maar ik wilde het perse. Niet zeuren en gaan.  Dus tralalalala.. na een heerlijk gebakken eitje met spek..Heb er ook nog wat gekookt voor ‘s middags. Snel nog wat kleren uitgewassen en op naar het strand. Moet zeggen prachtig helder water.. Maar niets dan kiezels. Na een paar uurtjes had ik het wel weer gezien. Moet er vannacht om 4 uur uit. Alles opruimen en dan op mijn gemakje in het donker naar het vliegveld fietsen (hoop niet teveel last te hebben van honden).

Moet zeggen nu de fietstocht ten einde is wil ik hier ook weg. Ben hier niet naar toe gekomen om een beetje aan het strand te liggen. Morgen mijn laatste verhaaltje.. En mijn tja hoe zal ik het zeggen…..???  Wat ik er over het geheel van vond.

Ik hoop op een goeie vlucht en tot morgen zwaai zwaai Franky

Athene

15 Mei Athene 75 km.

Vannacht heerlijk geslapen. Ondanks dat een pomp dichtbij mij staat te draaien (denk van het riool). Gekken is??? mijn beentjes voelde na gisteren weer heel erg goed. Dus dacht niet zeiken en op naar Athene het Acropolis bekijken en ook nog ff naar het vliegveld zodat ik zondag niet voor problemen kom te staan. Eerst een lekker bakkie koffie gezet met een banaan en een papje.. Mmmm dat moet genoeg zijn. Op een of andere manier heb ik gelijk het gas er op gegooid.

Heerlijk geen bepakking. Leek wel of ik al aan het vliegen was.. Hahahah. Het tellertje stond het meest van de tijd tegen de 30 of er over. Mijn GPS wees me echt super de weg naar het Acropolis. Daar aangekomen heb ik een lekker biertje in de schaduw gedronken. Oohhh wie heeft dat bier toch uitgevonden.. wat lekker. Eens even nagevraagd waar een internetcafé zou moeten zijn.. Zal je vertellen dat moet je dan zeker nog wel 10x vragen. Maar uiteindelijk wel gevonden.

Tja....
Tja....

Zag er allemaal perfect uit, mijn reservering en ticket nummer uitgeprint en op naar het vliegveld. Onderweg heb ik nog een pasta op en een beetje aan het dollen geweest met z’n gezellig dik serveerstertje hahahaha. Goed bij het vliegveld stond ik op een viaduct en dacht pak even mijn verrekijker. Kan ik kijken of ik langs die snel weg mag. Nah dat duurde net 2 min. Komt er een man naar me toe met een ID van meneer de agent. Nou zeg deed toch niets verkeerd? Wat blijkt ze verwachten verkeerde mensen. En hij was heel vriendelijk maar kon niet toestaan dat ik bleef. Maar heeft me nog wel ff uitgelegd hoe ik met mijn fiets naar het vliegveld moest komen.

Lekker eten met mensen uit Nieuw Zeeland
Lekker eten met mensen uit Nieuw Zeeland

Dus ik kon tevreden naar de camping. Daar aangekomen, ontmoete ik een paar zeer aardige nieuw zeelanders. Heb een paar biertjes met hun gedronken.. En daarna hebben we samen gegeten. Gho wat zijn er toch aardige mensen op deze wereld. Ze gaan samen een reis van 4 maanden maken SUPER toch. Ze zijn na nog wat biertjes naar bed gegaan.. Doodop van de reis en de fietstocht van het vliegveld naar de camping hahahaha.

………………………………………………………………………………………….

Nou dat was het weer voor vandaag.. Was een heerlijk dagje en morgen ga ik proberen rust te nemen. Hihihihi

Groetjes van Franky

Mati

14 Mei Mati 166 km,

Nou hoe zal ik beginnen. Vanmorgen was een prima begin. Kwam lang een bakker en die had me toch lekkere broodjes. Heerlijk met een papje voor zijn deur aan een mooi tafeltje op. Na dacht nog bij mijzelf.. Dit wordt een heerlijke dag. Op naar het kanaal van Karinthos.. Nou dar kanaal stelt echt geen drol voor. Busladingen worden er afgegooid, foto foto foto en weer verder.

Dit noemen ze een kanaal!
Dit noemen ze een kanaal!

Die mooie dag daar heb ik me dus heel erg in vergist. Voorbij Elefsina ging het helemaal mis. Je moet daar de snelweg op.. En die Grieken zijn in de auto (ja niet allemaal natuurlijk!!!) helemaal gestoord. Ze rijden echt als gekken langs je af terwijl het hier vier banen breed is! Blijf dan godsnaam op je eigen baan zeg!!! Het is heel vies en het stinkt naar rottend vlees van honden en katten.

Nog flink ruzie gehad met z’n vette vrachtwagen chauffeur. Wat een lul! Denkt zeker als hij daar zo hoog zit dat hij alles mag. Hij ging tekeer als een leeuw maar kwam er niet uit. Ohh dat had iemand moeten filmen hahahaha.

Maar goed ik door naar de eerste camping in het zuiden van Athene. Niets meer te vinden. Naja geen probleem dan een tweede proberen. Sodeju ook dicht. Dan een hotel. Echt daar is niets te krijgen. Uiteindelijk lukt het toch een hotel te vinden. Maar die lag weer aan de snelweg. Aan een Griek gevraagd. Mocht met hun een stukje mee rijden om te kijken hoe ik er moest komen ( super aardig natuurlijk!!). Ze hebben echt heel veel moeite voor mij gedaan. Dus ik later met mijn fiets naar het hotel toe.. Nah! 194 euro voor een nachtje.. Ik zei nog wil de kamer niet kopen! Ik weer helemaal terug. Om gek van te worden.

En waar je het ook vraagt je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Ben toen uiteindelijk maar naar Rafina gereden. Hup bergie op bergie af en ik was al kapot. Maar zo leer je jezelf wel kennen!!!. Daar aangekomen.. Geen camping meer!!. Dacht nu moet je jezelf echt beheersen!!! Nou dan mijn laatste kans, op naar Mati.. In Mati weer een Griek aangesproken. Deze verstond mij heel slecht maar wilde me wel voorrijden. Ik weer als een gek achter hem aan.

En YES er was er een. Absoluut geen mooie maar blijf hier wel!! Heb deze dag als de slechtste ervaren.. Heel veel afgezien.. Hier kom ik dus echt nooooooooooooit  weer!!!!!  Heb zeker nog een hoop te vertellen zoals ieder dag hahahahaha.

Nou morgen weet ik nog niet wat ik ga doen we zien wel weer…

De balle Franky.

Korinthos

13 Mei Korinthos 123 Km.

Vannacht heerlijk geslapen. En vanmorgen op tijd er uit. Eerst snel naar de bakker gereden.. Die was al wel aan het bakken maar nog niet open. Heb net gedaan als een Turk.. ikke niet begrijpen.. En gewoon maar blijven vragen om een brood. Uiteindelijk barstte hij ook in lachen uit en gaf me een brood. Dat vind ik nou humor!!. Er een eitje bij gebakken..

Een voor onderweg en een om gelijk op te freten. Nog ff een papje er bij. En ik voelde me weer superman hahahaha. Dacht eerst ik ga tot Stomia. Maar daar was ik al om 13:00uur. En de benen wilde niet stoppen. Dacht barst ik ga door. Nog ff een banaan er in, de rug krom en stoempen. Heerlijk jezelf een beetje pijn doen. Zweet spoot er aan alle kanten uit grrrrr. Ik was niet meer te stoppen. Stond rond 16:30uur al op de camping.

Heerlijk hier zeg. Eerst ff wat biertjes gekocht en snel de zwembroek aan en plons. Daar lag tie dan eindelijk in het water. Vreemd hè.. Ben eigenlijk een hele grote waterrat. Als ik water zie wil ik er in. Maar kan natuurlijk niet alles hebben.

Lekker rustig aan het water
Lekker rustig aan het water

Ga vanavond de kaart eens goed bekijken. En dan een vliegtuig plannen. Wil nog wel Athene even bekijken. Dus morgen weet ik meer. Nog ff…. Als ik ergens zou willen wonen zou dit een plek kunnen zijn.. Zo relax en

rustig met een prachtige heldere zee. Al twijfel ik tussen het wilde water van de oceaan. Alleen daar kan je weer geen huisje aan de kust hebben . Helaas brand het vuurtje nog te hard in mijzelf en moet ik ook nog wat jaartjes werken. Merk ook wel dat lamballen op dit moment niets voor mij is.hihihihi.

Luitjes tot morgen grrrrrrr Franky

Patra

12 Mei Patra 35km.

Patra….. Tja wat zal ik zeggen.. Niets verloren daar. Is eigenlijk helemaal niets te zien. Ben nog even naar dat kasteel geweest.(nog een pittig klimmetje). Tja sorry niet bijzonders. Het centrum zit barstens vol met auto’s die niet rijden maar alleen toeteren. Nee dan is Rio met zijn boulevard nog veel mooier. Maar het lijkt wel of hier een storm heeft gewoed. Alles is vervallen of verwaarloost. Het moet hier vroeger gebruist hebben aan de kroegen te zien die nu dicht getimmerd zijn. Ook zwembaden met tribunes liggen er voor oud vuil bij (Iets doet de regering hier niet goed!!!) Ohja Patra heeft geen zand strand. Bij de haven worden veel buitenlanders (denk Aziaten) in de boeien geslagen. Kortom de vakantie man geeft het een klein zesje hahahaha.

Zo veel werk maar ut is bijna af
Zo veel werk maar ut is bijna af

En nu morgen dan?? Heb hier over heel wat bedenksels in mijn koppie gehad. Maar na vandaag ben ik er echt uit. Heb nog een stuk van de weg die ik morgen richting Olympus zou moeten nemen genomen. Nou en die is super druk en gevaarlijk. Gaat hem dus niet worden! Ga gewoon langs de bovenkant van Peloponnesos richting Athene. Ga proberen hier meerdere dagen over te doen. Relax dus zal ik maar zeggen.(hoop dat me dat lukt hihihihi)

Na da was tum weer gr Frenky

23:37 Aja…… even een aanvulling, kijk eens hoe goed ik al kan koken!!

Gebakken aardappeltjes met boontjes en tonijn schijf …. Met natuurlijk een wijntje

eten

Rio (pio)

10 mei Rio (pio) 81km.

Daar is tie weer hahahaha.

Vanmorgen was echt heerlijk. Een lekkere warme douche en alles weer lekker schoon. Kreeg een heerlijk ontbijt (met een eitje hihihi). En ben daarna op mijn gemak naar de super markt geweest. Nog even wat geld gepint. En dacht er een relax dagje van te maken.. FOUT… FOUT !!!! Bij het meer van Trichonida werd het wel ff anders.

Aja hier stonden al wel volop bomen met citroenen en sinaasappels er aan!! Zag op de kaart dat er een weggetje helemaal langs het meer zou lopen. Nou dat heb ik geweten. Was onverhard en hobbelig..dacht hoop dat mijn (gekochte) eitjes het overleven hihihihi… Omdat het veel geregend had was de waterstand van het meer zo hoog dat de weg hier en daar onderstond.

Was gelukkig wel iemand tegen gekomen die me vertelde dat het te doen was. En dan geeft het je moed om door te gaan.(zie foto).

Beetje nat.
Beetje nat.

Was wel bang dat mijn tassen af zouden scheuren of mijn banden het zouden begeven over al die rotsachtige paden. Moet er nog wel even een stukje mee door. Maar goed Uiteindelijk dacht ik ‘er komt geen eind aan’. Gelukkig zat iemand lang de kant te vissen. Nu is het zo dat als je aan een Griek vraagt of hij Engels praat deze meestal nee zegt. Maar net doen of je het da niet hoort en gewoon door gaan hahahaha.

En verdomd ze helpen je hihihi…. maar vroeg dus hoe ik hier in hemelsnaam uit kon komen. Nou het was dus gewoon doorgaan. Een stukje verder was een asfalt weg…pffff. Ben dus bij Pamfio weer op de weg gekomen. Week wel een beetje af van de route maar no problem. Was me daar een helse heftige klim tot Doeneika en dacht zo nu afdalen. FOUT.. FOUT.. Een paar kilometer verder weer een klim waar ik tot het gaatje moest gaan. Tjeemig wat was ik blij dat ik het water zag. Nog even aan wat bouwvakkers gevraagd hoe ik op de snelweg kon komen met mijn fietsje. Nou je snapt het al. Die lagen in een deuk. Maar stikt me geen moer. Ga gewoon de snelweg op met mijn fiets.

Bij de brug werd in tot stilstand gebracht. Ik moest via een smal padje de brug over.

Brugje
Brugje

En met een brede lach… Ging ik de brug over. Sta nu op een mooie camping. Heerlijk rustig en heb al boodschappen gedaan …en wat eten we vandaag????? Jajajaja??? Aardappels met groente en een flinke klodder MAJO hahahaha.

Luitjes ik ga koken op mijn pitje. Heb al en paar biertjes achter mijn kiezen. Maar die heb ik zeker verdient!!!

De ballen.. Franky

PS morgen ga ik naar Patra. Kijken of het iets is. Een heerlijk bakkie drinken.!!!

Agrinio

10 Mei Agrinio 61km.

Vannacht goed geslapen. Lag een klein beetje scheef maar dat mocht de pret niet drukken. Als je dan je rits van je tent open trekt en je wordt dan verrast door een oase van mooie natuur.. Kan de dag niet meer stuk. Gisterenavond mijn laatste noodrantsoen op gegeten. En vanmorgen wat er nog in de tas zat.. Na da was dus een blikje erwtjes, twee papjes, half potje jam en een banaan. Zelfs die erwtjes mmmmm vond ik heerlijk hahahaha.

Ohhh...
Ohhh...

Nu de rit.. Eerst naar beneden zien te komen zonder kleerscheuren. Helaas dat is niet helemaal gelukt. Een flinke schaafwond op mijn been. Had eigenlijk in mijn koppie hangen dat het overwegend afdalen zou zijn MIS!!! Weer flink klimmen.

Maar de omgeving zo ohhh zo fantastisch mooi. Dat “meer”.. Je gaat daar over een brug…. na echt nie normaal. Dacht nu moet ik Dirk eerst een sms sturen en zeggen dat de route geweldig is!!! Maar goed, gewoon door bikkelen. In mijn koppie hing wel van nu wil ik echt weer eens lekker douche en ff in een gewoon bedje.

Het was vandaag echt zeik heet en dacht bij Agrinio moet wel een hotel zijn. Na wat vragen en handgebaren snel eentje gevonden. Een heerlijke douche genomen en mijn spullen uitgewassen. Ohw das dan toch wel weer lekker.

Aah Ooh
Aah Ooh

Moet wel zeggen dat ik de bergen met weemoed achter me heb gelaten!! Zit nu op een terrasje mijn verhaaltje te typen. Potverdorie wat kan het leven toch mooi zijn. Eerst tot het gaatje gaan en dan relax aan een biertje in een Grieks stadje. (Uhhh er gaat overigens niets boven “HUIS TEN BOS” in dun berg!!!! Laat dat duidelijk zijn)

Morgen ga ik op weg naar Pelopenesos. Daar zijn volop campings vanwaar ik wat plaatsen wil gaan bekijken.. Begin bij Patra.

Hoop dat jullie net zo van de zondag genieten als ik.. Gun het jullie allemaal van Harte.

Tot morgen!!! Gr Frenk

Episkopi

09 Mei Episkopi 72 km.

Vandaag was het echt de koninginnenrit. Was giga zwaar en giga mooi. Jezus wat is de natuur hier geweldig die reuzen van bergen met hun machtige toppen waar de sneeuw nog op ligt. In één woord geweldig hahahaha (is toch een liedje).

Maar nu de rit. Vanmorgen om 8:30 uur vertrokken. Wist dat het een lange dag zou worden. Het was al flink warm. Moest eerst nog naar Timfristos klimmen. Dan komt er een mooie afdaling maar bij Karpenisi breekt de hel los. Heb daar eerst nog ff een vette worst bij z’n wagentje (kantine) op. En in de super markt flink wat drank ingeslagen. Lees 4 cola, fles karnemelk, 2,5 liter water en nog wat vruchtensap.

Kleine bron
Kleine bron

Dat water vul ik dan bij ieder bronnetje weer bij. En het is mooi allemaal op hahahaha. Maargoed vanuit Karpenisi een lange klim..pfff en warm pfff wil je niet weten. Dan denk je ik ben er.. Mooi mis!! Een kleine afdaling en weer omhoog. Maar was super genieten van de bergen en al het schoons er omheen. Wilde perse in de bergen blijven. Maar het is hier allemaal giga stijl.. Dus kon maar geen plekje vinden. Uiteindelijk zag ik iets.. Moest er wel flink voor klimmen maar het uitzicht (zie foto) mag er wezen.

Uitzicht Episkopi
Uitzicht Episkopi

Hoop morgen de camping bij Nafpaktos te kunnen halen. Zal er om houden.

Wens jullie allemaal een fijne avond en tot morgen!!!

Gr Franky

Timfristos

08 mei Timfristos 96 km.

Vanmorgen een beetje laat uit mijn bedje gekomen. Was weer in slaap gevallen. De rit begon heel mooi een prachtige klim naar Domakos. Met een prachtige afdaling.Heerlijk met Bob Marly op de walkman aan en met een snelheid van 60km/uur naar beneden suizen.

Nog ff over het landschap. Tis daar zo vlak dat het net een zee van land is oneindig ver en omsloten door bergen. Heel apart. Naar Lamia is een saaie weg. Overigens wel een mooi stadje. Ben daar niet lang gebleven.

Hup paardje hup!
Hup paardje hup!

De weg na Timfristos word pas na Makrakomi mooi. Was echt zeik heet vandaag. Soms is het heerlijk als er z’n fonteintje is waar je ff jezelf kan afspoelen. Spoel dan ff al mijn zweet uit en trek het gelijk weer aan. Mmmm heerlijk. Heb nu een plekje gevonden. Maar wacht nog ff met mijn tentje opzetten tot het donker begint te worden. Dacht schrijf eerst maar ff mijn stukkie hihihihi.

Morgen is niets dan klimmen.. Zal richting Agrinia gaan. Wil me dan wel weer eens douche…hahahaha Dus hoop op een hotel??

Tot morgen!!!

Frank Mekes