Home sweet home….

Mijn laatste verhaaltje,

Moest er om 03:00uur uit. Ik wilde op een rustige manier in het vliegtuig komen. Gelukkig heb in een heel mooi lampje en kon het allemaal redelijk zien in het donker. Nog een laatste check of ik niets vergeten was en gaan met die banaan. In het donker fietsen in Griekenland is een hel vind ik. Ten eerste al die gaten in de weg die je niet vroeg genoeg kan zien.

Ten tweede die honden. Ben dus weer ff achterna gezeten. Dacht geef vol gas en was hem gelukkig zo kwijt. Het laatste stukje is over de snelweg…er is gewoon geen andere mogelijkheid. Was om 6:30uur op het vliegveld. Even gekeken of de vlucht geen vertraging had. Ben toen de fiets klaar gaan maken voor transport. Ivm het gewicht heb ik een paar tassen met spanbanden aan de fiets gebonden. Ging super hoefde niets extra betalen.Na wat gate wisselingen en 40min vertraging ging ik de lucht in. Op Schiphol ging het verder van een leien dakje.

Vertrek schiphol
Schiphol

Nah, nu wat vond ik er over het algemeen van????. Moet zeggen een prachtige natuur en in vergelijking met de Rome tocht is deze veel en veel mooier. Prachtige meren en bergen. Griekenland heeft ook meerde gezichten. Het noorden is wat ruiger. Dan de rotsen met hun kloosters bij Kalambaka en last but not least het rustige mooie zuiden. De kust is bijna overal vrij rustig in vergelijking tot de oceaan. Het enigste wat me erg tegen stond zijn die klote HONDEN. Als ik weer een keer door Griekenland ga neem ik zeker “pepper spray” mee. En het is zeer jammer dat de Grieken alles wat ze niet meer nodig hebben in de kant van de weg gooien. Echt ongelooflijk wat je allemaal ziet liggen en wat ligt te rotten.

Nah waren weer een paar fijne weken!!! Volgend jaar ??? Azië? Afrika? Nepal? Weet het echt nog niet.

Ga eind augustus of begin september in iedergeval het Mont Blanc massief weer verkennen. YEAH!!!

Frank.

2 thoughts on “Home sweet home….”

  1. lieve rijziger,het tocht is rond.Je hebt je zelf weer verijkt en vol gemaakt met beelden gefoellens,ervaringen.Na een goedde maaltijd is het tijd om te vertieren…wel bekomen u!

  2. Hallo Frank,

    Wat een mooie beschrijving van je reis! Ik ben zelf van plan om over een aantal weken in Griekenland te gaan fietsen. Ik ben niet zo heel bekend met fietsvakanties maar wat jij gedaan hebt lijkt wel echt op dat wat ik wil gaan doen. Ik zou dus graag van jou een aantal dingen willen weten waarvan jij zegt dat ze echt heel belangrijk zijn om rekening mee te houden. Kun je mij anders even mailen? Ik hoef echt niet veel te weten maar een aantal korte praktische vragen heb ik wel waar ik eigenlijk wel mee zit. Alvast hartelijk dank!!

    groet,

    Niels

Comments are closed.