9 feb. 2015 Copan 61km

Wederom een hel dag. Heb lang niet meer zoveel afgezien en kon op een gegeven moment echt niet meer. Wat een warmte en een bergen! Moest mezelf echt naar de grens toe harken., De grens overgang ging soepel moet ik zeggen. Heb daar mijn geld gewisseld met zo’n snelle Jelle. Vond zijn koers toch een beetje aan de lage kant en zei dat hij omhoog moest anders ging het gewoon niet door en het lukte.  Het was van daaruit niet meer dan een kleine 20 km tot waar ik nu ben. Nou het leken er wel 100 met die zon op mijn rug, werd er gek van!

Kon ook al een tijdje niet eten en dan gaat het gewoon mis. Van te voren goed in de Lonely Planet gekeken waar ik wilde overnachten. en dat was een goeie keus. Heb daar flink wat bier achterover geslagen wat gegeten en gedoucht en vervolgens hebben ze me niet meer gezien. Lag er al om 16:00 uur in. Verslind hier het enen naar het ander boek (clive Cussler)  daar heb je thuis geen tijd voor, Heerlijk gewoon.

Onderweg dacht ik op een gegeven moment van `eigenlijk wil ik deze manier van fietsen niet meer` . Iedere dag naar mijn gehijg gaan zitten luisteren en bijna niets anders zien dan mijn voorwiel. Neem nu van hier uit de bus naar San Pedro en ga dan dezelfde dag door naar Tegucigalpa. Kom daar dan wel om 19:00 uur aan Ben daar niet blij mee. Het is namelijk een stad waar de meeste moorden van de wereld worden gepleegd en om daar nu in het donker aan te komen (brrrr) . Maar we zullen het meemaken, Hoe ik dit allemaal voor elkaar krijg daar snap ik niets van, spreek echt geen Spaans en ze lachen zich dan ook rot met me.

Probeer het maar eens. En dan moet er ook nog een fiets en een paar tassen mee :p  Heb voor morgen nog een toektoek geregeld, Die komt mij morgen vroeg ophalen.. ola.. Maar tis gewoon een kwestie van volhouden en je nergens voor schamen.

Vandaag ook een bezoek aan de Mayastad gebracht. Dat zoiets nog op elkaar staat? Tis toch allemaal rond 9e eeuw v. Chr. En das best lang geleden toch?

Nha tot de volgende keer (hoop ik)

Gr rank

3 thoughts on “9 feb. 2015 Copan 61km”

    1. Hahaha ja gelijk!!!! Maar morgen stap ik er weer op. Tis zo warm hier pffff en zeker niet pluis!!!!

  1. Wat een oude meuk die oude stenen Frank erg doods om te zien.
    Had je dat van te voren in de planning staan de stad met de meeste moorden van de wereld.
    Ik had geen stap in deze stad gezet.
    En lat je niet afzetten met een toelage koers.

    Gr Bert M

Comments are closed.