2-3-2015 Almirante 104km

Beetje vroeg uit de veren. Stond vandaag een grensovergang en wat bergen voor de boeg.Eerste stuk ging eigenlijk best gemakkelijk. Was om 9 uur bij de grens. Je moet dan over een hele oude brug. Om Panama in te komen zit er een hele norse kerel naar je te kijken ofdat ik wat van hem aan heb. Eerst gaf hij mijn paspoort terug en toen moest hij nog eens kijken.

Uiteindelijk kon het zijn goedkeuring IMG_6308dragen. Daar gelijk een sim kaartje gekocht. Ze konden alleen de APN niet instellen. Snapte er echt niets van. Gelukkig een stadje verder was een Movistar ondersteuningspunt. In twee min had hij het voor elkaar. Hoppa mijn laatste SIM. Had z’n bundel bij Enexis aangevraagd enook gekregen. Merkte de eerste dag al dat dit financieel de spuigaten uit zou gaan lopen. En das nergens goed voor. Dus nu in ieder land een nieuw kaartje gekocht.

De laatste kilometers waren venijnig. Pfff bleef maar op en neer gaan. Haalde op een gegeven moment een Duitse fietser in. Hadden gelijk een leuk praatje. Hebben samen nog wat gedronken en zijn weer beide ons pad ingeslagen.

Zag wel dat hij veel relaxter fietste als ik. Zou dat onderhand toch eens moeten leren.!!!! Als het een beetje goed gaat spaar ik mijzelf totaal niet en gooi ik altijd het gas open. Zo DOM!!!

IMG_20150302_160644Zit nu in Almirante van hieruit vertrekken de bootjes naar de eilanden. Zijn van die dingen met 500pk er achter. Gaat dit niet doen. Te druk voor Franky. Morgen een kort ritje van 65km. Hoop daar een hotel te vinden. Dan de volgende dag de koninginnenrit J

Gr Frank

15 thoughts on “2-3-2015 Almirante 104km”

  1. Voel me voorlopig hier in Panama oké. Blijft natuurlijk centraal Amerika..
   Morgen de bergen in!!! Heb vandaag ook flink wat voor mijn kiezen gehad..

 1. Heey Franky.
  Als je het jezelf afbeulen dom vindt zou ik ff inhouden tot die Duitser je weer in heeft gehaald en dan met hem op fietsen naar je einddoel. ( Tis maar een ideetje )…. Maar hoe dan ook je bent een kanjer , hou vol !!! Groet

  1. Hahaha. We treffen elkaar nu al drie dagen. Vannacht hebben de en kamer gehuurd. Echt in the middel of noware. Lost nd fond. Hebben onze fietsen door en bos moeten sleuren. heerlijk rustig hier. Morgen weer verder!!!

 2. Ter info van Frank in Panama.
  Berichtje in de Telegraaf van 4-3-2015

  Misdrijf uitgesloten
  Valpartij werd Kris en Lisanne fataal
  Kris en Lisanne zijn niet slachtoffer geworden van een misdrijf, maar omgekomen door een noodlottige valpartij. Tot die conclusie zijn de families van beide vrouwen gekomen na het laatste onderzoek van forensische specialisten.

  1. Blijf toch wel en beetje raar. Vallen door je meestal alleen.? Dus?

 3. Ha die Frank.
  Ge ben weer goed bezig veel te snel kan een voorbeeld nemen aan die Duitser hi.
  Ge kan ook een half uurtje later aankomen.

  Gr Bert m

 4. Hey Frank, wij zijn net aangekomen in Panama stad. 1350 km op de teller vanaf Managua. Nu de stad bekijken en trachten de fietsen te verkopen. Pascal & Ann

  1. hoi Ann en Pacal, Zo echt goed van jullie in deze hitte!!!. Ben vandaag ook aangekomen in Panama city. Laatste stuk vanaf San Felix. Met de bus gedaan. Vond aan de “snelweg” echt geen drol aan. Moet zeggen dat ik het stuk van de Caribbean en het stuk met de beklimming super vond!! Denk dat ik morgen met een mede fietser de stad door ga fietsen. En van de week langs het Panama kanaal een toer ga maken op de fiets. Zie wel nogmaals top van jullie.!!

   1. Hey waar verblijf je in de stad? Wij zitten net buiten het centrum. Gr Pascal & Ann

    1. Hoi Pascal,

     Ik zit in het hostel Coscoviejo is in een mooie buurt..!!! Calle 8a oeste. $13. Morgen gelukkig een privé kamer.

 5. Maaaaat, alles goed daar? geniet er nog even van want het zit er zo weer op. Als je terug bent gaan we lekker even?

Comments are closed.