Panama City

3-3-2015 Rambala

4-5-3-2015 Lost een Found

6-3-2015 San Felix.

7-3-2015 Panama City

Zo is weer even geleden!! Maar ik leef nog. Heb heel weinig tijd voor mijzelf gehad.

Of dat het zo moest zijn… Ontmoeten mijn medefietser iedere dag terwijl we helemaal niets hadden afgesproken. Na drie dagen hebben we maar besloten om samen naar een hostel te gaan. Dat was na de zware klim in Panama. Ben er inmiddels wel achter dat grote klimmen mij veel beter liggen dan heel de tijd op en neer. Ging best lekker en maakte flink vorderingen . Zoals ik al zij. Kwam George (Duitse fietser) weer tegen. Hij was zijn tent nog aan het drogen. Zijn het laatste stuk samen verder omhoog gegaan. Boven hebben we een wel verdient bakkie gedronken.

Hij wilde nog door naar uhmm geen idee wat het ook weer was 🙂 en dat terwijl we net voor de afslag van het hostel zaten. Ik vond het eigenlijk wel genoeg voor die dag. Na wat kletsen heeft hij ook maar besloten om er mee te kappen. Het hostel (lost een Found) lag boven aan een bergpad. We moesten elkaar helpen om de fietsen boven tekrijgen. Was een gouden greep. De dag er op heb ik met een groepje een bergtocht gemaakt. Was super. Helaas minder voor mijn benen!!!.

Dag er op naar San Felix. Na 80km had George en ik eigenlijk ook het wel gezien. Wat een saaie weg met redelijk wat verkeer en fucking heet. Bij een super markt wat te drinken genomen. En ja hoor….. daar kwam mooi een taxi met een open bakkie aanrijden. Dus de laatste 20km lekker in een airco taxi hahahaha. We stapte net uit en daar kwam een Nieuw-Zeelandse fietser (Andy) naar ons toe. Was maar ff 1,5 jaar onderweg. Hoppa met zijn drieën. Hebben samen een mooie kamer in een resort gehuurd. Was echt gezellig. En hebben de nodige biertjes op. Hij is de volgende dag naar de kust gegaan en zullen hem hier in Panama City wel weer ontmoeten. Wij zijn met de bus gegaan (zes uur rijden).

Vandaag een beetje door de stad gefietst. Wat een stad. Sommige stukken zijn oke maar er is ook een berg met armoede. !!!

Buurman Gijs heeft het voor elkaar gekregen om mijn vlucht een week naar voren te halen. Vlieg nu de 13e . Ben daar super blij mee. Heerlijk een weekje thuis bijkomen.

Wat vond ik er van? Om eerlijk te zijn had ik er heel wat meer van verwacht!!!. Zo mooi is het hier nu ook weer niet. Guatemala en Honduras zou ik als vakantieganger zeker mijden. De rest is lalalala. Denk dat ik Panama nog het mooiste vond. Dit is mijn mening en dat is van een man die een beetje reis moe is. Denk dat ik voorlopig genoeg op deze manier van de wereld heb gezien. Volgend jaar hou ik het in Europe…Denk dan aan Denemarken, zweden, Finland en terug over Estland enz met de brommer en tentje. En absoluut niet langer dan drie weken. Wil iets meer relax genieten.

 

Gr en tot volgend jaar.

IMG_6337

 

2-3-2015 Almirante 104km

Beetje vroeg uit de veren. Stond vandaag een grensovergang en wat bergen voor de boeg.Eerste stuk ging eigenlijk best gemakkelijk. Was om 9 uur bij de grens. Je moet dan over een hele oude brug. Om Panama in te komen zit er een hele norse kerel naar je te kijken ofdat ik wat van hem aan heb. Eerst gaf hij mijn paspoort terug en toen moest hij nog eens kijken.

Uiteindelijk kon het zijn goedkeuring IMG_6308dragen. Daar gelijk een sim kaartje gekocht. Ze konden alleen de APN niet instellen. Snapte er echt niets van. Gelukkig een stadje verder was een Movistar ondersteuningspunt. In twee min had hij het voor elkaar. Hoppa mijn laatste SIM. Had z’n bundel bij Enexis aangevraagd enook gekregen. Merkte de eerste dag al dat dit financieel de spuigaten uit zou gaan lopen. En das nergens goed voor. Dus nu in ieder land een nieuw kaartje gekocht.

De laatste kilometers waren venijnig. Pfff bleef maar op en neer gaan. Haalde op een gegeven moment een Duitse fietser in. Hadden gelijk een leuk praatje. Hebben samen nog wat gedronken en zijn weer beide ons pad ingeslagen.

Zag wel dat hij veel relaxter fietste als ik. Zou dat onderhand toch eens moeten leren.!!!! Als het een beetje goed gaat spaar ik mijzelf totaal niet en gooi ik altijd het gas open. Zo DOM!!!

IMG_20150302_160644Zit nu in Almirante van hieruit vertrekken de bootjes naar de eilanden. Zijn van die dingen met 500pk er achter. Gaat dit niet doen. Te druk voor Franky. Morgen een kort ritje van 65km. Hoop daar een hotel te vinden. Dan de volgende dag de koninginnenrit J

Gr Frank

26-02-2015

24-02-2015  83km. Siquirres
25-02-2015   62km. Puerto Limon
26-02-2015   45km. Chuita.

Vanaf Guapiles was het een groot drama. De 32 is een snelweg voor vrachtauto’s. Wat een drukte en soms komen ze heel dicht langs. Die motorrem jaagt je vaak de stuipen op je lijf. Bij Siquirres had ik het wel weer ff gehad. Moet zeggen dat het maar een raar stadje is. Had daar een hotelletje waar je op zijn zachtst gezegd nou niet echt verlief op zou worden. ’s Morgens maar weer snel verder. Op naar Puerto Limon. Daar zou je toch heel wat van verwachten. Mooi niks. Geen strand en ook niet echt een leuk plaatsje.

Zie daar dan stelletjes rond lopen waarvan ik me afvraag wat zouden die hier van verwacht hebben? Je zou daar maar een hotel geboekt hebben voor een week of zoiets? Wordt je niet echt vrolijk van.

Bij aankomst in het oudste hotel wat er volgens mij was werd ik geholpen door een jong Amerikaans meisje (Kinsley) dat heel goed Spaans sprak. Ze vroeg me of ik het leuk zou vinden om later op de dag mee naar een voetbal wedstrijd te gaan. Nou waarom niet, het was echt een leuke wedstrijd en we hebben veel gelachen. Die lui zijn zo gek als een deur. Later nog wat gegeten en voorbij is de dag weer.

 

 

 

 

Zit nu in Gahuita. Heerlijk. Ga hier eens goed uitrusten want zit op dit moment als een mulder op de fiets. Totaal geen puf in mijn benen en zal dat in Panama zeker weer nodig hebben.

 

Gr Frank

 

 

 

23-2-2015 Puerto Viejo 78km

Gisteren mijn eigen maaltijdje gekookt. Was die kip ff beu. Lekker spaghetti met saus en tonijn en als toetje meloen. Heerlijk. Vandaag was het een echte flinke klim! Voor de middag en dat is van 6:30 uur af had ik er net iets van 40km op zitten. Onderweg wel een overheerlijk bakkie gedronken. Daarna een heerlijke afdaling met een lang stuk vlak. Moet zeggen dat Costa Rica tot op heden mij super bevalt. Hier kan je gerust op vakantie gaan. Mensen zijn aardig en de prijzen vallen best mee. Een hoop backpakkers slaan Costa Rica over omdat het hier voor hun net ff te duur is. Klopt in verhouding tot Nicaragua is het eten hier zeker twee keer zo duur. Slapen doe je in een cabine rond de €16,– eten zal rond een de €10 zijn als je niet fietst. Tis verschrikkelijk wat ik er doorheen stouw aan eten. Drinken doe ik zeker iets van 8 tot 10 liter/dag. Kijk dat kost ff wat meer hahahaha.

Op naar de volgende dag. Die zal Siquirres gaan. Zit ook weer een klim in. Toch even over het klimmen. Moet zeggen gaat steeds beter. Moet er wel voor vechten maar tis geen martelgang meer. Als er een komt kijk ik er niet meer met tegenzin tegen aan. Als ik er eenmaal mee bezig ben vergeet ik de tijd en werp zo nu en dan een blik naar de natuur. En die is hier echt prachtig!!

Saludos J

Travel through Guatamala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica and Panama