Panama City

3-3-2015 Rambala

4-5-3-2015 Lost een Found

6-3-2015 San Felix.

7-3-2015 Panama City

Zo is weer even geleden!! Maar ik leef nog. Heb heel weinig tijd voor mijzelf gehad.

Of dat het zo moest zijn… Ontmoeten mijn medefietser iedere dag terwijl we helemaal niets hadden afgesproken. Na drie dagen hebben we maar besloten om samen naar een hostel te gaan. Dat was na de zware klim in Panama. Ben er inmiddels wel achter dat grote klimmen mij veel beter liggen dan heel de tijd op en neer. Ging best lekker en maakte flink vorderingen . Zoals ik al zij. Kwam George (Duitse fietser) weer tegen. Hij was zijn tent nog aan het drogen. Zijn het laatste stuk samen verder omhoog gegaan. Boven hebben we een wel verdient bakkie gedronken.

Hij wilde nog door naar uhmm geen idee wat het ook weer was 🙂 en dat terwijl we net voor de afslag van het hostel zaten. Ik vond het eigenlijk wel genoeg voor die dag. Na wat kletsen heeft hij ook maar besloten om er mee te kappen. Het hostel (lost een Found) lag boven aan een bergpad. We moesten elkaar helpen om de fietsen boven tekrijgen. Was een gouden greep. De dag er op heb ik met een groepje een bergtocht gemaakt. Was super. Helaas minder voor mijn benen!!!.

Dag er op naar San Felix. Na 80km had George en ik eigenlijk ook het wel gezien. Wat een saaie weg met redelijk wat verkeer en fucking heet. Bij een super markt wat te drinken genomen. En ja hoor….. daar kwam mooi een taxi met een open bakkie aanrijden. Dus de laatste 20km lekker in een airco taxi hahahaha. We stapte net uit en daar kwam een Nieuw-Zeelandse fietser (Andy) naar ons toe. Was maar ff 1,5 jaar onderweg. Hoppa met zijn drieën. Hebben samen een mooie kamer in een resort gehuurd. Was echt gezellig. En hebben de nodige biertjes op. Hij is de volgende dag naar de kust gegaan en zullen hem hier in Panama City wel weer ontmoeten. Wij zijn met de bus gegaan (zes uur rijden).

Vandaag een beetje door de stad gefietst. Wat een stad. Sommige stukken zijn oke maar er is ook een berg met armoede. !!!

Buurman Gijs heeft het voor elkaar gekregen om mijn vlucht een week naar voren te halen. Vlieg nu de 13e . Ben daar super blij mee. Heerlijk een weekje thuis bijkomen.

Wat vond ik er van? Om eerlijk te zijn had ik er heel wat meer van verwacht!!!. Zo mooi is het hier nu ook weer niet. Guatemala en Honduras zou ik als vakantieganger zeker mijden. De rest is lalalala. Denk dat ik Panama nog het mooiste vond. Dit is mijn mening en dat is van een man die een beetje reis moe is. Denk dat ik voorlopig genoeg op deze manier van de wereld heb gezien. Volgend jaar hou ik het in Europe…Denk dan aan Denemarken, zweden, Finland en terug over Estland enz met de brommer en tentje. En absoluut niet langer dan drie weken. Wil iets meer relax genieten.

 

Gr en tot volgend jaar.

IMG_6337

 

6 thoughts on “Panama City”

 1. Hey Franky, fijn dat je weer heelhuids terugkeert. En bedankt voor jde verslagen van je avontuur. Heb in gedachten meer gefietst… Of is het gevlogen…. Jaja die bezem he

  1. Hoi Patty. Graag gedaan hoor. Ga wel naar iets anders opzoek. Zal iets met een brommer of ….een kano worden? Wereld lijkt overal waar je komt wel en beetje op elkaar. Armoede of rijk en corruptie. Vindt het zeker niet erg om naar huis te gaan.

 2. Haha met de brommer , eerst zien dan geloven. Maar wat was nou de mooiste fietsreis die je heb gedaan en welk land vond je het fijnste om door heen te fietsen. Voor straks een goede reis en lekker thuis bijkomen…

  1. Phoe Jolanda. Achteraf kies ik voor Chili. Achteraf he!!!! . Heb daar verschrikkelijk afgezien.maar heb daar wel mijn mooiste herinneringen aan over gehouden.prachtig land!!! En lieve mensen. Azië is 180°anders. Ook wel fijn om te zijn. Allee volgend jaar op een andere manier

 3. Zo Frank even wat anders als heel de dag naar je voorhand kijken.
  Wat leuke dingen doen daar.
  Was je een week tevoren aan het eindpunt???
  Ik heb weer genoten van je verslag.
  Ik zie je weer over een week terug collega.

  Gr Bert M

  1. Hoi Bert, Ben altijd te vroeg!!!
   Nu dus ook weer. En paar dagen in Panama city is genoeg. Er zijn best mooie plekjes. Maar merendeel is oud en kapot en stinkt. Snap niet wat mensen hier komen doen? Strand wat bij Panama city ligt stinkt. En het water en blauw van de vuiligheid. Denk dat het vroeger wel mooi geweest moet zijn. Snap niet waar al het geld van het kanaal is gebleven? Het oude gedeelte zou toch mooi gerenoveerd moeten kunnen zijn met al dat geld? Denk dat er in de regering met hele grootte sommen geld aan de haal gaan.Jammer 🙁

Comments are closed.