11-02-2015 Tegucigalpa

Wil toch nog even wat schrijven over deze stad.

Kwam gisteren pas tegen 9 uur op een ander busstation aan dan ik had gedacht en uitgevraagd. Zou eigenlijk hoogstens twee straten van het hotel Palace aankomen. Verdorie hoe vind ik nu een taxi waar mijn fiets in kan? Naja moet zeggen dat viel eigenlijk best mee. Normaal vraag je van te voren wat het gaat kosten. Nu kon me dat eigenlijk geen reet schelen. Bleek dat ik achteraf in het meest erge gebied zat. Bij aankomst van het hotel zat er gelukkig iemand met een pistool in z’n kotje en een andere achter tralies. Ben eerst maar even gaan vragen of ik ook werkelijk een kamer had. Daarna de taxi betaald die me ook nog ff voor $5 in de maling nam. Maar ik was veilig binnen. Wilde eigenlijk ook nog wel ff wat eten. Moest ik naar de hoek van de straat. Ik vertel je dat is geen pretje. Staan daar groepjes hard te roepen en te provoceren. Als ze komen doe je daar helemaal niets tegen. Snel wat gekocht en vlug weer naar binnen. ’s Morgens is het weer een ander verhaal. Je kan dan “gerust” over straat. Ben helemaal naar het centrum gelopen. Dat is best gezellig met muziek. Heb zelfs nog een lift gehad van een aardige man.

Terug ben ik door de Comayaguela buurt gelopen. Kan je beter niet doen. Was blij dat ik bij het Hotel was. Echt jammer van zo’n stad!!! Mensen in het centrum zijn best aardig. Die schamen zich ook voor het verval en de bendes. Zij verpesten alles. Kinderen lopen de vuilnisbakken af en sleuren met rotzooi door de stad. Dat een mens zo kan leven?

Kortom zou hier niet naar toe gaan met je familie of partner!!

Morgen verder ga dan via het Tigra reservaat richting Nicaragua. Zal nog wel een paar dagen duren eer ik daar ben.

Gr Frank

 

2 thoughts on “11-02-2015 Tegucigalpa”

  1. Dat is dan wel afzien in dat buurtje ik kan wel begrijpen dat je snel even wat te eten wil halen en weg wezen.
    En dat de dag dan weer heel anders kan zijn en gewoon over straat kan gaan.

    Gr Bert M

    1. Hahaha Bert,

      Kom echt niet ander. Alle wegen gaan via de hoofdstad. Gelukkig niets gebeurt. Ben er weer en eind vandaan. Ben door het Tigra gebergte gegaan flink moeten klimme . Nu weer relax achter en biertje heb een goed hok gevonden hihihihi

Comments are closed.