7-2-2015 Chiquimula 78km

Wat een dag! Het was vanmorgen een heftige klim, een klim die na enkele kilometers onverhard werd.  Nu was ik al wel wat gewend van het Andes gebergte maar dit was toch ook niet mis! Jezus wat een gemor.  Ik moest regelmatig even van de fiets af om weer op krachten te komen. Het zweet druipt dan letterlijk van je lijf. Onderweg krijg ik toch regelmatig support. Er stond zelf een rijtje op me te wachten met luid gejoel. Mensen zien dan ook wel dat het een gevecht is en wat hier maar zelden voor komt. Heb nog geen een Europeaan gezien laat staan een fietser.

De afdaling was gruwelijk het hotste en knotste echt alle kanten op. Je snap dan even niet dat zo’n fiets het uit houd. Dan speelt het wel een paar keer door je hoofd… `stel dat hij stuk gaat`…  Nha dan is hier natuurlijk ook wel weer een oplossing voor. Na al mijn gehobbel eindelijk weer terug op verhard wegdek, oooh wat is dat heerlijk.

Cowboy's
Cowboy’s

Na een tijdje over deze heerlijke verharde weg te hebben gefietst was het stoppen voor een paar cowboys die een paar koeien in het gareel moesten zien te krijgen. Wat kunnen koeien toch wilde dieren zijn zeg… maar wat een vakmannen. Die spelen met een paard of het niets is, het geheel ziet er allemaal wel gevaarlijk uit. Iedereen stond achter een hek of iets wat daar op leek.  Heb daar zeker wel een half uur gestaan voordat ze die paar koeien op hun plek hadden. Geweldig om te zien.

Onderweg wil ik ook zo graag foto’s van mensen maken. Maar eerlijk gezegd ik durf het niet zo goed, denk namelijk dat ze daar niet op zitten te wachten. Zou het graag met jullie delen en dit komt vast nog wel.

Vlak voor mijn bestemming zag ik een bord met hotel. Terwijl niet te zien was waar het hotel zelf was. Dan maar aan wat mannen gevraagd en uiteindelijk kwam ik echt op een prachtige plek uit. Boven mijn budget? In Europa zouden ze er om lachen 🙂

Zit nu heerlijk met een koel biertje te typen. Morgen ga ik richting Copan (Honduras). Misschien blijf ik daar een dagje. Schijnt iets met de Mayastad te zijn en wil dat natuurlijk niet overslaan.

Gr Franky

 

10 thoughts on “7-2-2015 Chiquimula 78km”

    1. He Adrie.
      Morgen rust. Dan en stuk met de bus Ff genoeg naar mijn eigen gehijg geluisterd. Zo warm hier. En bergen zo stijl. Iedereen blijft staan of toetert wel FF.

  1. Mooi hotelletje is dat, goed bijkomen van die barre tocht daar haha!
    Veel succes, en we lezen mee 🙂

    Jop

    1. Zal ik zeker nodig hebben. vandaag heb ik het ff helemaal gehad. Morgen weer een dag!!

  2. Wat een weg met al die keien.
    Was zeker afzien Frank.
    Maar daar staat tegen over dat je wel een goed hotel heb gehad.
    Gr Bert M

    1. Hoi Nicolle, Nee nog niets van meegekregen. Wordt eens tijd dat ik het eens uit ga zoeken waar die dan wel is. Zou ik mooi mee kunnen pikken

Comments are closed.