6-02-2015 Jalapa 71km

Was er om 5:15 uur uit. Beetje mijn troep bij elkaar geharkt en snel op weg.

Ging in het begin best lekker. Mijn eerste klim ging redelijk goed dacht nog ff een paar uurtje mijn tanden op elkaar en ik ben boven. Dat was een grove misrekening. Na uren was ik nog niet echt veel veder. Als uit de hemel kwam me een toektoek tegemoet, Dacht wat the fuck. Ik hem aangehouden of hij me naar boven kon brengen. Na wat onderhandelen de zooi in dat ding was best lachen. De fiets hing er half uit. Nha dat ding kwam er bijna niet tegen op.na toch zeker een halfuur a drie kwartier waren we boven. Wat was ik blij met mijn beslissing. Koud daar boven. Dacht wat schud mijn fiets toch?? Was ikzelf. Wist niet hoe snel ik mijn jasje uit de tas moest halen, Moest naderhand nog wat klimwerk verrichten en kwam voldaan in Jalapa aan.

Onderweg zie je eigenlijk het wilde westen. Hier rijden ze nog paard met een lasso en dragen gewoon een pistool of een lange machete. Sommige zijn aardig maar sommige zouden zo hun wapen kunnen trekken. Nha maar hopen dat dat niet gaat gebeuren.

Honden lopen hier ook genoeg rond. Helaas voor hun zijn ze zo uitgemergeld dat ze niet eens in staat zijn om te blaffen of te bijten. Geld ook voor paarden. Hier totaal geen respect voor de dieren.

Nou weer genoeg. Zien wat morgen me weer zal gaan brengen.

nos vemos 🙂

10 thoughts on “6-02-2015 Jalapa 71km”

  1. Franky.
    Alles goed maat, maar goed dat je oogjes in orde zijn? Kan je alles goed in de gaten houden

    1. Hahaha maat!!! ja gelukkig begin er steeds meer aan te wennen. vandaag zware rit achter de rug ben echt kapot . Maar wel in paradijs beland. Heerlijk even op adem komen .

  2. Ha Frank jij ging toch fietsen? Veel toektoeks daar? Hopelijk wordt het wel wat warmer!

    1. Hahaha had dit eigenlijk van de baggerboeren verwacht. Schaam mee er niets voor. Tis hier echt hefti . Zeker niet voor watje . Hihihii

  3. Hé Frank!
    Klinkt al pittig, deze tocht.
    Tuk Tuk klinkt tof, haha!
    Veel succes, en ik hou je updaten in de gaten 🙂

    Jop

    1. He die Jop,

      Klink zeker tof. Echt iets voor jou ook later ook eens te proberen. Je zal er zeker van genieten. De wereld heeft veel te bieden!!!

      Gr Frank

  4. Ligt gelukkig achter je Frank.
    Nieuws Telegraaf 7-2-2015
    GUATEMALA-STAD (ANP) – Een luchthaven in Guatemala is dicht omdat de Vuurvulkaan is uitgebarsten. Ook hebben minstens honderd mensen hun huis moeten verlaten, omdat er veel rook en as uit de Volcán de Fuego komt.

Comments are closed.