Campo

Sneeuw onderweg

10 mei Campo Italie 88 km.

Vanmorgen slecht voorbereid gestart, was een beetje boos op mezelf.. Ja, dat kan dus ook hahaha. Had geen eten en ‘t restaurant was ook nog dicht. Dan maar zo op pad. Boven in het dorp een paar broodjes gekocht. Niet veel want mijn franken waren op. En om nu nog eens 50 euro om te wisselen daar had ik geen zin in.

De beklimming begon best heftig.. Dacht nog, nou als dat zo door gaat!?. Dan krijgt Franky ‘t nog heeel moeilijk. Later werd het weer wat vlakker tot Andeer. Jezusminna daar was de hel los. met een normale race-fiets ok.. Maar met zo’n vrachtwagen waar ik mee rij oei.. oei.. echt niet normaal. Dus blik op oneindig en gaan. Langs wel drie meter hoge sneeuw muren. Prachtig en het uitzicht was adembenemend.

Douane op de BergEenmaal boven staat er een heuse douane post. Waar je absoluut geen foto van mag nemen. Daar een dikke trui aangetrokken en snel naar beneden.. Was er stervenskoud. De afdaling van 25 km was niet zonder gevaar..donkere tunnels en een slechte weg. Beneden was de pijp echt leeg..ben nog naar Campo geharkt maar dat was niet van harte. Heb op de camping een plekkie aan het Lago di Mezzola gekregen. Daar zaten een Duitse man met een Italiaanse vrouw.. Vroegen me wat ik wilde drinken.. Biertje natuurlijk hahaha en leuk praatje gemaakt en tentje opzetten en even een uurtje bijkomen. Dacht ff een douche nemen.. Mooi nie er moesten speciale munten in.. Een man zag me tobben.. En stopte een euro in een automaat en gaf mij die munten zodat ik kon badderen.. Kijk das nou nog is ff wat.

‘t weer is nu ff slecht geworden.. Regent pijpenstelen..hoop dat het morgen droog is.. Wil toch wel weer verder. Tis nu een uurtje of negen..en ga slapen.. Ben kapot.

Lago di Mezzola

Tot morgen houdoe.

Nog ff tijdens het typen..loopt potverdorie heel mijn tent vol komt die dweil (kan ik me morgen weer lekker mee afdrogen) mooi van pas.. Alleen wat sokken, trui en handoek nat.. Zien we morgen wel weer

3 thoughts on “Campo”

  1. Hey Franky ..

    Das echguth wel bikkelen ..met zo’n grote cameon rije.. leeg buikie.. enne wegen die nog slechter zijn dan de kinderkoppies op de markt in den Berg !!! Gelukkig dat het uitzicht het afzien weer allemaal een bietje goed maakt!! Da wordt dus morge eerst fff schoonmaakmiepie spelen. Heel die bungalowtent uitdweilen..hahaha..

    Een mooie spreuk… ‘als de moed je in de schoenen zakt, ga maar eens op de kop staan!’

    Morgen veul suc6… wij hebben in Wosterhout heel de avond zonnedansjes door onze wigwam gemaakt dusse morgen wir stralend weer!!!

    Dikke knuffel van ons allemaal xx

  2. He Frank,

    Mooi die foto,s met die achtergrond prachtig!!!
    Kost ff moeite om zover te komen maar dan heb je ook wat………. Vanaf nu moet je Italiaans gaan spreken met handen en voeten….maar dat gaat jou wel lukken!!!!

    Zoals we weten van menige vakanties in het buitenland hahahaha…… met ‘t schuim nog in de haren naar de receptie om uit te leggen dat het water vd douches koud was……. laat franky maar schuiven….

    Dikke kus van ons allemaal!!
    Ook van Opa en Oma schouwenaars die volgen je ook helemaal!

  3. De pijp echt leeg;)!.. misschien een teken dat je rust moet nemen.. en ohja! Ruudje leest ook mee.. die wilde je nog de groeten doen:P!..

    XX

Comments are closed.