Rome toer 1

19 mei rondtoer Rome 36.5 km.Frank betrapt met veul wijn

Eerst nog even wat over gisteren, net voor ik wilde gaan slapen dacht ik, zal nog is ff kijken welk vliegveld ik moet hebben en hoever het hier vandaan ligt. Zie ik me daar als retour datum 28 mei staan! Gatver, kreeg een rolberoerte. Snel de buurman gebeld, die riep gelijk nee 21 mei.. Neehuu staat hier toch zei ik.. Volgens mij hadden de mannen daar een hoop lol en ik maar huilen hahahaha.. Hij zou ‘s morgens wel ff kijken. Dacht ‘s morgens stuur nog maar ff een sms-je dat hij het zeker niet vergeet. Zat tie me weer lekker te stangen. Maar ken hem, moet zeggen binnen een half uurtje was de datum omgezet pff…. gelukkig. Moet er niet aan denken om hier nog een week te zitten.

Oké..nu over vandaag… Eerst naar de campwinkel.. ja voordat ik ga douchen. (Maak er altijd nogal een puinhoop van snap je). Maar goed een doos eieren wat spek en een brood nondeju wat had ik daar een zin in en dan met zo’n lekker bakské koffie erbij hmmmmm… De douche en het sanitair zijn hier echt perfect, dus heerlijk gebadderd en fietsje klaargemaakt voor de dag. Als je trouwens met een vliegtuig of met de auto naar Rome zou gaan is het Ik in zwembadhier best goed te doen.

Ze verhuren hier alles en er ze hebben zelfs een zwembad. Ziet er heel netjes uit. Even een tip van de vacantieman (gratis)… De dag ervoor heb ik al een kaartje versiert bij zo’n info bureau waar de meest gangbare bezienswaardigheden op staan. Wa doe nu het feit? In mijn GPS staan die dingen ook allemaal. Ben bij de verste begonnen. Heerlijk zo met je fietsje door de stad crossen. Kikken, echt iets voor mij.

Heel de tijd je arm omhoog hier en daar flink boos kijken of juist heel vriendelijk lachen en doorgaan. Op een of andere manier welliswaar met een hoop getoeter stroomt het toch goed door, en iedereen rijd ook door. Dan weet je tenminste wat je er aan hebt. Binnen een halve dag heb je op je fietsje alle gebouwen ruimschoots gezien. Waar je te voet een paardagen voor nodig hebt. Toch zeker in de drukke tijden. Ergens naar binnen gaan heeft geen zin. Echt 1000-de (ja nu al) staan in de rij. Bid maar gewoon buiten. Denk dat je daar ook verhoord wordt. Heb na wat zoeken een leuk eet tentje gevonden waar het nog een beetje betaalbaar is. Je kan daar een bordje uitzoeken waar alles al op ligt en dat doen ze ff in de magnetron (wokken op zijn italiaans) en heerlijk, bakkie er bij voor en dat voor slechts 6 eurie. Verder is het overal stik duur, als je een biertje neemt en je gaat zitten kost het je 5 euro, belachelijk overal het zelfde. Dacht eigenlijk da Rome tja de Paus het zal wel overal netjes zijn. NEE dus net als in Amsterdam, Parijs en ga zo maar door, de verloedering is hier zeker niet minder.

Als je nu mij vraagt is het de moeite waard om hier naar toe te komen? Jazeker! Maar dan niet om te feesten…. gewoon wat cultuur opsnuiven.. En that’s it. Heb in het restaurant op de camping nog even een heerlijke pizza op met natuurlijk een biertje. Op mijn weg terug naar mijn tentje zie ik dat ik nieuwe buren gekregen heb. Een jong stel uit zweden, ze willen langs de kust van Italië door naar Frankrijk en Spanje om daar een paar vrienden te ontmoeten. Dan vervolgens weer langs de Atlantische kust naar het noorden trekken. Om aan hun geld te komen werkte ze allebei een heel jaar in de visserij en daar konden ze weer een tijdje van op vakantie. Hebben totaal geen fiets ervaring maar ze doen het wel. That’s live….

Drink nog een wijntje.. en ga dan nog ff kijken of ik op internet kan.. en morgen? We zien wel!

Bay bay.. My friends.

5 thoughts on “Rome toer 1”

 1. Tjonge jonge, volgens mij ben de aan den draank gegaan offe was da al zo??
  eehuuu en die teva’s staan trouwens wel heel charmant zeg!!!!!!

  Ciao

 2. Hey Frankmans
  Uhh toen je belde dat de datum verkeerd was hadden we inderdaad een hoop lol, zat ik met de rest van de baggerboeren (na een dag van een uurtje of 16 hard zwoegen en ploeteren) aan de borrel bij de chinees, en ik moet eerlijk toegeven ik had ff geen idee waar je het over had de volgende morgen met je”hellup tis een week te laat die vlucht”, maarre never mind doen we ff regelen.
  Goeie reis terug, zie je vant weekend(hoop ik)
  see ya

 3. Ik zie het al, fietsen door Rome is bijna net zo leuk als fietsen door Amsterdam!
  Nu alleen nog even naar het vliegveld fietsen, heel hard ‘Houdoe!’ roepen naar de Italiaanse bella donna’s…tot gauw

 4. Hoi Franky

  In Italie kennen ze ook statiegeld!!
  Van al die lege flessen kun je volgens mij de terugreis betalen! Op 21 mei of 28 mei of wanneer dat vliegticket is geboekt!
  Voor bussinesclass moet je volgens mij nog even door drinken!
  Veel plezier nog en tot morgen!
  Als het meezit kan ik je vanachter mijn bureau zien landen op Eindhoven!

  Ciao bello

  Groeten Jan-Willem

Comments are closed.