Edessa

30 April Edessa 96km.

Het was een slecht begin vanmorgen. Erg nat en koud brrrrr. Ik was om 7 uur wakker.

Walk Like an Egyptian
Walk Like an Egyptian

Er was een soort of toiletgebouw, maar die leek wel uit de middeleeuwen, verlaten en zeer vies. Maar er was wel een kraan waar heel koud water uit kwam. Heb me zo goed en zo kwaad als het ging gewassen. Mezelf snel aangekleed en tja… in de regen weer mijn tent afgebroken. Die was uiteraard weer kleddernat.

En het ergste is dat het heel koud was. Ben stukken aan en afdalen daarbij haalde ik snelheden van wel 60km/uur en mijn fiets schudde aan alle kanten. Dat was ik dus van de kou.

Na uren werd het droog. En het zonnetje begon eindelijk te schijnen. Ben eerst maar eens aan de kant gaan staan en heb al mijn spullen opgezet om te laten drogen. Gelijk heb ik van deze tijd gebruik gemaakt om wat eten naar binnen te werken. Dit alles koste me een dik uur, maar gaf me een heerlijk gevoel… alles weer droog!

Verder ging het van een leien dakje, heb bij een hap tentje een lekkere vette worst op. Waarbij ik gelijk in het Duits een leuk praatje had. Hup verder op weg naar Adessa. In de stad aangekomen… je zult het niet geloven! Kom ik weer een paar Nederlanders tegen, even gekletst en stond eigenlijk gelijk voor een hotel.

De eigenares was een hele lieve vrouw. Echt zo’n moedertje, ik mocht mijn fiets midden in het hotel laten staan hihihihi. Een heerlijke warme douche genomen en monter naar beneden. Het vrouwtje ging gelijk met me op stap om het hotel van haar dochter te laten zien. JEZUS echt heel mooi helemaal in de oude stijl opgetrokken. Zoals ik begrijp met 50% Europese steun.

Jammer dat er geen klandizie is. Snap daar geen bal van. Bij ons in Nederland zou je voor z’n kamer vet meer dan 100 euro moeten betalen maar hier 70 euro. Echt prachtig allemaal, heb verder met haar en een werknemer zo leuk zitten kletsen hoefde mijn biertje niet eens te betalen.

Tot  morgen…. Frank.

3 thoughts on “Edessa”

  1. Heeye Frankyboy ..

    Wie gaat er nou als een Egyptian in Greece lopen !!!
    Nee ff zonder dollen …fijn man dat je vanacht een lekker bedje hebt om te slapen ..enne een warme douche …
    Dan kan je er morge weer lekker fris en fruitig tegenaan !!!

    Heel veel suc6 morgen …hup op de pedalen !!!

    Dikke kus uit Easterwood xxx

  2. Heeej maatje weer tijd voor ons praatje…..het feesten en beesten is weer achter de rug en kijken er met veel plezier op terug,het was vroeg deze morgen maar wel een zonder zorgen,met jou talenknobbel en vriendelijke lach die er zeker wezen mag rij jij door het mooie griekenland en maak vrienden op voorhand, blijf op spoor en ga stug door, trap door met volle moed dat doet je goed………hahahaha.
    je maatje…….:-)

  3. hee oom veel succes verder en je hebt op koninginnedag zeker wat gemist!
    Das wel jammer
    GRTS Jop

Comments are closed.