Sant ' Albino

16 mei Sant’ Albino 122 km.

Pfffffffffff ja een groote zucht. Maar dat komt later wel.
Vanmorgen vroeg opgestaan (6:30uur) snel onder de douche en eerst mijn tentje opgeruimt.. Onderwijl kwam de buurman een beetje kletsen over waar ik naar toe ging. Dat treft zij gingen ook naar Rome. Heeft zowat alles van mij gefotografeerd. En we hebben wat ervaringen uitgewisseld. Eigenlijk de eerste fietsers die zo’n beetje het zelfde in gedachten hebben maar fietste maar 50 km per dag, dat schiet niet op natuurlijk. Ze kwamen uit Zuid-Duitsland. En hadden al een stukkie met de trein gedaan. Nou al moest ik kruipen maar da noooooit.

Na de rit…. Om Florance uit te komen is nog een hele heisa, ze rijden als gekken zo ‘s morgens. Maar mijn gps-je.. (Nondeju, hou echt van dat ding..) Loodste me er weer mooi uit. De heuvels uhh zeg maar bergen kwamen al snel in zicht.. phoe.. niets dan omhoog en tja omlaag natuurlijk.

Panorama SienaOnderweg ontmoete ik nog een engelsman even een praatje mee gemaakt en snel weer verder.
Op naar Siena.. Was hier al eens geweest..

En dan zie je toch gelijk een hoop herkenningspunten.. PleinZoals het mooie plein (ga zelf maar eens kijken)..
Voorbij Siena (was +/- 60km dus niet genoeg voor deze dag) wordt het landschap helemaal anders.. Heb daar al wel veel gefietst (was toen dor en geel).. Maar nu is het net of dat er over de bergen een hele zachte groene deken ligt, met alleen nog wat wazige sporen van een tractor… Prachtig om te zien.. Hier is echt geen foto van te maken.

Dacht weet je wat ga er een bikkel dag van maken en neem een hotel in Montepulciano. Dat plaatsje ligt me potverdorie toch op een bult.. Montepulcanomaar goed in het boekje gekeken en Hotel Il Riccio word door fietsersHotel Logo aanbevolen. Dus echt iets voor mij.. Na veel vragen kom ik in een of ander kloosterachtig gebouw terecht. Op de bel gedrukt.. Komt er een lieftallig vrouwtje.. Je weet hoe dat gaat.. Heeft U een kamer.. Ja.. dus elleen nog meer een hele grote.. Zeg nog da komt goed uit.. Ik ben alleen ahahaha.. Il RiccioDacht toch maar even vragen wat da moet kosten.. Uhh 100 euro.. Ne das toch echt te duur.. Nou 85 moest ook we kunnen.. Dacht opzouten hier!!! (blijkt achteraf ‘t oudste dorpje te zijn .. Zowat??) Vriendelijk afscheid genomen en die berg weer af naar het volgende dorpje.. Was inmiddels al half acht en mijn beentjes wilde er mee stoppen.
Op naar het volgende dorp Sant’ Albino..beetje gezocht.. En zit nu in een mooi hotel.. Lekker gegeten en een stevig biertje gedronken..

Morgen nog z’n dag, we zien wel..trusten.. snurk..snurk

2 thoughts on “Sant ' Albino”

  1. Hey Frankmansje

    Offe bikkeltje ..echuth nie normaal ..je gaat als een speer door Italie !! De vliegende tornado !!! toppie ..let wel een bietje op jezelf !!

    Ik zal de paus maar fff op de hoogte gaan stellen da de gij in aantocht bent …ge wit het wel die van die bloemen enne die motten wel klaar staan …haha

    Franky nog fff volhoue ..suc6 morge

    Dikke knuffel van ons allemaal xxx

  2. Hey Frank,

    Mijns inziens ga je veel te hard!!
    Maar je moet dat allemaal zelf lekker weten!
    Tot half 8 is echt te laat om door te fietsen!
    Doe de paus de groeten as ge der bent!

    Tot gauw !!

    Wij!!

Comments are closed.