Mittersheim

04 mei Mittersheim (F) 126 km.

Ffff… nog even over de nacht. Heb de hele nacht een berg met herrie aan mijn koppie gehad. Denk een feesie of zo, normaal is dat ook geen probleem maar nu hebben ze me wel tot 5 uur wakker gehouden. En ik kon maar beter niet naar een hoop van die zatte Fransen toe gaan. Ben hierdoor dwars door mijn wekker heen geslapen. Maar was toch weer om 9 uur op pad. Na een uurtje fietsen zag ik om een hoekkie dat er een winkeltje open was en heb daar is even flink wat eten gekocht. Het nadeel is wel dat je dit heel de dag mee moet slepen. Achteraf maar goed, want op heel die 126 km daarna ben ik verder niets tegen gekomen. Een dorpje bestaat gemiddeld uit 10 tot 50 huisjes, en daar is echt heulemaal niemand te zien.. (dus dames van Rome.. Zorg dat je goed eten en water min 1,5 liter bij je hebt. Er zijn ook geen terrasjes of zo!!!).

MittersheimNa een tijdje begon ik me toch wel een beetje zorgen te maken over mijn watervoorraad. Uiteindelijk een turkse vrouw aangesproken. Tjeemig wat was die aardig. Zij kwam met een koud blikje cola en een volle bidon. Vroeg aan haar hoeveel het was, niets begreep ik, tot dat die ouwe van haar er bij kwam die moest wel even beuren. Maar ben uiteindelijk voor een paar euro met drie koude blikjes weg gegaan hahahah. Tja ‘t fietsen ging best lekker maar veel wind op kop en alles maar op en neer pffff…. Aangekomen op de camping nondeju niemand meer op de receptie.. Ik naar zo’n eettentje.. Daar zat een kerel die mijn even haarfijn ging uitleggen dat ik bij de voetbalvelden moest gaan staan. Heb hem mooi uit laten raaskalen en dacht al bij mijzelf, dat zoekt Franky mooi zelf wel uit. Heb nu een plekkie met rondom een haagje en een mooi waslijntje. hatsiekiedee!!

Net flink rijst met erwtjes en worteltje gegeten. En een blikje tonijn.. Pff klap zowat… Morgen zullen de kilometers wel gaan slinken. De hoge bergen komen er aan. Denk dat het er 65 of 90 gaan worden.

Nou tot morgen.

Oja.. Ben al zo mager dat ik eindelijk die spietjes onder mijn buik te zien krijg.. Zou ‘t dan toch nog goe komen met dun ouwe hahaha.. (Kan het maar beter zelf zeggen.)

4 thoughts on “Mittersheim”

  1. Soms een beetje minder in the mood, merken wij, dat je toch na flink eten en wat alcohol weer vrolijker wordt en er flink op los fietst de volgende dag. Heel goed een echte kilometervreter. Wij hadden trouwens niets anders verwacht van je! Geen gezeur over 90 km of minder! Hou vol jongen, wij als familie hebben jouw uitdagingen hoog te houden! Je afwezigheid bij Eric is nauwelijks te merken.. wij maken ons geen zorgen over de watervoorraad!

    Je moet de groeten hebben van iedereen hier en zet um op manneke!

  2. Hey Franky… offe moet ik zegge Herman den Blijker… met die kookkunst (lekker gevarieerde menutjes ) van jou gaat het helemaal goed komen… Nou jah, als je nu al spietjes onder je buik gaat zien. hahaha….

    Volgens mij heb je al heel wat mooie dingen gezien, zo aan de fotos te zien !

    Frankmansje genieten.. en op zijn tijd fff relaxen.

    Het gaat super !!

    Dikke knuffel van ons allemaal XX

  3. Frank we zijn heel trots op jou, wij houden alles bij , en geniet er maar van.

    Ga zo door,een dikke kus van je moeder!

    GR; van Jan.

  4. hoi frank

    heel veel succes met de tocht
    wij volgen je iedere dag
    heel veel groeten van alle dieren en medewerkers kinderboerderij de kromme akker

Comments are closed.