16-2-2015 110km Masaya

14-2-2015  80 km Condega,
15-2-2015  83 km Sebaco,
16-2-2015  110km Masaya

De 14e begon lekker was al snel een eind op weg.. laat die verdomde grens nu boven op een berg liggen. Er kwam nog z’n toeristen bus voorbij. Dacht nog kut. Aan de andere kant duurt het nog wel ff voor ik er ben. Kwam daar zeker een uur later aan. En wat denk je? Een rij van jewelste. En voorkruipen is tegen mijn principes in. Maar begon op een gegeven moment wel heel erg lang te duren. Een jong meisje dat Engels sprak kwam naar me toe en zij dat ik mee moest gaan. Ze stond samen met haar moeder voor in de rij en lieten me voor. Toen nog door de immigraties. Ik stond eerst verkeerd. Later was het een loketje achteraf. Tis hier nog slechter dan in Azië!!!. Toen ik aan de beurt was en hij door mijn paspoort had zitten bladeren en de nodige formulieren had ingevuld. Bleek dat ik niet echt een stempel nodig had. Kreeg wel een heel document met stempel. We zullen zien bij de grens van Costa Rica. In Condega had ik echt een hondenhok.Echt vies!!

“s morgens de 15e er weer vroeg uit en verder. Was niets te etenonderweg. Gelukkig nog een Snikker bij me. Zat nog best veel klim werk in. Gelukkig kon ik bij een pomp nog een worst kopen. Daar heb ik het verder mee gedaan. In Sebaco was ook weer eens niets te vinden wat op een hotel leek. En het kon dus nog erger. Dit slaat werkelijk alles. Dus morgen ga ik echt voor iets netjes. Moet daar wel 109 voor trappen maar dat is me dubbel en dwars waard. En misschien blijf ik daar dan gelijk een dag.

Phoe een verschrikkelijk hok was dat.. Zat vol met van allerlei zooi tegen de muren. Ben toch echt heel wat gewend maar dit sloeg echt alles. Wc waar alles aan kapot was en je met een emmer moest doortrekken. Niets bijzonders zal je denken. Maar hier was het toch net ff een beetje anders. Geen licht en… nou laat verder maar. Ben zoals gewoonlijk vroeg 5:15 uur opgestaan en nog ff langs de bakker gegaan voor wat broodjes. Gas er op dacht ik.. na een uur had ik er 20km op zitten. En zo ging het wel een tijdje door. Helaas toen dehitte echt op kwam zetten keerde zich alles tegen me. Zelfs de wind en het vals plat gebergte. Jezus die laatste 30 km was weer als van ouds. Verschrikkelijk hihihi. Ben nu in hotel Maderas Inn. Ben eerst de stad ff rond gaan kijken. Blijf hier zeker een dagje. Ff rust!!

Een meisje hier gaat proberen of ik naar de vulkaan kan. Zo niet ..Dan heerlijk rust. Het centrum is harstikke leuk met eettentjes enz. ga er vanavond maar eens een biertje drinken. Waar ik gisteren was. Zag ik toch best veel heel dronken mensen. En dan bedoel ik niet zomaar dronken. Nee laveloos.!! (zal de zondag zijn?)

Nog ff over mijzelf. Zie hier vreselijk af de hitte, bergen en de wind. Weet nu ook dat dit echt mijn laatste reis op de fiets is!! Wil niet zeggen dat ik niets anders ga verzinnen. Denk steeds aan een brommertje. Wil niet te snel en buiten zijn. Dat hier en daar aanleggen ligt mij wel. Ben nu teveel kapot iedere avond. Kruip na het eten 18:00 uur mijn bed in en kom er pas ’s morgens weer uit. Dat hoeft naar mijn mening en die van Lilian ook weer niet. Of misschien zit er nog eens een mooie kanotocht door de jungle in. Dus nog genoeg te doen zak maar zeggen.

Gr Frank

9 thoughts on “16-2-2015 110km Masaya”

  1. Nou Franky als ik dit zo lees zou ik volgend jaar lekker met Lilian op stap gaan . En anders mag je mijn E Bike wel lenen.. poe poe is wel afzien en gevaarlijk .maar ondanks alle geniet van al het moois wat je nog gaat zien….

    1. Hi Jolanda,
      Volgens mij gaan er nu wat betere tijden aan komen. Morgen in ieder geval. Hoef dan maar en uurtje naar Granada. En zo te zien alleen in het begin en klein beetje omhoog. Top

  2. Ja Ja Frank we worden ouder papa.
    Dat is af zien met alles.
    Maar je heb wel weer broodjes op.
    Ik hoop voor jouw dat de rest van de dagen berg opwaarts gaat( dus beter gaat met de rit )

    Gr Bert M

  3. He Frank.
    Bedenk wel : het leven van een eenzame fietser gaat niet altijd over rozen, maar na een klim komt altijd weer een daling, na zonneschijn komt regen en ga zo maar door. Dus dat moet jij dan ook maar doen 🙂 . Blijf op de volgende mooie locatie gewoon een dagje langer. Houd vol en probeer zo veel mogelijk te genieten. Groetjes van de buuf.

    1. Carla, Daar heb je helemaal gelijk in!!! Ben inderdaad aan het zeuren. Morgen Costa Rica in. Misschien weer en beetje anders? Thanks buuffie

  4. Heb je met al dat fietsen ook nog tijd om na te denken over de zekeringkappen nokken van de MDN

    1. hahahaha ja moest ook ff. Zit hier nou toch ff rustig aan een biertje. Vindt dat helemaal niet erg. Houd me er een beetje bij. 7 weken is wel heel erg lang. En ik mag nog lang niet met pensioen!! 🙁

  5. Heb je met al dat fietsen ook nog tijd om na te denken over de zekeringkappen nokken van de MDN

Comments are closed.