21-03-2012 135km

Vanmorgen ben ik weer lekker vroeg opgestaan en zat al om 7 uur op de fiets. In de voormiddag was het heerlijk genieten en had om 12:00 uur al 90 km op de teller zitten. Ik dacht nog ‘nou als dit zo door gaat wordt dit een super dag’. Maarja… fout fout fout NOOIT zoiets denken. Het werd daarna dan ook echt afzien. Weer die enorme hitte en steile stukken.

Als je in de Alpen een berg gaat beklimmen dan weet je van te voren dat je bijvoorbeeld een uur omhoog moet. Maar hier weet je dat je de hele dag een heel stijl stuk omhoog moet en dan een klein beetje naar beneden en…. nou jullie begrijpen het wel dat sloopt je in die hitte.

Ze steken hier vaak hun duim op naar me en iedereen zwaait. Dat geeft je wel moed en laat je vaak weer lachen. Zou willen dat ik jullie soms deze wereld kon laten zien. Alles rent hier rond koeien, varkens met biggetjes (leuke dingen trouwens), beetje buffelachtige koeien, kippen, hanen (reden ze voor mijn ogen nog een plat).

IMG_5327 IMG_5336 IMG_5344

 

 

 

 

Zo nog even wat foto’s uit de doos weten te halen.

Vrouwen en mannen wassen zich hier a publiek onder een soort van lap met een elastiek boven in. Fascinerend om dit allemaal te zien. Zo zijn er nog zoveel indrukken. Wat me bij mijzelf opvalt is dat ik zo weinig foto’s maak. Weet het ook niet. Misschien begin ik al wat blind te worden.

Uiteindelijk ben ik aangekomen in Phou Khoun waarbij de bergen me tot het laatste moment hebben gepest. Daar heb ik het eerste de beste gasthuis wat ik zag maar genomen. Deze is ook nog eens prima.

Morgen, omdat ik de 22e in Vientane moet zijn om Gijs en Stefan te ontmoeten neem ik WEEEEER de bus. Maar beloof jullie dit is de laatste keer. Zal het dan ook rustig aan moeten gaan doen. Wil zeker die olifanten wel een zien langs de Mekong revier. Heb daar dan ook genoeg tijd voor!!

Nou eens kijken dat ik morgen die handel weer op de bus kan krijgen?

Gr. Frank

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=oo6eHVkpHYw’]

21-03-2013

10 thoughts on “21-03-2012 135km”

  1. Ja Frank je moet niet te vroeg roepen het gaat zo lekker.
    Zo zie je maar weer de man met de warme hamer komt weet kloppen op je lichaam.
    En zo als je al aan gaf we misten al een paar dagen wat van die leuke foto’s.
    En je moet zeker een filempje maken van de olifanten in de Mekong.

    Hier is de lente van start gegaan , ik denk dat we een paar maanden te vroeg zijn het is winter denk ik. wat een koud weer een guur.

    Gr Bert M

    1. Bert, nu wordt het vlak.. Er kan weinig meer fout gaan.. zal de olifanten zeker filmen.. Het mooiste zou zijn als ik er mee kon gaan zwemmen. we zullen zien gr Frank

      1. dat is zeker gaaf Frank en dat op Film is geweldig denk ik en zeker voor de fans welke elke dag meer kijken naar je tocht op internet.

        Ik zal een link op mijn site gaan zetten , ben er net mee bezig.

        Gr Bert M

  2. Ben het helemaal een smet Bert en Suus. Meer filmpjes. Misschien heb je dit weekend meer tijd om te filmen.
    Fiets ze en geniet ervan.
    Groetjes de buuf

    1. Ga dat zeker doen.. spreekt meer.. Helaas heb ik niet overal een goeie wifi. Edwin heeft me net een super methode uitgelegd om de data over te dragen aan hem. Carla zie je ventje zo.. hij zit al in de taxi naar hier. groetjes Franky

  3. Hée frank, weer flink afzien zo te lezen. Gaat het goed? Hoe is vientiane? Wat ik van vrienden heb begrepen is het daar erg leuk. Veel plezier, sterkte met de hoge bergen, de hitte enz. Beso jeanette

  4. Hey Frankie, zo herkenbaar die zooi langs de weg heb plentie van die dorrepies gezien. en ja meer filmpjes vooral van de olifanten dat is wel zo mooi dus de camera opgeladen en in de aanslag. veel plezier met je maatjes groetjes …..

Comments are closed.