17-04-2013 61km Ho Chi Minh

Tjonge wat was ik blij toen ik weg was uit Go Däu. Zou het rustig aan doen maar dat is toch eigenlijk niets voor mij. Het is net als slenteren in de stad, daar wordt je zo moe van.
Eenmaal in Ho Chi Minh aangekomen weet je niet wat je overkomt. Hanoi is druk maar dit slaat werkelijk alles. Er wonen zoiets van 7,5 milj mensen in HCM. Er rijden dus zeker 5 miljoen brommers rond. Geen doorkomen aan en moest er op mijn fietsje wel om lachen.

Dacht ohhh moet ik hier tot de 24e blijven.. Help Help!!!.  Heb er maar een mail naar Kales Vietnam Airlines aan gewaagd met de vraag of ik de vlucht naar voren kon schuiven. Daar werk Anita z’n engel heb ik nog nooit mee gemaakt!! Heb toch heel wat gereisd maar zoals je daar geholpen wordt…. echt TOP!!!. Heeft mijn vlucht mooi naar de 21e verschoven. Prachtig!!. Scheelt me drie dagen. Was wel ff een heel mooi verjaardagscadeau.

Zat gisteren in een restaurant te eten. Dacht zal aan die brildragende jongen eens vragen waar ik hier het beste een bril kan kopen en hoe duur ze zijn. Gaf me werkelijk alle info. Ik er vandaag opuit. Heb drie brillen op sterkte waarvan een zonnebril voor 73 euro. Volgens mij betaal ik in Nederland iets van rond de 400 euro/st met al die hokus pokus toestanden. Dat is toch bijna diefstal. Hier is tie klaar terwijl je wacht. Ogen
opgemeten je oude bril vergeleken. Zie er super door!!.

Gisteren nog een Amerikaan ontmoet. We zouden samen een biertje gaan drinken in de Lush. Dacht zal eerst eens even lezen wat dat voor een tent is. Na 5 min had ik al gezien dat ik daar niet naar toe zou gaan. Bendes en berovingen en iedereen is daar op je geld uit. Wil gewoon relax een biertje drinken. Ben niet bang uitgevallen maar dit is een ander verhaal. Van de politie hoef je hier helemaal niets te verwachten (misschien wel een beetje logisch). Wacht daar wel mee tot ik weer een overheerlijk biertje bij tapperij huis ten bos kan nemen!!! NHa ga nog een paar daagjes genieten nu ik hier toch ben. Morgen naar het museum zal zeker ook interessant zijn.
Gr Frank

 

12 thoughts on “17-04-2013 61km Ho Chi Minh”

 1. Hay Frank als eerste hartelijk gefietsgejat met je verjaardag. En eindelijk in HCM het is ook druk maar wij vonden het iets beter als in Hanoi, we hebben er 3 dagen doorgebracht, en dat is lang genoeg dus goed dat je eerder wegkan toch ? we zaten 10 min lopen van het museum en ook daar geweest. best heftig hoor. o en je moet ook een massage nemen deden we elke dag en zijn heel goed, maar wel hard ik zat onder de blauwe plekken haha. geniet er nog van en een goede thuisreis. heb weer genoten van je verhalen en de filmpjes groetjes ……

  1. Dank je Jolanda, dat museum heb ik vandaag ook van binnen gezien. Ik zit ook in district 1. Azië heb ik nu wel gezien. Heb bijna alle landen gehad. Volgende keer moet ik is goed nadenken. Zou best eens kunnen dat ik gewoon in Europa blijf. Of een keertje meer de Bergen in? Voor nu ist ff klaar 🙂

   1. Uhh
    De rest van Asia bekijken ga je van de week niet meer redden vrees ik.
    List of Asian Countries
    Afghanistan,Armenia,Azerbaijan,Bahrain,Bangladesh,Bhutan,Brunei,Cambodia,China,Taiwan,Cyprus,
    Georgia,India,Indonesia,Iran,Iraq,Israel,Japan,Jordan,Kazakhstan,NorthKorea, South Korea,Kuwait
    Kyrgyzstan,Laos,Lebanon,Malaysia,Maldives,Mongolia,Myanmar,Nepal,Oman,Pakistan,Philippines
    Qatar,Saudi Arabia,Singapore,Sri Lanka,Syria,Tajikistan,Thailand,Timor-Leste,Turkey,Turkmenistan
    United Arab Emirates,Uzbekistan,Vietnam,Yemen

    1. ohh laten we dan zeggen zuidoost Azië. hiihihihihi Indonesië (drie eilanden), China(klein stukkie), Singapore, Malaysia, Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos. Voor mij ff genoeg 🙂

 2. Hee Ome Franky!
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
  Dat biertje bij HTB zullen we samen drinken!
  Ik wist wel dat jij dat niet uit zou houden, zolang op een plek!!
  Geniet nog ff!

  Groeten Willem

  1. Bedankt … gaan we zeker doen. Ja te lang voor mij op op een plek. Toch zeker in een stad waar het noooooit stil is en het verschil tussen arm en rijk heel erg groot is. proost

 3. Hey Franky

  Van harte met je verjaardag ,dat je eerder terug zou komen zat er wel in ,flink door gefietst geniet er nog van de laatste dagen en dat biertje in heb komt wel goed

  Groeten uit Wosterout

  1. Thanks Kees, Tja op een of andere manier krijg ik dat niet goed gepland.

 4. he e. Frankie,

  Zit het fietswerk er al weer op? Toch snel gegaan, veel afgezien onderweg. Nu in de grote stad, een paar dagen bijkomen en dan al weer naar huis. Blij dat je het gedaan hebt? Heb nog wat filmpjes op je site bekeken, die buikband ben je wel kwijt he? Geniet nig even van de laatste dagen beso xxx

  1. hahaha ja die is er ff af. Maar zal er zo weer aan zitten. Ja ben blij dat het gedaan is. Had achteraf ivm de hitte vroeger moeten gaan. Laos is mij ook tegen gevallen. Had daar iets meer van de natuur en olifanten verwacht . De mensen die ik heb gesproken vinden net als ik dat de loanaren zeer terug houdend zijn. Jammer want ik had het daar echt op staan. Maar dat is reizen. Zelf ontdekken en niet teveel naar andere luisteren. Ieder beleeft het op zijn manier. gr Frank xx

 5. Frank. Nog van harte gefeliciteerd, beter laat dan nooit maak er nog een paar mooie dagen van! Groetjes van John,marlou en Luca
  Tot maandag ik zal er zijn! Ik zal je dan gelijk een cadeautje geven

Comments are closed.