13-05-2012 (Zuiw/west van Dublin 64km).

De Camping bij Wichlow was niet echt slecht, maar jullie kennen me onderhand ik had het daar snel weer allemaal gezien.

Had op de 11e nog een aardig praatje bij de afwas met iemand die ook uit Nederland kwam. We hebben daarna samen nog ff een bakkie gedronken. Ze vertelde me dat ze na het afronden van de kunstacademie op 25 jarige leeftijd al uit Nederland was vertrokken. Want Nederland beklemde haar. Nu 20 jaar verder is ze hier wat gematigder over geworden. In mijn ogen heeft zij het zich niet echt makkelijk gemaakt. Heeft op heel veel plaatsen in Ierland gewoond maar nooit een vaste honk gevonden. Nu woont ze voorlopig in een tent waar ze aan een boek werkt en om daarbij nog geld te verdienen legt ze tuinen aan. Alles ziet er netjes en verzorgt uit. Ze komt bij mij heel moedig en dapper over! (ik zou het zo niet kunnen!).

‘s Morgens, ik was net mijn tent aan het opruimen, bood ze me aan om een beetje te gaan sightseeing in Wicklow mountains National park. Ze had voor die dag namelijk nog niet echt plannen liggen om iets te gaan doen. Nou daar was ik wel voor te porren. In het park heeft ze me veel verteld over de geschiedenis er van.  Als tegen prestatie heb ik wat gekookt. Ik ben niet laat naar bed gegaan. ‘s Morgen wilde ik er weer vroeg op om verder te gaan.

Ik dacht dat ik die 64km zo afgelegd zou hebben. Dat viel vies tegen. Had een stevige wind tegen en ik moest flink wat klimwerk verrichten.

De camping waar ik nu sta is super.. Alleen de ligging. Hoor sterk het geruis van de snelweg die er naast ligt. Morgen ga ik met de bus naar Dublin om een Hotel te zoeken. Wil onderhand die Ierse muziek wel eens horen.

Ohhhh ja bijna vergeten…….. Het regent jheeeee,,,!!!!

Gr. Frank