25-05-2012 Hull (120km)

Wist niet wat me vandaag te wachten stond..? Zouden er veel bergen in zitten?

Ben maar vroeg van start gegaan. Zat om 7:30 uur op de fiets. De eerste 40 was weer Bergje op en Bergje af. Daarna was het op een paar kleine klimmetjes vlak en kon het tempo er goed in houden.

Was om 13:00 uur in Hull. Eerst naar de Ferry. Stond natuurlijk bij de verkeerde terminal. Er was niemand. Ondanks dat ik verkeerd stond heb ik haar toch gevraagd een boeking te doen. Ze was heel aardig. Heeft alles voor me geregeld.

Had echt zin in een biertje. Moest daar wel weer 10km voor afleggen. Dacht smaakt het zeker lekker. Zit nu op de boot. Wat een luxe gedoe zeg. Had er een lunch bij geboekt maar je word er niet goed van als je al die mensen ziet graaien..

Niets voor mij. Zal rond 8:00 uur morgen in Rotterdam aan komen.

Wat vond ik er van? Moet zeggen dat de laatste dagen goed weer hebben er goed aan gedaan. Vind Wales zowel in het zuiden als in het noorden het mooist en de mensen zijn er het vriendelijkst.

Kortom was weer een mooie ervaring. Volgens jaar wil ik toch weer naar Azië. Het plan is Vietnam, Cambodja en Laos. Beetje de Mecon rivier af.

Bedank voor jullie reacties.. En tot volgend jaar.

Gr. Frank

23-05-2012 (105km Penistone)

Had op de boerderij al een man alleen zien staan in een klein tentje met een fiets. Dacht daar ga ik later op de avond wel even een praatje mee maken. Voor dat ik de kans kreeg kwam hij naar mij toe om te vragen of ik hem kon helpen een grotere tent op te zetten. Was een heel gevecht maar net voor dat het donker werd stond hij.

Ik mijn fles wijn gehaald en hij had een fles rum met cola. Na dat ging dus weer anders dan gepland. Wilde namelijk heel vroeg naar bed. Dat werd dus laat en aangeschoten. Hij stond al 8 weken in de regen met zijn piepkleine tentje te wachten om zijn zoon te mogen zien.

Heeft hem net 3 uurtjes mogen zien.. Hier werd ik echt wel even stil van. Was van normaal gezin afgedaald naar niets? Heb hem verder niets meer gevraagd. Vraag me dan echt af… Hoe kom je hier in hemelsnaam uit?

Goed.. Vanmorgen er toch op tijd uitgekomen en kon bij een benzinepomp goed eten. De rest was echt klote. Wat een kut wegen! Geen ruimte voor een fiets, en mega veel verkeer. Heb toch best wat ervaring maar soms staan de haren stijl op mijn armen. In je spiegel kijken kan je beter niet doen! Ze scheren rakelings langs je af. Mijn advies voor Engeland…. Niet doen.!

Zijn het niet de wegen dan is het weer meestal slecht. Heb nog een fikse beklimming voor mijn kiezen gehad. Blijkt dat deze pas de kortste weg is naar Manchester echter niets dan vrachtwagens, echt een ramp.

Uiteindelijk kwam ik in Penistone uit als een uitgedroogd vogeltje. Zag daar wat bouwvakkers aan een tafeltje zitten. Eerst gevraagd of ze een camping wisten.. Gelukkig bijna om de hoek. Ben bij hun aangeschoven. Na twee grote glazen bier. Hoppa als een pin op de fiets de laatste heuvel op. Godnondenjhu dat doet pijn.

Camping zonder douche. Heb me maar in mijn nakie bij een kraantje staan wassen. Zag toch niemand hihihihi. Nu lekker aan het eten in een restaurant. Had zin in een flink stuk vlees. Morgen misschien mijn laatste etappe naar de Ferry die me naar Rotterdam moet brengen.

Mijn maatje heeft al aangeboden om me te komen halen. Heb hier nog even voor bedankt. Wil het afmaken.

Gr. Frank

8 wk in tent
8 wk in tent

22-05-2012 (Chester 127km )

De dag begon heel vroeg. Was er om 6 uur uit en de zon kwam net op. Eerst een douche genomen, spullen opgeruimd en kijken of ik nog wat eten kon scoren.

Eerste beste plaatsje waar ik doorheen kwam was een leuk winkeltje. Heb daar een warm broodje en een heerlijke kopje koffie op.

Had er zin in.. Mijn energie tank zat echt barstens vol.

Na een tijdje moest ik de A55 op. Mega druk! Op een of andere manier ga je dan hard rijden.. Mijn tellertje wees dik boven de 30km/uur aan. Misschien is het angst?

Na een paar uur schoot ik een tunnel in. Zo gevaarlijk brrrrr zag op een geven moment dat er een auto met zwaailichten achter me kwam rijden. Dacht… Aardig.

Uit de tunnel moest ik stoppen op een parkeerplaats. Mocht er dus niet rijden. Zou een bord hebben gestaan? Ze waren heel aardig en hebben me een alternatieve route gegeven. Was eigenlijk best blij dat ze me er af haalde. Had al een paar keer een kruis gemaakt.

Na Bergje op en af kwam ik bij Chester uit. Onderweg al diverse keren aan mensen een camping gevraagd.

In Chester stond er een politie naast mij. Dacht zal het hem eens ff vragen. Wist het zelf ook niet. Maar heeft me daar een moeite voor me gedaan. Schakelde de hele politiemacht in. Heb hem heel hartelijk bedankt. Hij zij, nu ik jou zo geholpen heb ga ik met een brede glimlach naar huis. Mooi is dat he!!! Sta nu bij een boer. Echt heerlijk om hier te zijn. Eenvoudig. Maar een oase van rust.

Het noorden van Wales is echt prachtig en zeker het bezoeken waard.

Net eenvoudig maar heel goed gegeten. Op de menukaart stond. Spaghetti twee eitjes en een blikje tonijn met natuurlijk een Rioja wijntje. Wat kan een mens toch blij zijn met weinig 😉

Morgen op naar Manchester. We zullen het zien.

Gr. Frank

21-05-2012 Menai bridge 31km in en rond Dublin 186km

De overtocht naar Holyhead ging goed. Een rustige zee met een zonnetje..

Vroeg me wel af hoe het met mijn fiets zou zijn. Moest deze afgeven voor dat ik de boot op ging. Achteraf blijkt dat net als op een vliegveld dat je bagage via een soort van lopendeband binnen komt.

Ontmoete daar nog een Nederlander…… Met een fiets natuurlijk. Lijkt wel of wij de enigste zijn die dit soort tochten maken.

Moet zeggen was maar 31km heuvel op heuvel af. Maar heb me helemaal lek gereden. Heerlijk even jezelf een beetje pijn doen hihihihi.

Ben waar ik nu zit over een prachtige brug gekomen. Moet het nog opzoeken. Maar volgens mij is het er een uit de tijd dat ze nog geen staalkabels hadden. De hangers zijn gemaakt van dikke platen staal. Prachtig.

Als ik Wifi heb zet ik hem er op. Sta nu op een “camping”. Daar gaat naar mijn mening niets boven. Heerlijk je dingetje doen en dan die rust. Super zou mijn maat zeggen.

Ga heel vroeg naar bed. Heb slaap!!!!!

Tot morgen

Gr. Frank

21-05-2012

Hi de reis gaat weer verder.

Heb Dublin achter me gelaten. Een mooie stad waar het goed vertoeven is.

Ben nu onderweg met de boot naar holyhead. Ga het noorden van Wales bekijken. Dan onder Manchester door naar Hull. Daar wil ik de boot naar Rotterdam nemen.

Hoop dat het nu eindelijke eens een beetje weer zal gaan worden.

Gr. Frank

holyhead
holyhead

13-05-2012 (Zuiw/west van Dublin 64km).

De Camping bij Wichlow was niet echt slecht, maar jullie kennen me onderhand ik had het daar snel weer allemaal gezien.

Had op de 11e nog een aardig praatje bij de afwas met iemand die ook uit Nederland kwam. We hebben daarna samen nog ff een bakkie gedronken. Ze vertelde me dat ze na het afronden van de kunstacademie op 25 jarige leeftijd al uit Nederland was vertrokken. Want Nederland beklemde haar. Nu 20 jaar verder is ze hier wat gematigder over geworden. In mijn ogen heeft zij het zich niet echt makkelijk gemaakt. Heeft op heel veel plaatsen in Ierland gewoond maar nooit een vaste honk gevonden. Nu woont ze voorlopig in een tent waar ze aan een boek werkt en om daarbij nog geld te verdienen legt ze tuinen aan. Alles ziet er netjes en verzorgt uit. Ze komt bij mij heel moedig en dapper over! (ik zou het zo niet kunnen!).

‘s Morgens, ik was net mijn tent aan het opruimen, bood ze me aan om een beetje te gaan sightseeing in Wicklow mountains National park. Ze had voor die dag namelijk nog niet echt plannen liggen om iets te gaan doen. Nou daar was ik wel voor te porren. In het park heeft ze me veel verteld over de geschiedenis er van.  Als tegen prestatie heb ik wat gekookt. Ik ben niet laat naar bed gegaan. ‘s Morgen wilde ik er weer vroeg op om verder te gaan.

Ik dacht dat ik die 64km zo afgelegd zou hebben. Dat viel vies tegen. Had een stevige wind tegen en ik moest flink wat klimwerk verrichten.

De camping waar ik nu sta is super.. Alleen de ligging. Hoor sterk het geruis van de snelweg die er naast ligt. Morgen ga ik met de bus naar Dublin om een Hotel te zoeken. Wil onderhand die Ierse muziek wel eens horen.

Ohhhh ja bijna vergeten…….. Het regent jheeeee,,,!!!!

Gr. Frank

 

11-05-2012 (Wicklow 40km)

De dag begon zonnig. Wel heel erg koud.

Kwam na 40 km een Camping tegen. Denk laat ik die maar nemen. Er kwamen van die vieze vette dikke zwarte wolken aan. Tentje goed en wel staan.. En ja hoor hagel.. En niet z’n beetje ook.

Nu heb ik bijna iedere dag regen gehad. Begint me een beetje tegen te staan. Zit er heel sterk aan te denken om bij Dublin de boot naar Liverpool (als fietsers toegestaan zijn) of anders naar holyhead te nemen. De weersvoorspellingen zijn ook niet goed. Dus?

Gr. Frank

wicklow
wicklow

09-05-2012 ( Fishguart 89km)

Gisteren een fijne dag gehad. Stond een beetje brak op want was flink doorgezakt het was namelijk super gezellig.. Raar hè je stopt ergens en na een paar uur ben je al thuis?. Kreeg ook nog een mooi boek van Wales. Maar om te beginnen ‘s morgens eerst een stevig ontbijt. Dan is er echt van alles, witte bonen, dik spek, worsten, eieren,  gebakken tomaten, champignons en brood. Nou als dat er in zit dan klap je zowat!!!!

Later buiten gezellig een bakkie gedronken en over het leven gepraat. Prachtig wat mensen allemaal mee hebben gemaakt.. Daar doe ik het eigenlijk voor! Dan ook nog even doorgenomen waar ik het beste naar toe kon gaan op mijn vrije dag. De zee leek me het beste. Hij stelde gelijk voor om mij even te brengen. Hup in zijn auto.. dak er af super…

Wat een strand zeg, blijkt dat ze van heel de wereld hier naar toe komen om strandzeil races te houden. En daar kan ik me iets bij voorstellen, als het laag water is heb je wel een paar honderd meter aan vlak strand wat zeg ik wel kilometers lang.

In totaal heb ik wel vier stukken strand afgelopen, heerlijk een zacht briesje met een lekker zonnetje.

Terug bij het hotel ben ik mijn fiets maar een na gaan kijken. En ook nog even mijn overschoenen gerepareerd. ‘S avonds ben ik na een paar wijntjes en wat klets aan de tap vroeg naar bed gegaan.

Vanmorgen om 6:00 uur opgestaan en na het ontbijt gaf hij me in aluminiumfolie vier sneeën met kip mee, fantastisch toch! Elkaar nog een huk geven en op de pedalen.

Na een half uur begon het al te regenen en dat is ook niet meer opgehouden. En dat is echt niet fijn. Je trekt dan wel een regenjasje aan maar omdat je soms volle bak op de pedalen moet zweet je als een otter. Er zijn hier echt wel bergen, tot net voor Fishgaurt werd ik nog geplaagd met een berg waar 20% in zat (had z’n bord nog nooit gezien). En das sleuren met een fiets van 50kg zeg ik je.

Moet dan wel om mijzelf lachen de damp komt dan overal af hahahahaha.

In Fishgaurt aangekomen lag de boot er nog. Dacht kan net zo goed proberen of ik nog mee kan. Hier is het nu ook niets. Was de laatste. Gelukkig is de Ierse zee nu rustig. Heb begrepen dat het hier flink kan spoken.

Tot morgen Franky

07-05-2012 (Pembrey 97km)

Voor de verandering begon de dag vandaag met regen. Maar ondanks dat toch met redelijke zin op pad.

Ik ga eerst even uitleggen hoe ik navigeer op mijn fiets. Ik heb de route van te voren uitgezet van straatje tot straatje. En hoef dus alleen maar de lijn op mijn navigatie (een Garmin)  te volgen. Waardoor ik de kaart eigenlijk nauwelijks nodig heb. En ik zeg je dat is ideaal als het regent en zeker in de grote steden waar je geen tijd hebt om op een kaart te kijken.

Maar nu komt het, ik ben waarschijnlijk vanmorgen in de hevige regen op een zeer vervelende rotonde met veel verkeer waar je dus goed uit moet kijken (en die zijn hier soms heel groot met bossages in het midden) gewoonweg  360° rond gereden en de weg weer terug genomen.  Na een tijdje begon ik me af te vragen moet het noorden niet aan mijn rechterhand liggen? En daarbij is de wind niet helemaal gedraaid?  En dan toch gewoon stom door fietsen. Na anderhalf uur dacht ik (wat een eiken struik ik ben)?  Dit kan echt niet er staat Newport.. Daar kom ik vandaan. Toen zakte echt de moed in mijn schoenen. Hoe stom kan iemand zijn! Als ik mijzelf een vuistslag kon geven had ik dat zeker gedaan.

Ben toen als een razende gaan fietsen (berg weer op en af) om zo mijn verlies terug te winnen en uiteraard mijn boosheid kwijt te raken. Dat lukt natuurlijk nooit. Heb hierdoor zoveel kruit verschoten dat ik om halfvier hier genoeg van had.

Ben nu bij een B&B…. £35 incl. avondeten en ontbijt.. Geen geld dacht ik.

En daarbij zijn het hele aardige mensen!!! Misschien blijf ik hier wel een dagje.?

Gr. Frank