23-05-2012 (105km Penistone)

Had op de boerderij al een man alleen zien staan in een klein tentje met een fiets. Dacht daar ga ik later op de avond wel even een praatje mee maken. Voor dat ik de kans kreeg kwam hij naar mij toe om te vragen of ik hem kon helpen een grotere tent op te zetten. Was een heel gevecht maar net voor dat het donker werd stond hij.

Ik mijn fles wijn gehaald en hij had een fles rum met cola. Na dat ging dus weer anders dan gepland. Wilde namelijk heel vroeg naar bed. Dat werd dus laat en aangeschoten. Hij stond al 8 weken in de regen met zijn piepkleine tentje te wachten om zijn zoon te mogen zien.

Heeft hem net 3 uurtjes mogen zien.. Hier werd ik echt wel even stil van. Was van normaal gezin afgedaald naar niets? Heb hem verder niets meer gevraagd. Vraag me dan echt af… Hoe kom je hier in hemelsnaam uit?

Goed.. Vanmorgen er toch op tijd uitgekomen en kon bij een benzinepomp goed eten. De rest was echt klote. Wat een kut wegen! Geen ruimte voor een fiets, en mega veel verkeer. Heb toch best wat ervaring maar soms staan de haren stijl op mijn armen. In je spiegel kijken kan je beter niet doen! Ze scheren rakelings langs je af. Mijn advies voor Engeland…. Niet doen.!

Zijn het niet de wegen dan is het weer meestal slecht. Heb nog een fikse beklimming voor mijn kiezen gehad. Blijkt dat deze pas de kortste weg is naar Manchester echter niets dan vrachtwagens, echt een ramp.

Uiteindelijk kwam ik in Penistone uit als een uitgedroogd vogeltje. Zag daar wat bouwvakkers aan een tafeltje zitten. Eerst gevraagd of ze een camping wisten.. Gelukkig bijna om de hoek. Ben bij hun aangeschoven. Na twee grote glazen bier. Hoppa als een pin op de fiets de laatste heuvel op. Godnondenjhu dat doet pijn.

Camping zonder douche. Heb me maar in mijn nakie bij een kraantje staan wassen. Zag toch niemand hihihihi. Nu lekker aan het eten in een restaurant. Had zin in een flink stuk vlees. Morgen misschien mijn laatste etappe naar de Ferry die me naar Rotterdam moet brengen.

Mijn maatje heeft al aangeboden om me te komen halen. Heb hier nog even voor bedankt. Wil het afmaken.

Gr. Frank

8 wk in tent
8 wk in tent