16 t/m 21

Dakar: Een stad waar ik niet langer dan een weekeind naartoe zou gaan. Tis heel druk en benauwd warm. Zonder airco is het bijna niet te doen voor een Europeaan

 

 

17-10-2023.
Moet toch even wat kwijt over Senegal, net nu we weer de grens over gaan steken. Ik dacht dat ik hier in een warm bad terecht zou komen, niet dus. Van de prachtige natuur maken ze een grote bende, daarnaast staan ze de hele tijd te schooien of je geld af te troggelen met allerlei troep. Nu hoorde ik dat die kinderen geronseld worden in Mali, als ze per dag 1000 (€1,5) van de dingen bij elkaar schooien krijgen ze eten, super triest.
Wat betreft de vervuiling, zit dan op mijn motor een beetje na te denken over blikjes met statie geld, schiet dan in de lach, verder maar niets over zeggen 😉.
Dan de dieren ezels, geiten, paarden, honden en katten. Van dit rijtje zijn de paarden en ezels het slechtste af, krijgen continu slaag en staan heel de dag pal in de zon. Stak vandaag een ezel over met van die hoeven die helemaal opgekruld zijn.
Dan de wegen, om te beginnen in Dakar, niets dan file’s en alles rijd door elkaar en de secundaire straten zijn onverhard. Kom je dan buiten de stad, dan is het verstandig om hele sterke schokbrekers te kopen, wat een hobbels 🤪.

Je moet hier zeker naartoe komen en er zelf je menig over vormen, mijn zal je hier niet meer zien Hahahaha

 

18-10-2023

vanmorgen de grens van Mauritanië weer overgestoken, wat een afzetterij is dat, waren voor ons twee €260 kwijt. Hoorde van de fixer dat iemand die er bij Rosso was overgegaan €1400 moest neertellen (kan het bijna niet geloven), had wel gelezen dat je daar sowieso flink belazerd wordt. Eindelijk konden we gaan, na wat hobbelen over de gelukkig droge modder weg, moesten we stoppen voor koeien. De herder tikte bij Ralph op zijn voorband en brabbelde dat hij lek was. Goed dat hij het zag. Anders was Ralph mogelijk gevallen. Na wat sleutelen konden we binnen 1 uurtje weer verder.

Na 50km hobbelen kwamen we eindelijk weer op het asvalt, nog ff wat flyers uitdelen om in Nouakchott te komen. Nu weer lekker de rust bij Samba.

20-10-2023

Gisteren de grens Mauritanië/ Marokko overgestoken. Wat een corrupte zooi, na drie uur eindelijk door. Moesten nog 80km naar Hotel Barabas. Waren nu heel wat motorrijders, was er zelfs een bij met een Harley? En wilde ook de Diama grens nemen, kan je op een briefje geven dat hem dat niet gaat lukken. Vandaag was het 280km. Zitten nu in een prachtig plekje midden in de westelijke Sahara

.

nog even de tandwielen geïnspecteerd. Voor is helaas bar slecht, hoop dat het gaat lukken tot Tarifa?


groetjes uit de westelijke Sahara 😃

21-10-2023

Vanmorgen toch gevraagd of Gijs nieuwe tandwielen en ketting op wil sturen. Wordt steeds slechter en slechter. Hoop dat het hier de 26e aankomt.
Hier laten herstellen heeft geen zin. Heb wat resenties gelezen. Wat een waardeloze BMW dealer hier in Marokko. Snap niet dat BMW zich hier niet terug trekt.

10 thoughts on “16 t/m 21”

  1. Been there, done that, gelukkig geeft het filmpje een leuker beeld 😄. Goede terugreis!

    1. Hahahha ja altijd moeilijk om iets over een land te schrijven. Wat voor de een niet leuk is, kan juist voor een ander wel leuk zijn. Zijn inmiddels in Nouakchott. Morgen hopelijk de grens over naar de westelijke Sahara. 🙏

  2. Mooi verslag en filmpje . Ik had wel een ander beeld van dat gedeelte van Afrika . 🙃

  3. Dat is wel een tegenvaller Frank. Dus nu vijf dagen wachten op de nieuwe spullen?

    1. Dat is het zeker. Maar nu ik weet dat het er aankomt. Zit ik weer een stuk rustiger op mijn motor. Over drie dagen zijn we daar. Dus hoeven niet echt veel te wachten. En we zijn met pensioen Hahahahha dus dat tijd zat 😃

Comments are closed.