2 t/m 14

 

 

5/6 -10-2023

Tiznit is een redelijk leuk Plaats. Hadden niet de tijd om alles ff goed te bekijken. ‘S morgens om 8;00 uur vertrokken voor een rit van 595km naar Foum el Oued ligt aan de kust. Voor mij was het een moeilijke dag. ‘S morgens stikte ik van de slaap. En das echt vechten om wakker te blijven. Zag de temp stijgen naar 44 graden. God zij dank ging het na een cola wat beter. Uiteindelijk waren we om 17:15 uur bij het hotel. Vandaag vroeg op, weer een rit van 530km naar Dakhla. Dag vloog voorbij, geen enkele moeite gehad. Sterker nog was 41 graden en dacht doe er nog maar een paar bij 😀.

Onderweg zie je toch wel veel armoede. Mensen leven in een tent aan de kust. 100km  noord, zuid en oost helemaal niets. Hoe ze het doen?

07-10-2023.  Vanmorgen door Dakhla gereden. Voor mij niet echt bijzonder, geen surfer gezien en vraag me echt af of het in augustus wel heel druk is? De route was vandaag langs de kust naar het plaatje Bir Gardouz ligt 100km voor de grens van Mauritanië, wat een vergezichten, denk vaak van als je hier zou verdwalen ben je ten dode opgeschreven, langs de weg liggen best veel autobanden, waar ze hiermee rijden  is niet al te best. Morgen kunnen we op ons gemak de grens over naar  Nouadhibou. Daar hebben we onze tijd hard nodig voor geld, simkaart enz

8 &9 -10-2023

Wat is er allemaal veel gebeurt de laatste paar dagen. Zal proberen het zo kort mogelijk te houden. Te beginnen bij de “border crossing”, aan de Marokko kant is het een heel gedoe om het land uit te komen. Je wordt wel 100 x gecontroleerd honden, en blijf vooral lachen!!!. Ralph maakte stiekeme een foto, helaas hadden ze het gezien, ze waren ff niet aardig hij moest de foto’s wissen. Aan de Mauritaanse kant, stond onze fixer al met zijn telefoon te zwaaien, zonder zo’n man gaat het echt niet lukken. Uiteindelijk konden om 14:00 naar het hotel in Nouadhibou. Tegen de avond hebben we een wandelingetje gemaakt naar de haven. Zo wat we daar te zien kregen is echt een paar honderd terug. Op de vismarkt stond moest ik bijna overgeven, wat een stank. Blijkt dat alle vissermannen uit `Senegal komen, wat een verschrikkelijke harde werkers!!

S’ morgens weer op weg naar Nouakchot. Onderweg zijn we van de hoofdweg afgegaan  richting de duinen, eerst Ralph plat en ik er achteraan. Zat met mijn pootje klem onder de koffer, na wat graafwerk kon ik gelukkig loskomen. Later werden we nog getild bij de pomp, maar verder was het een prachtige warme (43º) dag. Zitten nu bij iemand in huis zak maar zeggen, hele aardige man.

 

Senegal, komt nog een verhaaltje

13 thoughts on “2 t/m 14”

  1. Erg mooi filmpje !! Jullie hebben het getroffen bij Rafe en Elena prachtig om te zien en lekker zwembadje erbij 👌. Fijn voor jullie dat het niet druk was in Marrakech, snap dat het voor de mensen daar niet fijn is dat de toeristen wegblijven. Nu weer verder, op naar de Westerlijke Sahara 🐫

  2. Frank it was great to see you again and meet Ralph! Thank you for giving us a taste of what you experience on your travels. And the precision with which you load those bikes shows that you don’t underestimate the road ahead. Have fun. Be safe. See you on the way back.

    1. Ja Willem. Iedere adag staan Ralph en ik verbaasd. Wat een leven hier. Vandaag het strand met de vissersboten en de vismarkt bezocht. Heb er eigenlijk geen woorden voor.

Comments are closed.