Voorbereiding

Voorbereiding is weer in volle gang. Doe dit al jaren maar telkens is het weer een nieuw avontuur, het liefst zou ik een trekhaak aan de garage willen maken om alle voorkomende problemen aan de motor te verhelpen. Helaas moet me ivm het gewicht flink inhouden. Hoop dit jaar samen met Ralph ons doel te kunnen bereiken. Ralph rijdt een Yamaha Tenere 700 en ik een BMW F850GS adventure. Ben super blij om dit avontuur met hem samen aan te gaan. Vorig jaar ben ik niet verder gekomen dan Tiznit in Marokko, ligt over de weg ongeveer 350km van de westelijke Sahara. We hebben nu samen de datum 18 september geprikt om te vertrekken en we zullen ergens over de helft van november weer thuis zijn. De route zal vanuit Marokko naar Dakhla (westelijke Sahara), Nouakchott, Atar en Saint Louis (Mauritanië) gaan. De weg vanuit Atar naar het Tidjikdja  zal mogelijk ivm met te zware motoren (214kg excl  bepakking)  zwaar worden. De  weg  is  voor  grootste  gedeelte  geasfalteerd, maar door de sterke wind is hij hier en daar overspoelt door zandduinen. We  moeten  hier zoveel mogelijk  Benzine en water instaan.

Eenmaal in Senegal moeten we binnen drie dagen in Dakar zijn voor een stempel, zodat je 15 dagen in Senegal rond kan rijden, mochten we meer tijd nodig hebben kunnen we nog één keer een stempel halen. Voor de rest ligt alles nog open.

 

 

 

Mogelijke route:

koningsetappe is toch wel het stukje in Mauritanie tussen Atar en Tidjikdja. We komen door een oasis en het plaatsje Taoujafet  Prachtig als ik de foto’s mag geloven

Ralph (lantinga),  heeft inmiddels zijn Polarsteps in gereedheid gebracht (woestijnratten).

Hierop zullen ook reisverslagen komen.

One thought on “Voorbereiding”

  1. Maatje, sinds 2009 klommen we samen de bergen in de Alpen. Daarna samen gekajakt en nu al bijna anderhalf jaar kijken we uit naar deze reis. Kan bijna niet wachten om dit avontuur met jou aan te gaan! Gruwelijk veel zin in!

Comments are closed.