Punta Arenas 110km

De dag van de sigaar, wijntje en de berusting.

Veerboot
Veerboot

Was om 6 uur opgestaan na een onrustige nacht. Na me gedoucht te hebben en mijn spullen weer in mijn tassen gepropt te hebben. Heb ik nog even heel snel een ontbijtje genuttigd. Dacht rij lekker relax naar de pont. Mooi niet dus!! Dat ding lag zeker 5 km van Porvenir af. Dacht dat gaat toch niet gebeuren hè. Ik mag die pont echt niet missen. Nu voel ik jullie al denken, tja 5 km, waar heeft hij het over. Luister!!! 5 km tegen de wind in kan makkelijk een half uur duren hier. Gelukkig was ik nog op tijd.  En wat denk je mijn Italiaanse vrienden waren er ook, die maakte zich al ongerust om mij. Echt… wat een lieve gasten. Ga zeker met een van hun de bergen in.

Punta Arenas
Punta Arenas

In Punta Arenas zijn we gezamenlijk naar een bank op zoek gegaan. Helaas duurt het wachten met z’n grote groep mij veels te lang. Heb afscheid genomen en zal ze nu niet meer tegen komen omdat ik te snel door ga. Heb ‘s middags flink wat kilometers gemaakt.

View
View

Mijn lichaam en geest waren heerlijk in balans, vol energie en gedachten. Soms denk ik wel eens zo zou ik 24 uur door kunnen fietsen en kijken wanneer ik van de fiets val hahaha. Onderweg kom ik regelmatig een fietser tegen. Stoppen allemaal om je tips te geven. En ze weten dat ik flink moet afzien tegen de wind. Respect hoor ik altijd.

Nog even een kook tip van Frank. Driekwart liter water, gefruit uitje, spaghetti, sous en wat zout en peper. Laat alles gaar worden. Giet niets af!!!! Zo heb je soep en spaghetti in een. Als je vinger dan niet te vuil is? Lik je hiermee de pan schoon. En natuurlijk je bestek. Als laatste een hele fles wijn en een vette sigaar er bij. Hihihi de tip!!! Lekker man!!!

Frank


Grotere kaart weergeven

8 thoughts on “Punta Arenas 110km”

  1. He Frankie.
    Waarom ben je van je route afgeweken,wil zo sneller in den Berg zijn.
    En waarom ga je tegen de wind in fietsen???
    En da duuuur zo lang dan.

    Gr Bert M

  2. Hee pa,

    Wat een leuke verhalen schrijf je. Goed om te lezen dat het goed met je gaat
    en we weten dat je het kunt. Wat een wind zeg echt niet normaal, RESPECT!
    Zoals je weet doe ik het je niet na.
    Echt tof dat je zoveel fietsers tegen komt die je tips mee kunnen geven
    waar je hoogstwaarschijnlijk ook wat mee kan.
    Ook fijn dat je niet altijd in je tentje hoeft te slapen je kunt beter met zoveel
    man in een zaal liggen, dan worden weg geblazen uit je tentje.
    Zet hem op! Ik wacht weer op je volgende verhaal + schitterende foto’s

    kus Lieske

    1. Dank je schat.. Ik hoop dat je reilessen goed gaan.. En dat je trots naast je nieuwe auto straks mag staan xxx

  3. Hey pa,,

    dat klinkt allemaal al weer een stuk beter. Neem lekker je tijd joh, je hebt nog zeker 7 weken;)!! Kijk maar uit zonder dat drinken…. beter honger dan dorst! Ik kom hier om in het eten haha!! helaas zit het er voor mij al bijna weer op en mogen we maandag weer naar school…. ik kreeg nog een punt terug van dat andere vak een 7.1 dus die kan ik weer in men zak steken!!… .

    Toedeloe!!!

  4. Een van de redenen waarom ik niet meer fiets als er wind staat.. mis ik altijd de pont hahaha goed excuus.

    Wat een mooie plaatjes schiet je tussendoor zeg.. lijken wel ansichtkaarten.. ik zie hem wel in mijn brievenbus vallen 😉

    Enjoy x

    1. Hi Nancy. Zou je de fiets toch weer eens op moeten pakken. Heb er nu 720 opzitten. Heeft wat om zo door een land heen te trekken. En kost bijna niets. X

  5. Heeye Franky den Blijker !!!! Wat een culinair hoogstandje .. gaan we vanaaf gelijk uit proberen !!!

    Ondanks de stevige “bries”gaat het toppie !!! Alweer heel wat kmtjes gebikkeld en mooie dingen gezien en beleefd !!! Schitterend om je verhalen te lezen !!

    Succes … hup op de pedalen en gaan met die banaan !!!

    Dikke kus XX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *