Mendoza

19-03-2011,
Vannacht slecht geslapen want het was een beetje rumoerig in het hotel. En dat ging zo’n beetje heel de nacht door. Was vanmorgen om 6 uur wakker en ben gelijk maar opgestaan en al mijn rommel weer opgeruimd. Om 8 uur vertrokken met enorm veel tegen wind welke nog een kilometer of 8 tegen mij aan zou blazen alvorens ik daar uit was. Het gaat in die momenten dan heel langzaam omhoog naar dik 1200m. De wind werd steeds harder. Je trapt je werkelijk het leplazerus!!! En er is werkelijk niets te zien onderweg. In de verte zie je wel het Andes opdoemen..

Jezus dat is op deze hoogte(noordergraad) wel giga hoog met besneeuwde toppen. Zat zo op de fiets te denken, als ik het van noord naar zuid had gedaan was het eigenlijk een groot feest geweest. Maar dacht voor dat ik er aan begon het zal allemaal wel meevallen, nou NIET dus! Ben nu in Pareditas en heb een vreselijk leuk hotel gevonden voor 60 pesos.

San Rafeal
San Rafeal

Je kan lekker buiten zitten. En de fiets kan ik zo naar binnen rijden. Een mega verschil wat ik in San Rafael had. Dat was meer een……….. voor 50 pesos.

Ga zo is kijken of ik een supermarkt kan vinden voor een stuk vlees. Dat heb ik al een tijdje niet meer gegeten. Motverdorie… Het was even zoeken naar een supermarkt.. Maar toen ik hem eenmaal had gevonden.. Was het ook een super de supermarkt. Een lekker stuk vlees gekocht met aardappelpuree en wat groeten.. Brrrr, heerlijk.. Nog lekker ff tv gekeken en toen ging het kaarsje uit.

20-03-2011,
Vanmorgen pas om 8 uur gewekt door mijn telefoon. Mmmm een beetje laat maar dacht och hoef vandaag niet perse Mendoza te halen. Voor mijzelf een heerlijk ontbijtje gemaakt en dan die rommel weer in de tassen gestopt. Was pas om 11:00uur na het maken van een lekke band weer op weg.

De eerste kilometers gingen van een Leie dakje. Ohh dacht als dat zo tot Mendoza gaat is het echt genieten. Nha naar 40km was het over. De weg werd smal en gevaarlijk en ja ja de wind kwam weer opzetten.

Denk dat veel mensen denken … Kan je nou nooit eens positief schrijven? Ja dat zou ik graag willen. En het is misschien niet zo vreselijk slecht als ik schrijf. Maar je krijgt hier gewoon geen kilometer cadeau. Dan had in van noord naar Zuid moeten fietsen! Heb er voor gevochten en geen spijt van de bus rit die ik tussendoor even heb genomen.

Onderweg toeteren en zwaaien veel mensen.. Sommigen steken stoer een vuist op. Zo van goed kerel. Dat geeft je echt weer zin en moed om door te gaan.

leuk hotel
leuk hotel

Onderweg kwam ik een fietser tegen. Vroeg of hij bekend was in Mendoza. Ja hij wist wel een hotel. Ben er met mijn iPod naar toe genavigeerd. (voor deze dingen beter dan Garmin). Zou hotel prins moeten zijn 1 ster. Nou dat was dus inmiddels 3 sterren geworden en dat zou 330 pesos gaan kosten.

tja kost weinig
tja kost weinig

Nee dat echt niet. Zit nu in een hostel. Kan hier voor mijzelf koken en kost 100 pesos per dag. Weet het niet zeker maar denk dat ik hier maar blijf. Ti’s midden in het centrum.

Morgen een rustdag en dan ga ik er weer op uit.

 

16 thoughts on “Mendoza”

 1. Hey Frank, ik begrijp dat je er bijna bent.
  Helemaal geweldig zeg, nu nog even vakantie houden en de omgeving verkennen.
  Hier is het weer ook best lekker dus wij genieten er eveneens van tussen het werken door.
  Succes op je ritje naar het vliegveld en tot ziens.
  Groeten uit Made

  1. Ja daar zeg je met wat.. Denk dat ik daar morgen eens een blik bij het vliegveld ga werpen. Thanks.!!!!! Godver.. Wa heb ik het nu ineens weer druk. Een mens heeft ook nooit rust. Hihihi

 2. Ha die Frank.
  Toch weer op route rond Mendoza Hi.
  Ik wil ook wel zo’n hotel met een leuk klein terras waar je zo je fiets tegen het bed kan neer zetten.
  Ik wacht even je dagtrip af .
  Kan ik weer wat kletspraat gaan verkopen op je site ( grapje )
  Ik hoop dat alles naar wens is op je eind bestemming daar ??

  Groetjes Bert M

  1. Nou kan je zeggen,,,, dat het hier niet slacht vertoeven is. Vermaak me prima. Een dag vliegt voorbij. Daarom neem ik morgen maar weer een rustdag hahahaha. De dag was heel intressant!!

 3. Hee FRank,

  De laatste loodjes he???
  Je bent nu in Mendoza, wat ga je daar nog doen? Hoeveel tijd heb je nog? Ruim een week? De kilometers die je hebt afgelegd, telden dubbel volgens mij!

  Nou geniet effe daar in Mendoza en tot over niet zo lang meer.

  Abrazo, Jeanette

 4. Heeye Frankie !!

  Missie voltooid !!! Je hebt het deze keer niet kado gekregen !! super hoe je gebikkeld hebt !!

  Nu de laatste dagen lekker genieten .. Biertje … want jah je moet wel het vochtgehalte weer een beetje op peil krijgen !!! sigaartje erbij !!!

  have fun !!

  Dikke kus XX

  1. Piet,

   Heb mijn uiterste best gedaan.
   En biertje.. Zijn hier allemaal liter flessen. Als je niet oppast ben je heel de dag dronken. Geniet hier van de malbec druif.. waar ze heerlijke wijn van maken. Ga er zeker een bezoekje brengen xx

 5. he frankie

  Ondanks de zware afgelopen weken toch weer ruim op tijd op de eind bestemming ga je die resterende dagen nog wat ondernemen of is het chillen geblazen geniet nog van

  Groetjes

  1. Hi Kees, tja op tijd… Als ik de bus niet had genomen en dat stuk waar ik met Gijs mee ben gereden achterwegen had gelaten was ik zeker niet op tijd geweest. En de vraag is was ik dan niet helemaal versleten geweest. Je moet gewoon rustdagen nemen hier. En kortere dagen maken.. Helaas kan ik dat niet zo goed. Ga hier zeker Wel mijn rust pakken. Ti’s een leuke stad met veel mogelijk heden. Groetjes

 6. Hey Frankmans
  Zit inmiddels in Recife, maarre twee weken rondhangen in Mendoza?.
  groeten

  1. Tja Gijs ti’s niet anders. Ga morgen een trip met de bus maken… En dan nog wat wijnboeren bezoeken. En misschien vissen??? We gaan het zien. Proost hik..

 7. Ziet er goed uit zonder baard!!
  Je weet wat ze zeggen: de laatste loodjes wegen het zwaarst!!
  Ik weet niet hoeveel km je nog moet afleggen, maar het eind komt naderbij!
  Volhouden dus!! En succes!!

  1. Thanks, de kilometers zijn op. Nog 10 naar het vliegveld. In dit geval waren het niet de laatste loodjes. Ben wel blij dat ik er ben. Was zwaar. Jij proficiat met je verjaardag kerel. Zal er vandaag in een snik heet zonnetje eentje op pakken. Groetjes

   1. Heb al wat biertjes op. Proost!!!! De tijd gaat snel hè.
    Ti’s hier zo fucking warm. Dat wil je niet weten. Je moet hier ‘s middags wel wegkruipen pffffff veel plezier vanavond.groetjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *