28/29-03-2013 Hin Bun en Tha Khek

28-03-2013  143.0 km   Hin Bun,

En zoals gewoonlijk vanmorgen weer vroeg uit de veren. Ik wilde om 6 uur op de fiets zitten want de warmte is anders niet om te harden. Want ik dacht dan heb ik rond 12:00 uur inclusief een pauze makkelijk 100km op de teller zitten. huisje
Nou en dat was dus ook zo, alleen geen hotel. Dan maar door want ik zag geen andere optie. Na 120 km toch maar eens gevraagd, ze gaven aan nog een kleine 15 km fietsen. Daar aangekomen zucht… was het vol! Nou dat is ook de eerste keer dat ik dat hier mee maak. Gelukkig na nog een stukje van 8 km was een plek vrij. Een net huisje moet ik zeggen.

De natuur was onderweg weer mooier dan de dagen ervoor. Iets meer bergen maar zeker niet vervelend. Onderweg zag ik nog een mooi meisje lopen in haar blote kont en nog wat lappen over haar schouders. Helemaal de weg kwijt
“in the middle of nowhere” denk dat ze zo ongeveer de leeftijd van mijn dochters is. Je vraagt jezelf dan af.. zal ik haar geld geven? Ben na wat wikken en wegen toch maar door gereden. Als je in dit land niet mee kunt ben je oud vuil. Je beland in de goot en daar zal je je einde vinden. Slecht verdeeld over de wereld, niets aan te doen.

IMG_5397 - CopyHet eten gaat me zachtjesaan beter smaken en ik moet eigenlijk wel. Je kan niet alleen op koekjes en chips fietsten.
Pak nu onderweg een of twee maal noedelsoep. Dat is goed te pruimen en het vlees ben ik inmiddels maar gaan vertrouwen.
’s Avonds neem ik het liefste rijst met kip. Helaas was dat er niet vandaag dus dan dan maar weer noedels… Yiphee…
Morgen hoef ik er maar 52,3km. Wil weer op tijd  de fiets zitten

 
29-03-2013  52.3 km   Tha Khek,

MekongHet was een bizarre dag, de 53 km gingen voor geen meter. Ook was het nog even zoeken naar een gasthuis. Eindelijk eentje gevonden en mhwa geen wifi…. Dan maar een wandeling naar de Mekong rivier.  Zat nog niet of ik werd al uitgenodigd voor een biertje.. Dat liep dus helemaal uit de hand, eerst hun lokale snaps en daarna nog aan het bier, daarbij was het toen nog niets eens 12:00 uur he!

IMG_5394 - CopyNa een paar biertjes vroegen ze of ik mee wilde voor een potje jeux de boules. Tja waarom ook niet?  Nou dat werd dus nog meer drinken…pfffff denk hoe lul ik me hier nou weer uit? Uiteindelijk natuurlijk dronken. Twee van de politie en een die handelde in hout.. Tja en ze waren echt niet arm. Mocht niets betalen. Is dat even balen hihihihi.

IMG_5396 - CopyWeet nog niet goed wat ik morgen ga doen, eigenlijk wil ik naar een plaatsje 100 km lager gelegen. Zal er dan wel om 5 uur uit moeten om zo voor de grootste hitte daar te zijn. Want sorry hoor dat ik er over blijf zeuren maar het is hier echt zo vreselijk warm. Je ziet het dan ook aan de lokalen hier. Om twee uur moet je echt stoempen. Je komt bijna geen meter meer vooruit. Nuja we zien wel

Gr Frank

 

29-03-2013
29-03-2013

5 thoughts on “28/29-03-2013 Hin Bun en Tha Khek”

  1. Zo Frank dat waren dan twee verhalen of verslagen in een.
    Maar ja we weten ook wel dat niet elk huis of gehucht daar internet heeft.
    Wat de warmte betreft stuur fff wat hier heen nog elke dag zo rond het vriespunt met een schrale oosten wind. Echt geen paas weer hier.
    Maar ja ik ga morgen toch voor een paar dagen met de sleurhut weg.
    Dan zal je me een paar dagen missen op het frankie blog.
    Doe rustig aan en denk aan je lichaam .

    Gr Bert M

  2. Frank, hoe komt het dat je dat meisje, dat je naakt hebt zien lopen daar in de bergen niet hebt geholpen? Normaal gesproken help je altijd vrouwelijk schoon. Nou maat we spreken elkaar, geniet ervan en doe op je gemak, hier mis je helemaal niks.
    Gr

  3. Wat een mooie belevenissen allemaal dat neem je toch weer mooi mee…..en afzien hoort er ook een beetje bij…..maar ik snap wel dat die hitte niet gemakkelijk is!! Geniet van alles wat je ziet!!!! Leuk de fotootjes die erbij staan!! En John….hier mist hij niks uuhhhhh mij toch wel een beetje hoop ik haha….!!!! Zet m op Frankie….!!!! DikkeX

  4. Was weer een leuk begin van de dag om jou verhaaltjes te lezen, tja en dat meisje, je ziet zoveel armoe daar , waar moet je beginnen maar is moeilijk om dan door te fietsen . wij hadden dat ook maar je kunt niet zoveel. geniet ervan en kijk uit. Groetjes en tot het volgende verslagje….

Comments are closed.