25-03-2013 96,5km Phao en 26-03-2013 93,1km Paksane

25-03-2013

IMG_5375Was een mooie dag fietsen. De weg langs de Mekong is tot nu toe zonder asfalt. Heb begrepen dat ze het over zes maanden gaan verharden. De voorbereidingen zijn vol aan de gang al ligt de helft op de machines te slapen. Stuiven deed het ook niet weinig en was heel blij dat ik z’n zakdoek bij me had. Is wel het fijnst. Als er een aan komt stuiven trek je hem voor je neus. De Mekong is een rustige stille rivier met hier en daar weinig water.

IMG_5378Misschien dat dit in de regentijd veranderd want tot op heden is hij zeker niet bijzonder. Uiteindelijk na 90 km kwam een einde aan het zandpad en stond gelijk in een gehucht. Daar naar een hotel gevraagd. Was twee kilometer verder. Prima ding.. tja niet te vergelijken met hetgeen we in zaten. Ik zag er echt niet uit!!! Zal morgen ook eens flink wat olie aan mijn ketting doen.

EeIMG_5382n stukje terug zat een massagesalon. Je krijgt dan eerst een broek aan met een soort van blouse. En ze doen niets anders dan drukken en strekken. Soms moest ik toch echt even piepen. Jezus wat een kracht had dat mens in haar handen. Later bleek dat ze het al 10 jaar deed. Hoop wel dat ik morgen kan fietsen. Bij het hotel kan ik ook eten alleen die kaart daar snap ik geen bal van. Heb dus maar weer rijst met een ei genomen. Zag er prima uit. Nog even over mijn fietsgedrag, ik had me voorgenomen om heel relax te rijden. Rare is dat ik dat niet kan. Na een kwartier zit ik alweer lekker door te trappen. Voel me daar ook het lekkerste bij. Flink zweten en bijten.. heerlijk..

26-03-2013

IMG_5384Tjonge heel de nacht een herrie van je ja welste.. Zal wel een feestje zijn geweest. Maakt ook allemaal niet zoveel uit. Vanmorgen echt loom op de fiets gestapt en dacht nog ga vandaag niet te ver. Maar zag na 40km een bord staan met daarop dat het nog slechts 54km tot Paksane was. Dacht tja..om daar nou nog een slaapplaats tussen in te nemen das ook een beetje overdreven. Zo warm als het vandaag was heb ik het volgens mij in mijn hele leven nog niet meegemaakt. Het spoot uit mijn lichaam het leek net of ik lek was. Wat ik er boven in goot stroomde er met hetzelfde gemak weer uit. Mensen stonden me net aan te kijken en riepen iets van hot hot.. hihihi. Er stopte nog een jongen van 22 jaar uit Canada hij was op zijn brommer door Azië aan het trekken. Hij wilde volgend jaar ook op de fiets. Sta je toch dichter bij de mensen. Vaak sta ik er versteld van hoe jong ze zijn en hoe lang ze
weg blijven.. Knap hoor. Maar of ik het zou toejuichen dat een van mijn dochters hier op die leeftijd een beetje rond zouden gaan struinen… denk het niet!!!

Morgen rust ik hier uit.. denk niet dat er veel te doen is.. een beetje rust is ook oké

Gr Frank.

5 thoughts on “25-03-2013 96,5km Phao en 26-03-2013 93,1km Paksane”

  1. Hee Frank, je bent lekker weer onderweg, dat blijven toch de leukste stukjes om te lezen. Vroeg me al af hoe jij het rustiger aan dacht te doen, hahaha, en jawel, daar kom je alweer op terug…Zal de aard van het beestje wel zijn?! Je benen zagen er mooi uit, de vlag ook trouwens! sterkte met stof happen, groet

    1. hihihi ja het vlaggetje is wel erg stoffig..

      Hoop dat de rest van de route het stof er af zal blazen.

  2. Zo Zo Frank het was wel weer een verhaal.
    Maar het fietsen gaat neem ik aan ja ja de warmte en het stof dat is ook niet alles.
    Wat die dame en kracht betreft is het of was het geen omgebouwde Hi Hi.
    Maar als het je maar goed doet Frank.
    Op naar het volgende , en mogelijk dat je de olifanten nog tegen komt.

    Gr Bert M

  3. Kijk dat schiet lekker op! We kunnen alleen niet zien of je bruin bent van de zon of van het stof! En dan het rustig aan doen???? Dat kun jij helemaal niet!! Blijft een wedstrijd zo lijkt het!! Succes maar weer!

Comments are closed.