Hoi Xuan 80km

16-03-2013

Vanmorgen was ik om 6:30 wakker en heb goed geslapen. Het ontbijt was shit, het bestond uit een beetje blanke noedels met vlees maar ben bang om het vlees er bij te nemen. Dat ligt hier namelijk overal heel de dag in de zon op een tafeltje. En je ziet niet hoe ze het klaar maken. Nha dan wordt het al snel op de dag weer honger hebben. De bergen waren er gelijk weer. Jezus het is heel erg mooi.

Rijstvelden
Rijstvelden

Prachtige rijstvelden en van die rivieren met van die bootjes waar ze bamboe mee vervoeren.. geweldig, zap zo 100 jaar terug in de tijd!! Het is wel erg zwaar en je zweet als een otter! Water is na een tijdje niet meer om te pruimen. Er moet cola in. en tja in de bergen is er dat even niet.

 

 

Nog meer rijst
Nog meer rijst

 

Na een tijdje pffff YES. Cola.. ohh wat is dat lekker. Je begrijpt wel Cola is al snel uitgewerkt. Dan door stompen. Op een gegeven moment had ik het echt gehad. Ik moest echt stoppen. Heb in de kant een zakje noedels klaar gemaakt. Niet echt lekker in die warmte maar geeft je wel weer kracht.

 

 

Kletsen met bevolking
Kletsen met bevolking

 

Later nog met een hoop kinderen aan tafel een biertje gedronken. Ze zijn hier super vriendelijk.. Een wereld van verschil met Hanoi. Zit nu in een hotel waar ze een bed hebben.. en daar is alles mee gezegd. Kan me ook geen bal schelen.

 

 

Met de uitbater bij aankomst een sigaar gerookt Niets tegen elkaar gezegd eigenlijk best fijn. Gewoon samen zitten paffen. Even gedoucht, wat gegeten en een marktje bezocht.

Morgen zal niet veel makkelijker zijn. We zie wel!!

Gr. Frank.

16-03-2013
16-03-2013

 

3 thoughts on “Hoi Xuan 80km”

  1. Wat een verschil op Km’s wel erg mooi daar Frank , leuek foto’s om te zien zo uit een film.
    Ja het is afzien maar dan heb je ook wat Frank om weer mee in gedachten mee naar GTB te nemen.
    Zo het knapt ier in NL ook weer wat op .
    Tot morgen hopelijk.

    Gr BERT M

  2. Hey Frank ik had even gemist dat je al weg was, maar ik ben derbij hoor. zoals je weet zijn wij net teug dus word extra leuk om te kijken op welke plekken jij komt. maar wat een stad Hanoi, en met dat oversteken is eigenlijk verstand op nul en heel langzaam gaan lopen en dan maar hopen dat je aan de overkant komt, was wel lachen om dat iedere keer weer zo te doen. ik had naar 3 dagen geen schone longen meer poepoe. maar dat jij met de fiets van het vliegveld naar het centrum fiets vind ik wel heeeeel knap we zaten in het oude centrum en was met de auto een uur rijden om er te komen.en ja die bergen zijn daar erg mooi vooral halong bay. waar je nu bent waren we ook in de bergen maar erg armoedig daar vind je niet , en het eten tja ik heb geen vlees op ( eet ik bijna nooit ik liep daar op een locaal marktje en dacht nog kip eet ik dus ook nooit meer haha.) maar was toch ziek dus kijk goed uit. maar is het nu al zo warm in het noorden was het rond 24 gr. en het zuiden 33 of warmer, dus het word nog erger. geniet van de mooie natuur en doe voorzichtig gr. Jolanda

    1. Jolanda. Ti’s hier nu echt heeeel erg warm Pfffff fietsen is echt bijna onmogelijk. Morgen Laos in. Gr.

Comments are closed.