Grudziadz 104km

Hoi Allemaal,

Dacht gisteren een perfecte route uitgezet te hebben. Jezus!!! Dat was de grootste fout die ik mij maar had kunnen begaan. Het ging even lekker maar dan sla je een weggetje onverhard in.  Ach denk je een klein stukkie. Vervolgens word die weg zand,  je pleurt ene keer op je snufferd en voor je het weet is er ook geen weg meer terug.

Dan maar lopen,  dan weer een stukje fietsen en zweten …zweten en nog eens zweten. Je wordt dan een magneet voor die fucking horzels. Die zijn gelukkig maar twee keer zo groot als bij ons, en die  stoppen niet eer je een mega bult hebt. Stond daar op een moment dat ik het echt even niet meer wist. Dan moet je jezelf toch maar even samenrapen en weer doorgaan.

IMG_5743Uiteindelijk kwam ik bij een revier waar nog wat Polen stonden te wachten op het pontje.  Had daar gelijk een goed gesprek mee (eentje kon Engels). En moesten met mij op de foto? Hebben me uitgelegd hoe verder. Zijn een stukje mee gereden en hebben me op het goede pad gezet.

De fut door het worstelen met mijn zware fiets was er inmiddels wel uit.

Ben op een slakke gangetje verder gehobbeld.

Zit nu in Grudziadz  even wat chinees op en een winkeltje binnen geweest voor wat drinken. Leuk te zien hoe kinderen voor een paar centen een ijsco aan het kopen zijn. Helemaal zwart met een matje in hun nek. Je bent dan in staat ze een paar euro te geven wetende dat je dat niet moet doen.

Polen zijn niet rijk maar wel trots op het geen ze hebben. Tot op heden vindt ik ze aardiger dan oost duisters. Kan natuurlijk nog veranderen 🙂

Ave hahahaha,

Frank

 

2 thoughts on “Grudziadz 104km”

  1. Over tegenwind lees ik niets; dan valt het toch allemaal best mee!? 🙂 gewoon blik op oneindig en blijven trappen en zwaaien naar al die vriendelijke Polen. Zet ‘m op!

    1. Hoi Adri, Hahaha. Nou echt mee heb ik hem ook weer niet. Zwaaien? Das echt een hele enkeling. Vind al fijn dat ze van mijn spullen afblijven 🙂

Comments are closed.