Estland 2235km

Zo Mijn laatste verhaaltje weer.. Kan het boek Estland 2235km in 18 fietsdagen ook weer dicht hahahaha.

Het laatste stukje van Parnu naar Tallinn heb ik niet meer gefietst. Punt een had ik er geen zin meer in en punt twee zou ik mijn Maatje zich moeten aanpassen aan mij.

Wat vond ik van deze reis? Ik zou andere mensen zeker niet aanraden om hier naar toe te fietsen of hier te gaan fietsen. De wegen zijn er absoluut nog niet voor klaar. Je fietst soms op een strookje van 10cm of je moet gewoon de snelweg op. De vrachtwagens kunnen hier geen kant op!! Ze suizen heel de dag dicht langs je af. Soms zie je ze in je achteruitkijkspiegel komen en moet je de kant in!!.

Van de weg af is echt niet een optie. Je komt dan op onverharde wegen die hier en daar mega slecht zijn. Als het droog is zit je gewoon heel de tijd stof te happen. Nha kortom kies andere landen.

Wat wel heel erg meeviel is Polen. Vriendelijke mensen en je kan er redelijk goed fietsen. Zelfs de bewegwijzering is netjes aangegeven. Denk dat polen zeer hard aan de weg timmert om economisch iets te gaan betekenen.

Gisteren in Tallinn geweest. Best een mooie stad. Helaas regende het. Je kunt er lekker eten. Shoppen kan je hier beter niet doen. Er zijn winkels waar ze voor een paar schoenen gerust €300 vragen of voor een paraplu  €150. (denk dat de rijke Russen hier hun invloeden hebben?)

We trekken zo richting Rusland. Groetjes en tot de volgende keer!!!!

Waarschijnlijk zal het Zuid-Amerika worden.

IMG_5794
IMG_5801

Parnu 125km

Gisteren was een relaxte dag,, ’s morgens vroeg uit Riga vertrokken. Gelukkig was het Zondag dus geen drukte. Na 75 km was ik alweer op een Camping en had daar een hele weide voor mijzelf. Na lekker gegeten te hebben. (een stuk van een Beluga (vis) was echt heerlijk). Ben ik na nog een lekker biertje langs de Baltische zee gaan lopen. Zeeën zijn natuurlijk allemaal hetzelfde. Oke de ene is wat helderder dan en andere en een andere is weer wat onstuimiger maar verder het blijft een zee.
Alleen de stranden verschillen van elkaar. Dit strand bijvoorbeeld heeft uit de kluiten gewassen kiezel keien.. en dan bedoel ik van meer dan een meter. Vandaag ben ik wederom om 6 uur uit gekomen. Had gelezen dat het zeker ’s morgens slecht weer zou gaan worden. Dus dan maar vroeg er uit want kan dan mooi droog inpakken. Na 70km kwam ik in de regen op de volgende  camping aan en dacht hier heb ik geen zin in en rij door tot het droog wordt. Na nogmaals het weer bekeken te hebben (volgende dag storm) dacht ik. Rij gewoon naar de volgende camping die

ik voor de dag daarop gepland had. Na 125km kwam ik in Parnu aan. Moet nog met mijn maat overleggen. Maar denk dat ik morgen een rustdag neem misschien is hij dan morgen hier.
Wordt vervolgt.

113Km Riga

Hoi allemaal,

Het was vandaag en gisteren een dag van regen en nog eens regen. Vannacht heb ik in Pasvalys geslapen. uh geslapen zeg je? Nou dat was er dus niet bij. Alles ging redelijk goed. Eerlijk gezegd was ik al blij dat er iets was waar ik kon pitten. Zag wel dat er ’s avonds iets stond te gebeuren. Je kent dat wel van die tafels in een rij hahahaha. Maar wist ik veel.

Gebouw was zo oud als Methusalem volgens mij had Stalin er nog in de sauna gezeten. Was ook de enigste klant. Kon om 18:00 uur wat eten ophalen. Was verder niets mis mee. Maar goed. Lag net uitgebreid in bed in mijn eigen slaapzak. En kakalin kakalin enz tot echt 3:30 uur. Blijkt dat je daar ook hard bij op de grond moet stampen?

Ben soms weg gevallen. Helaas was het soms zo hard dat ik toch weer wakker werd. Ben er maar om 5 uur uit gegaan. En zat na een legermaaltijd om 6:15 uur op de fiets. Op naar Riga. Ging weer voor geen meter. Tegen wind en fucking veel wind op kop. Was er om iets over enen.

Ben vanmiddag een beetje door Riga geslenterd en wat gegeten. Lijkt wat betreft het uitgaansleven op Amsterdam zonder grachten. De bierwagens met zatte mannen en vrouwen crossen kriskras door de oude straten.

Verder zijn er wel veel mooie gebouwen. Helaas is er in een grote stad ook altijd gespuis en zwervers.

Morgen hoop ik een camping te vinden langs de baltische zee.

Gr Franky

van hier naar Estland