4-04-2013 134km Mekong Delta

Vanmorgen rond een uurtje of zes gepakt en gezakt op weg. En even denken, hmm umm wat had ik me ook alweer voorgenomen? Aja… ik weet het weer ‘rustig aan en rond een kilometertje of 70 per dag’, meer is niet nodig. Heb dus lekker doorgereden en het zijn er 134km geworden hahahaha..En het gekke ondanks dat het weer warm was heb ik toch een heerlijk fietsdag gehad. Van Pakse naar de Mekong delta is helemaal geen slaap gelegenheid te vonden. Het is een lang gerekte weg en dan is bij mij een walkman een must. Lekker meezingen met Blue Bayou of de zomer voorbij.. je kent dat wel. Nha moest wel door dus.

Rusten
Zzzzzzzzzzz

Na 100km ben ik bij een leegstaand huisje lekker gaan liggen en heb er goed gegeten. Was fantastisch z’n break. Ludo die ik onderweg heb ontmoet heeft me nog even een wijze mail gestuurd. Komt er op neer dat een sportman naar zijn lichaam moet luisteren. Ondanks dat ik dat al jaren weet en het helaas nog steeds vaak negeer is het toch goed om het weer eens te horen.

 

 

Bootje
Bootje

Het zoeken naar een hotel was eigenlijk nog best een probleem. Wilde namelijk niet met een bootje over. Iets vragen is hier echt een ramp. Na sabadie (zo spreek je het uit??) houd het echt op. Niemand spreek Engels. Na heel de Delta door een zandpaadje rondgefietst te hebben moest ik uiteindelijk toch nog met een pondje over. Het stikt de moord van de kippetjes hier dus ik blijf hier maar een dag. Zit nu vlak bij de grens. Overmorgen zal ik die dus gaan kruisen.

 

Als je het mij vraagt is Laos absoluut niet het land van de olifanten. Heb er eentje gezien en die stond nog eens op een vrachtwagen ook. Verder is het klimaat in verhouding tot Vietnam heel dor en droog. Snap daar niets van en heb het me ook heel de weg afgevraagd. In Vietnam waar IMG_5410IMG_5418het toch net zo goed warm is zijn overal mooie groene rijstvelden. Hier zijn alle rijstvelden dor en droog en er wordt verder niets verbouwt. De mensen zijn redelijk oke Maar als iemand aan mij zou vragen om hier als backpacker een beetje rond te gaan zwerven zou ik het hem afraden. Weinig te zien en het openbaar vervoer is levens gevaarlijk. Zitten vaak broekies achter het stuur (ook in de VIP bussen) die met een giga vaart al toeterend door de dorpjes heen racen en ze gebruiken iets om wakker te blijven. De staat van de bussen laat ook flink te wensen over. Daarbij is de bus op het dak soms wel 1,5 tot bijna 2 meter beladen.. als je dat over de weg ziet zwalken? Ik zeg gekkenwerk!

Nee Laos moet nog veel leren om wat Toeristen geld binnen te halen!!

Op naar Cambodja!

Gr Frank


Vietnam, Laos, Cambodia weergeven op een grotere kaart

5 thoughts on “4-04-2013 134km Mekong Delta”

  1. Zo Frank het was weer een leuk en lang verhaal net als de fietstocht van 75>>>134.
    Ja en je moet de wijze raad niet in de wind slaan want je lichaam kom je zeker wel een keertje tegen.
    Maar ja ik zat al voor op het puntje van mijn stoel en nu komen de olifanten, maar wat zie ik wat ossen in het water MMMMMM.
    We zien ze zeker nog wel een keer op de foto Frank.
    Op naar morgen .

    Gr Bert M

    1. Tja was mij ook tegen gevallen. Z’n park vind ik niet interessant. Tja misschien Cambodja. Morgen eerst maar een kijken dat ik een visum kan krijgen. En een Sim. Anders wordt het ff stil. Gr.

  2. Frank, ik zie dat je flink bent afgevallen? Moet ik dan toch ook maar een keer mee gaan met jou? Zal bij mij ook niet overbodig zijn maat

    1. Maat. Dat ga je niet overleven. Of we moeten een heel team verzorgers mee laten rijden. En dan schat ik zo. Dat we na een halve etappe nog ergens aan een biertje gaan en daar niet meer vandaan komen

  3. Pa , je bent wel heel erg afgevallen hoor!!!!……. je zult de broodjes met spekkie salade en patat met frikandel maar veel moeten eten als je thuis komt!!!!

Comments are closed.