14-03-2013 Hanoi

Zoals ik al eerder schreef was het een heel gedoe om hier te komen. En was dan ook super blij toen ik mijn fiets en bagage zag. Bij het in elkaar zetten van mijn fiets had ik weer volop toeschouwers. Het gekke daarbij is dat ze allemaal willen weten hoe duur je fiets is. Vinden je dan gelijk rijk of zo.

Op naar Hanoi. De start is altijd een probleem. De kant die ik op wil is net altijd tegen het verkeer in.. dus even vragen. Das natuurlijk onmogelijk. Staan je net aan te kijken!? Of je gek bent hihihihi (ben ik ook wel dus). Ben gewoon maar gaan fietsen. Heftige weg naar Hanoi, druk druk en nog eens druk, veel vrachtwagens (wat je vrachtwagens kunt noemen?). Verkeersregels kennen ze hier nauwelijks. Toeteren kunnen ze van ’s morgens tot ’s nachts. Maar ja ik zit dan ook wel in het hart van Hanoi en daarbij hier wonen ca. 6.5 miljoen mensen en in heel Vietnam ongeveer 92 miljoen.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=BAoV14GLa_Y’]

Eenmaal in het centrum was het nog niet zo eenvoudig om het hotel te vinden. Niemand heeft er van gehoord terwijl ik er nog geen 20 meter vandaan was. Achteraf was het in een steegje. Goed “hotel” niets mis mee voor hier.

Vandaag ga ik is achter de Lao kip aan en nog wat boodschapjes doen zodat de reis morgen kan beginnen.

Bedankt voor jullie leuke reacties!!!

Gr Frank

Hotel Hanoi
De plaats van het hotel in Hanoi

 

4 thoughts on “14-03-2013 Hanoi”

  1. Hoi Frank, de eerste horde is genomen! Het zal vast fijn zijn om de drukte straks achter je te laten! Je had misschien beter een brommertje kunnen nemen, zo te zien!
    Groeten !

  2. ziet er knap uit dat filmpie!! wees blij dat er geen sneeuw ligt…… jawel hier is het wederom koud en wit! de zon schijnt wel. Fiets ze morgen
    greetz

  3. He buurman, goed idee die camera aant stuur. Zo kunnen we je bijna live volgen. Geniet er weer van, doe wel voorzichtig en hou ons allen op de hoogte. Je volgers hangen weer aan je lippen 🙂
    De buuf

  4. Zo te horen maakt die ouwe fiets meer herrie dan het verkeer, ff beetje vet eraan? 🙂

Comments are closed.