Zo daar zijn we weer

Zondag 2 februari
Zondag was voor voor mij een spannende dag. Roos zag het echter veel  relaxter als ik. De buurjongen Wouter had me namelijk verteld dat een taxi rit van het vliegveld naar de pier wel anderhalf uur kon duren. Mmh…. Ik dacht namelijk dat het krap zou worden, als we om 11:30 uur landen om vervolgens de boot van 14:00 uur te nemen. Gelukkig deden we maar 30 minuten om bij de boot te komen. Pffff…gelukkig. Op de boot ontmoette we al gelijk een heel leuk stel, Rob en Trees; die samen een fietstocht door Vietnam en Cambodja aan het maken waren. Het was heerlijk om hun verhalen te horen.  In gedachten zat ik bijna zelf weer op de fiets!. Ze zaten helaas op een andere beach dan wij, maar we hebben elkaar wel beloofd dat we nog wat gezelligheid zouden hebben! Met ons komt dat natuurlijk zeker goed! Belofte maakt schuld.

Maandag 3 februari
We zijn de dag begonnen met een relaxt ontbijt en hebben samen beraadslaagd wat we zouden gaan doen. Een lekkere wandeltocht naar Lonely Beach zou wel kunnen, het strand waar Rob en Trees zitten. Een beetje beweging… je kent het wel. Gelukkig hadden we een gps bij.
Het werken hiermee was nog niet zo eenvoudig, het was een ”semi-jungle tochtje” geworden. Eenmaal daar aangekomen moesten we toch wel even gaan zitten. Wat een relaxte mooie, adembenemende sfeer. Hier hebben we een lekkere pitta besteld en aan uitbaatster gevraagd wat er allemaal mogelijk was. Eigenlijk was er wel van alles te doen. Onze bedoeling was eigenlijk om rond 15:30 een bootje terug te nemen, maar toen bleek dat we de zonsondergang konden zien en deel konden nemen aan een barbecue. Dit plan hebben we dus gelijk omgegooid en vervolgens wilden we overal aan deelnemen. Hop, met wat wijn naar het strand en even kijken waar Rob en Trees lagen te bakken…!
Het duurde niet lang voor ik ze gevonden had. Heerlijk gekletst tot het tijd was voor de sunset.

 

 

 

Samen met Roos, lekker met z’n tweetjes, werden we de zee op gebracht, met zo’n bootje met een motor aan weerszijde. Ken je dat? Heerlijk.. Kristal helder en blauw water met een zacht briesje. Het was wachten tot de zon onder ging en met dit uitzicht was het dus echt geen straf. Samen met de bootsmannen gingen we aan het bier.  We mochten ook nog even samen vissen met die gasten.
Klosje, draadje met haakje… hoe simpel kan het zijn. Helaas hebben we zelf niks gevangen, de bootsmannen wel! Top! Eenmaal terug stond de barbeque al bijna klaar. Eerst gingen we maar even aan de Bar. Nadat we wat gedronken hadden waren we al goed in de olie voordat we aan de barracuda van de barbeque begonnen. Wat een heerlijk visje,  net vers uit zee. Trees en Rob hadden al jaren niet eens meer een sigaretje gerookt, nu kon het. We hebben, niet te vergeten, ook nog een dansje gedaan, allemaal dronken en vrolijk. Afscheid is dan toch altijd wel jammer.  Na het afscheid werden we per privé boot door het donker naar huis gebracht. De schipper was een Nederlander die een andere koers wilde gaan varen in zijn leven. Dit soort mensen kom je hier wel veel tegen. Maar goed…. Op Palm beach nog een paar biertjes gedronken. Toen was het toch echt tijd voor ons bedje, te veel drankjes! Maar wat was het een topdag vandaag!

Dinsdag 4 februari
Vandaag moest toch echt een rustdag worden, vanwege de kater XXL! We hebben vandaag een beetje liggen bakken in de zon. Later elkaar toch maar even aan liggen kijken, want dit vijf dagen doen is niet voor ons bestemd. Toch hebben we wel nog met hele gezellige Nederlandse jongens die door Azië aan het reizen waren een drankje gedaan. Zijn gewoon doorgaan waar we gebleven waren zullen we maar zeggen.

Woensdag 5 februari
Vandaag komen we in actie!!! Hebben besloten een bromscootertje te huren om  naar Long Beach te gaan. Het was wel even ploeteren voordat we op koers zaten. Met een scooter door los zand was niet echt een pretje. Vroemmmmmmmm, daar gingen we! Alsof we met de TT bezig waren. Toen we waren aangekomen op Long Beach waren we potverdikkies weer sprakenloos! Om gek van te worden, zo mooi en heerlijk dat het daar is. Elkaar gedwongen om nog even geen drank te nemen. Dit voornemen hebben we maar liefst  zeker 15 min vol gehouden. Strand was echt top.  Toen kregen we even een  reality check dat bij iedereen in Nederland op dat moment de wekker zou gaan.
Dan hebben wij het toch mooi hier, met heerlijke bedjes en water “cristal clear”, heerlijk op temperatuur. Met zo’n 28 graden kan het haast niet beter. Nadat we daar relaxt gezwommen, gegeten en… gedronken hebben vond Roos het weer tijd om verder te trekken. Op naar Koh Rong beach! Hier was het toch ook wel weer mooi, kon hier ook weer van alles doen.
Het zwemmen was wat minder, heel ondiep dus we zouden heel ver de zee in moeten lopen voor een beetje verkoeling. Voor ons was dit, inmiddels luie Nederlanders, toch echt veel te ver. We willen dat namelijk  net naast ons strandbedje … snapje? Gewoon niet ver hoeven lopen, lekker lui, lekker lazy, helemaal Zzzzzzz……zennnnnn?
Met het brommertje hebben we vervolgens de korte route genomen, stukje bij stukje over het strand terug… Daar ontdekte we nog een strand tentje (Naroth Beach). Eerst hebben we het brommertje maar ingeleverd. Op ons gemakkie terug gelopen naar dat strandtentje. Hier weer wat heerlijke cocktails op, Passion Martini, Blue Margharita. Gleed weer naar binnen als ranja. Was weer een heerlijke dag!!!

Tot volgend verhaaltje!
Roos en Frank

P.S.  Ik word gek van het feit dat er gedacht wordt dat we een stelletje zijn. Tegenwoordig leggen we maar bij elk tentje uit dat we vader en dochter zijn. Ze hebben ons geadviseerd om wat shirtjes te kopen, Father, Daughter . Goed idee!