Rabat

Rabat 16/10

Rabat

Rij al een paar dagen door Marokko en er zijn toch wel wat dingen over te zeggen. Ten eerste het verschil tussen arm en rijk is hier enorm. In de grote steden heb je mooie gedeeltes maar verder is het best een bende overal snuffelen mensen in vuilnisbakken (ze hoeven zich niet te haasten, wordt maar zelden opgehaald) die al jaren geen douche meer hebben gezien.

Daarnaast zie je weinig honden maar wel heel veel katten op straat en overal plastic net zoals in Goatamala. Vandaag kwam ik ook nog door een vee markt, worden vooral schapen verhandeld. Zo wat een bende!!

Reed zelfs een wagen waar de koeien op stonden,  nou heb al veel gezien maar hier schoot ik toch van in de lach (zie foto).
En eigenlijk brand Marokko heel de dag zowel binnen als buiten de stad, hierbij opgeteld de rokende auto’s. stikstof??? Na genoeg

En dan die politie controles om de 10km? Werd vandaag aangehouden, scheen dat ik een auto op een verkeerd moment had gepasseerd, zou kunnen? Vrouwelijke agent die Engels sprak kreeg opdracht me een bekeuring te geven van eerst 500 en toen weer 400 Dirhams (€40). Denk ga er lekker tegen in, hij vertrouwde het niet en dacht dat ik een camera op mijn helm had. Uit eindelijk kon ik door. Riep netjes shokran na, en gas er op hahahaha.

Frank

3 thoughts on “Rabat”

Comments are closed.