Met het vliegtuig naar Karachi

16-03-23.  Waren mooi op tijd bij de “luchthaven” van Skardu. Eerst een uur vertraging. Nog wat wachten en ja hoor helemaal gecanceld, oeps wat nu? Uit navraag bleek dat er mogelijk de eerste 4 dagen geen vlucht meer zal gaan door het slechte weer, dan blijft er nog maar een optie over en dat is met de auto naar Islamabad. Daar de chauffeur niet bereikbaar was zijn we met een taxi naar Gilgit geracet, Jezus wat een gammele auto, reed ook veel te hard. Gijs heeft op zijn manier ff de chauffeur een halt toe geroepen. Was blij dat we onze chauffeur weer zagen. Die heeft ons eerst tot 00:30 uur naar Besham gebracht. Onderweg niets dan problemen. Moeten door een vernauwing waar veel water uit de bergen stroomde, sommige auto’s kwamen hier vast te zitten. Bij ons schoot de bumper los, was bij een lokaal werkplaatsje weer snel gefikst. Kortom een heel avontuur. In Besham hebben we een kort nachtje gehad. Om 7:30 uur de volgende ochtend zijn we weer verder gereden naar Islamabad voor een vlucht om 16:15 naar Karächi.

Karächi is een zeer drukke stad waar niet veel over te vertellen valt

En weer die oerhollandse gezelligheid te horen in de auto!

Wat vond ik van Pakistan? Vooral het noorden is overweldigend!!! Wat betreft de veiligheid, ik weet het nog niet. Heb me geen moment onveilig gevoeld. Maar overal staat wel “politie” met een automatisch wapen. In Besham waar we in de nacht aankwamen heeft de chauffeur tot 4:00 uur bij de politie gezeten waarom wij zo laat aankwamen en waarom we geen politie escorte hadden geregeld. Zet je toch een beetje aan het denken. Was zeer zeker de moeite waard.


Aqua Marijn zoekers

In de spleten hoog in de bergen worden de stenen gewonnen . De mannen blijven daar een paar dagen. Wel heel knap om zonder klimmateriaal zo hoog in de bergen te komen.

Frank

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *