Eindelijk tijd om een update te geven

09-02-23. Aankomst lahore, we werde netjes opgepikt door Zahore. Eerst ff een bakkie gedronken en vervolgens naar het hotel. Afgesproken dat we in de middag naar de Wagah grens zouden gaan.

Hier ontmoeten de aartsvijanden India en Pakistan elkaar al sinds 1959. Zoals ik begreep gaat het nu nog vooral om Kasjmir, dat al generaties klem zit tussen deze twee landen.

Het geschreeuw is soms oorverdovend. Als je ooit hier mocht komen is het zeker de moeite waard. De rest van de dag veel gegeten en wat gelummeld.

 

10-02-23. Vertrek vanuit hotel 10:30 uur zijn uitgenodigd bij de fabriek van Zahore. Maken Transformatoren en je geloofd het niet Kevlar helmen voor de militairen.

Heel bijzonder hoe er gewerkt wordt, zou in Nederland op deze manier geen stand kunnen houden, teveel arbeidskrachten. Moet wel zeggen. Respect!! Trafo’s (olie gekoeld) worden echt van nul tot helemaal af en getest gemaakt. (10.000/415 50 tot 250KVA DYN11)

 

In de middag zijn we naar Lahore Fort geweest, indrukwekkend. Gelegen tussen mooie straatjes.
Natuurlijk ben ik ook nog ff naar de kapper geweest. Gijs en Wouter hebben zich goed vermaakt.

Kreeg eerst een “soort” van massage, nha sloeg natuurlijk nergens op. Ben verder netjes geknipt.

11-02-23.  Islamabad,  s’morgens bij het ontbijt voelde Wouter en ik me niet best. Waarschijnlijk iets verkeerds binnen gekregen. In de loop van de dag, na wat gegeten te hebben ging het met ons weer ietsjes beter. De weg naar Islamabad is al gedeeltelijk door de bergen, vrachtwagen kruipen hier echt omhoog en een groot deel staat met pech. Gijs heeft vandaag een “hotel” geboekt. Douchen zit er voor mij helaas niet in. Hopen morgen op betere tijden.

Nog een paar Pakistaanse sandalen en een blouse  gekocht, dacht pas die blouse ff in de winkel, nha kerel kwam gelijk met een kledingstuk aanrennen om er voor te houden hahaha. Helaas vindt niemand mijn sandalen mooi, echt raar?

12-02-23. Besham. Zijn vanmorgen vroeg weg gereden.

Eerst lekker ontbijten in de stad. Het rommelde al wel een beetje in mijn buik, maar gaandeweg werd het steeds erger.

De route ging door de bergen via Murree naar Besham. Erg mooi. Moet op een gegeven moment heeeeel snel een wc hebben pffffffff wat een gedoe.

Wat zijn ze arm en wat maken ze er een bende van. Je merkt wel dat het hier niet echt pluis is. Zitten nu in het “Hilton” hotel. (Lijkt er nog niet op) staan wel drie mannen met een kalasjnikov voor de deur. Slaapt wel lekker toch?

 

13-02-23. Chinás, vandaag zijn we vroeg (9:30 uur) vertrokken om over de De Karakoram Highway richting Skardu te gaan. Wat een weg, echt adembenemend (zie filmpje).

Wel veel  stopen en stilstaan wanneer ze een stukje van de berg op willen blazen of als ze boven in de berg met een kraan bezig zijn, want dan komt er nogal wat puin omlaag vallen. Verder veel politiecontroles en dit alles  bij elkaar geeft zeker zo’n 2 uur vertraging.

2 thoughts on “Eindelijk tijd om een update te geven”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *