21-06-2013.. eerste poging naar de Mont Blanc.

We zijn om 14:30 naar de lift gelopen.. Daar kaartjes gekocht en een beetje rond gekeken.

Er was bijna niemand bij de lift. Tenminste geen klimmers (dat is al K*@#).

Gelukkig kwamen er twee Franse klimmers naar beneden. Aan hun gevraagd hoe het er boven uit zag en of dat er mensen in de hut waren?

Nou volgens hun zag het er boven om te beginnen niet best uit en was niemand in de hut aanwezig. Dit stond mij echt niet aan. Maatje vroeg kunnen we dan niet eerst even een biertje drinken. Gelukkig zaten daar weer dezelfde gasten (volgens mij met veel ervaring aan hun kleding te zien). Ze vertelde ook nog dat ze drie man de Mont Blanc du Tacul hadden zien beklimmen. Deze kwamen halverwege weer terug. Dit was voor mij genoeg info. Heb daar al een keer meer gezeten dat ik om vijf uur in een sneeuwstorm terug de graat op moest. Dit wil ik niet nog een keertje. En heeft ons doen besluiten niet eigenwijs door te drukken. Toen we terug naar de lift liepen zagen we nog een groep van vijf Engelse met een “gids” die alles nieuw aan had… vreemd????. Vroeg nog aan hem of hij dat wel ging redden. Was zeer arrogant en zij niet veel.

Nu ik dit zit te tikken is het zwaar bewolk en vallen er al wat regendruppels (20 uur).

Vind het zeker jammer. Had het graag gedaan. Gelukkig net zoals bij de Matterhorn zijn zulke beslissingen vaak de beste en leef je langer.

Morgen gaan we wel de Mont Blanc du Tacul proberen. Hoop het ijzeren kruis weer te zien.

Groetjes,

Frank

2 thoughts on “21-06-2013.. eerste poging naar de Mont Blanc.”

 1. Hey gozert! Doe nou toch eens een keer normaal man! Ik denk dat die glijert van 100 meter toch op de een of andere manier wel goed voor je is geweest (vooral dat die goed afgelopen is haha). Je gaat toch beter uitkijken daarna he?
  Heel veel succes met de Tacul enne…. nou ja, zoals we vroeger bij de mariniers altijd zeiden en jezelf eigenlijk al weet: “durf terug te keren” indien het verstandiger is!

  Heb overigens ook een nieuwe helm gekocht, oranje uiteraard! En nieuwe stijgijzers. En van de baas nieuwe Meindl’s gekregen voor de “normale” bergwandelingen.

  Gisteren uit Zuid Spanje teruggekomen, maar daar alles behalve actief geweest!
  Adios amigo!

 2. Hoi Frank , wat een indrukwekkende reizen heb jij gemaakt!
  En wat een mooie site is dit.
  Misschien wil ik nog wel wat info over de mont blanc beklimmen aan je vragen.
  Ik wil in ieder geval via Val Veney en Refugio Gonella. Vanuit het Italiaanse Courmajeur. Nog bedankt voor het gezellig praatje bij onze tentjes op camping de Maasvallei.
  Je krijgt de groeten van Harry en van mij Anfred

Comments are closed.