Le Tour

Le Tour 16-06-2013

Mont_Blanc Goûter routeRond 13 uur richting Le Tour vertrokken. Was goed weer. Eigenlijk een beetje te warm voor het goed zijn. Eerst even een ticket gekocht voor de lift en met goede moed omhoog. Heerlijk om daar in de lucht te zweven. Wat als eerste opvalt is de serene stilte. Het landschap zag er heel anders uit dan ik gewend was.

 

IMG_5537Veel meer sneeuw dan in het najaar. Uit de lift wilde ik het pad volgen dat ik al twee keer op en neer heb gevolgd (ongeveer 600m hoogte).Na een paar kilometer was het pad met een flinke rug besneeuwt. Wilde even kijken wat er aan de andere kant van deze rug te zien was. Fout heel erg FOUT!!!! Gelukkig zat mijn maatje nog niet aan mij vast. Wat er precies gebeurde weet ik niet, maar ik schoof ineens naar beneden. Al de dingen die ik heb gelezen en ooit door de gids zijn ingeprent kon ik helaas niet tot uitvoer brengen. Ik wist wat ik zeker niet moest doen. Zoals met je stijgijzers remmen en je pikkel niet los laten maar gecontroleerd vast houden. Misschien had ik dit eerst eens moeten oefenen!!! Het is echt seconde werk. Mee dat je valt moet je je pikkel in sneeuw/ijs drukken. Van alles kwam niets terecht. Ik buitelde en rolde zeker 100 meter naar beneden. Er flitste wel door mij heen dat ik niet op mijn pikkel moest vallen daar deze anders dwars door mijn borst zou prikken. Gelukkig lag ik zonder iets te mankeren stil. Mijn duim opgestoken. Maatje geïnstrueerd hoe hij het beste ook maar naar benden kon komen. Voor de rest van de route zijn we voorzichtig te werk gegaan en kwamen we rond 18 uur bij de Hut aan. Ik ben gelijk een gat in de sneeuw gaan graven om de nacht door te brengen. Daarna een biertje en wat eten. Ohh wat smaakt dat lekker!!

Aiguilles de Tour 17-06-2013 4:20 uur.

Heerlijk vroeg op pad.. Echt een prachtig landschap. Na flink wat uren geklommen te hebben zag mijn maatje het even niet meer zitten. Ik was echt bang dat hij op wilde geven. Jezus wat een bikkel is dat!!! Toen hij eenmaal de top zag was hij niet meer te stuiten.

Rots klimmen ligt hem heel goed. We moesten vaak wachten op voorgangers. Op de top hebben we elkaar gefeliciteerd.. SUPER!! IMG_5549

Afdalen is niets voor mij. Heb daar een flinke hekel aan. Bij de hut is mijn maatje tot zichzelf gekomen en heb ik de tent afgebroken. Na beraad hebben we besloten om via een graad die ooit door de gletsjer is opgedrukt naar beneden te gaan. Het eerste stuk ging lekker door de sneeuw. Daarna moesten we lopen pfff er kwam geen eind aan. Moesten ook nog over een zeer stijl stukje ijs. Ik heb de eerste poging gedaan maar aan de overkant van het ijs ben ik nog een stukje naar beneden gegleden. Heb mijn maatje geadviseerd om zijn stijgijzers aan te doen. Veel te gevaarlijk wat ik had gedaan. Met hem ging het super.

Ik moet veel en veel voorzichtiger worden.

Beneden in het dorpje hebben we flink geproost. Maatje liet wel doorschemeren dat hij nu geen andere berg meer wilde dan de Mont Blanc. Te vermoeiend hahaha.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=UT6y-3shhbM&feature=youtu.be’]

7 thoughts on “Le Tour”

 1. Frenkie, wees voorzichtig maat, je bent er geen twintig meer! Doe je klimmaat de groeten en laat hem ook voorzichtig zijn, ik zal aan jullie denken, geniet ervan daar en kom heelhuids terug. Verder valt er niets te melden want hier mis je helemaal niets

  Groetjes aan iedereen van ons

  1. hahahahaha jaja Boris.. hoor dat je nu elke week mee moet 🙂
   dat wordt genieten daar bij de tennis..

 2. Je ziet het weer wel hè. Je echte vrienden volgen je op je site. Ik ben er een van zie je wel of de enige.
  Groetjes daar aan je klimmaat en wees voorzichtig

  1. Hahaha. Vanmiddag gaan we omhoog. En doen zaterdag een poging. Nu eerst alles goed klaar leggen!!! Wil samen wel heel terug komen. Tis geen boswandeling. Aan deze hoogtes kleeft altijd gevaar. Al denken sommige daar heel licht over. Gr maat

 3. Is zwemmen geen optie voor een volgende uitdaging ????? Mijn hemel blij dat jullie weer veilig thuis zijn! X

Comments are closed.