Dank woordje

Beste Beste mensen, Graag wil ik een bedankje richten aan alle die de site hebben bezocht en ons zo gevolgd hebben in een fantastisch avontuur.

De berichtjes die we hebben mogen ontvangen hebben we met plezier gelezen en hebben zeker een bijdragen geleverd tot het voltooien van de reis… TOP!!!

Bedankt Bedankt Bedankt!!! Ik hoop jullie weer te mogen begroeten bij het volgende avontuur.

Met vriendelijk groet,

Ron


Even een dank woordje aan jullie en wat ik uiteindelijk van de reis heb gevonden.

Moest wel even wennen aan het samen reizen. Ben er wel achter dat het een stuk makkelijker is en eerlijk is eerlijk een stuk gezelliger. De vijf weken zijn omgevlogen. Had graag nog door gewild en nog een stuk van Indonesië willen fietsen. Gelukkig is de wereld groot en zal ik zeker volgend jaar weer een fietsreis maken. Waar naar toe??? Er zijn verschillende opties: Laos-Vietnam-China, Nepal (beetje klein), Argentina-chile (denk dat dit het word) of Australie-New  Zeeland ( misschien te duur)

Van de vier landen waar we nu doorheen zijn gereisd heeft Cambodja op mij de meeste indruk gemaakt. Niet wat betreft de natuur… maar vooral de stank, milieu vervuiling, armoede en daar in tegen de vriendelijkheid van vooral de kinderen en de ouderen. In mijn ogen is het zeker geen land om op vakantie te gaan. Zou kunnen dat het in het zuiden aan de kust iets beter is.

De wegen zijn over het algemeen goed. Helaas was het niet mogelijk om de snelweg echt te vermijden. Voordeel hiervan is wel dat je veel kilometers kan maken.

Eigenlijk heb ik in vergelijking tot Griekenland veel minder afgezien en de temperatuur heb ik niet echt als heel vervelend ondervonden. Een groot nadeel is wel dat je heel de dag nat bent waardoor je uiteindelijk wel heel je kont kapot gaat.

Kortom een tocht die ik iedereen aan zou raden.

Wil jullie allemaal bedanken voor de leuke reacties. We hebben ze iedere dag gelezen en het geeft je een fijn gevoel dat mensen met je mee reizen en leven THANKS!!!

Tot volgend jaar gr Frank

Singapore (rondkijk dag)

Rustdag Singapore.

Hebben lekker uitgeslapen en een beetje liggen Lamballen en zaten om een uurtje of 11 aan het ontbijt. Aan het vrouwtje van het restaurant gevraagd hoe we het beste naar Chinatown en Sir Raffels konden gaan. Ze heeft alles uitgelegd en op een kaartje getekend.

Daarna toe zijn wij met de ondergrondse gegaan (MRT). Dan sta je voor een halve sp dollor in no time midden in Chinatown. Hebben daar een beetje rondgescharreld en te voet naar Sir Raffels gegaan. Onderweg zie je dan weer allerlei leuke gebouwen. Moet wel zeggen het is een MEGA town.

Naderhand nog een gebouw vol met elektronica bezocht. De prijzen zijn niet meer echt aantrekkelijk sinds internet alle mogelijk heden bied. ‘s avond hebben we heerlijk gegeten met ughhh een sigaar natuurlijk. Vanmorgen weer rustig aan en hebben me daar een ontbijtje gehad. Geweldig, met een relaxed bakkie..(om 12:00uur) en mijn laatste sigaar dus ik moest wel naar huis hahahahaha.

Zitten nu op het vliegveld aan een bakkie. Morgen schijven we ons laatste stukje.

Gr Ron & Frank Mekes

Singapore

Batu Pahat naar Singapore 160km,

Vanmorgen bij het verlaten van het hotel wilde de vrouwtjes wel even met ons op de foto. Helaas kan ik ze nu niet mailen ;P  Nou dit was dan weer onze laatste rit. En wat voor eentje. Ik had vanmorgen behoorlijk last van buikloop. Zal jullie de details besparen. Maar je voelt je dan slap en alles doet zeer.

Heb het eerste uurtje op kop gereden. Maar kwam bijna niet vooruit, Ron heeft het een kilometertje of 40 overgenomen. Ik voelde me langzaam steeds een beetje beter worden. Dacht hoppa gaan met die banaan, en ging gelukkig steeds beter rijden. Singapore bleef maar duren en was veel verder dan we hadden gedacht.

En echt vlak was het ook niet. Hebben onderweg nog wel ff zitten eten bij de MAC. Was wel bang dat het niet goed zou vallen.. Maar geen problemen verder gehad.

Bij de grensovergang ging alles gesmeerd en hebben nog een praatje met een douane beambte gemaakt Die heeft ons naar een buurt gestuurd waar we een niet te duur hotel konden vinden. De prijzen zitten hier allemaal een beetje rond de 90 spd.(ongeveer 22,50 euro de man.).

Vanavond heb ik een beetje westers gegeten Ron blijft bij zijn pittige eten.

Morgen weer een dagje rust en dan vrijdag naar Nederland

Gr Ron en Frank

[googlemaps http://maps.google.com/maps/ms?hl=nl&ie=UTF8&oe=UTF8&num=200&start=24&msa=0&msid=104387375914550957567.000481c1753e621793cdf&ll=1.337464,103.813934&spn=0.480519,0.583649&z=10&output=embed&w=425&h=350]

Batu Pahat

Melaka naar Batu Pahat 103km,

Vanmorgen weer vroeg er uit. De tassen naar beneden dragen en gaan met die banaan. Waren maar net onderweg en Ron rook weer z’n oliebol achtig tentje. Wat pinnen gekocht en bij een koffiehuisje lekker opgegeten. Dat kan hier allemaal zo. Het maakt echt niet uit waar je het hebt gekocht. Toen het gas er op.

Niets dan wind tegen. Moest alle zeilen bij zetten om de vaart er in te houden. Dan zegt het lichaam al heel lang stop stop je zit in het rode. Maar het koppie zegt doorgaan. Ron kreeg een lekke band. Dat is dan best welkom. Alleen als je dan weer weg rijd.. Gadverdamme…dan duurt het wel een tijdje voor alles weer soepel is.

Even over het geloof. Nou mag van mij iedereen geloven wat hij wil.. Maar val er een ander niet lastig mee. Een biertje is bijvoorbeeld niet te krijgen behalve bij 7eleven en daar staat het dan achter een kartonnetje. Belachelijk!!!! Dan die vrouwen helemaal gesluierd en die mannen lopen er lekker in het zonnetje naast.. Na dan denk je..wat een belachelijke zooi. En het is namelijk zo als je met iemand van dat geloof wil trouwen.. Moet je je eerst bekeren.. Hypocriet toch.. Je maakt me niet wijs dat je er dan wel geloofd.

.
.

We zijn ook nog een Engelsman tegen gekomen die een record probeert te verbreken (www.greatbikeride.com) hebben samen een praatje met hem gemaakt. Zitten nu in Buta Pahat. Geen drol te doen.

Morgen op naar Singapore onze laatste rit. Ga er een stevig biertje op drinken. Oh shit helemaal vergeten om jullie allemaal een paar fijne paasdagen te wensen hahahaha.. Nuja het is mosterd na de maaltijd maar bij deze van Ron en mij.

Tot morgen gr Ron en Frank.

frank mekes

edwin rijksen

Melaka naar Batu Pahat 103km

Vanmorgen weer vroeg er uit. De tassen naar beneden dragen en gaan met
die banaan. Waren maar net onderweg en Ron rook weer z'n oliebol
achtig tentje. Wat pinnen gekocht en bij een koffiehuisje lekker
opgegeten. Dat kan hier allemaal zo. Het maakt echt niet uit waar je
het hebt gekocht. Toen het gas er op. Niets dan wind tegen. Moest alle
zeilen bij zetten om de vaart er in te houden. Dan zegt het lichaam al
heel lang stop stop je zit in het rode. Maar het koppie zegt doorgaan.
Ron kreeg een lekke band. Dat is dan best welkom. Alleen als je dan
weer weg rijd.. Gadverdamme...dan duurt het wel een tijdje voor alles
weer soepel is. Even over het geloof. Nou mag van mij iedereen geloven
wat hij wil.. Maar val er een ander niet lastig mee. Een biertje is
bijvoorbeeld niet te krijgen behalve bij 7eleven en daar staat het dan achter een kartonnetje. Belachelijk!!!! Dan die vrouwen helemaal gesluierd en die mannen lopen er lekker in het zonnetje naast.. Na dan denk je..wat een belachelijke zooi. En het is namelijk zo als je met iemand van dat geloof wil trouwen.. Moet je je eerst bekeren.. Hypocriet toch.. Je maakt me niet wijs dat je er dan wel geloofd.
We zijn ook nog een Engelsman tegen gekomen die een record probeert te
verbreken (www.greatbikeride.com) hebben samen een praatje met hem
gemaakt. Zitten nu in Buta Pahat. Geen drol te doen. Morgen op naar Singapore onze laatste rit. Ga er een stevig biertje op drinken.
Oh shit helemaal vergeten om jullie allemaal een paar fijne
paasdagen te wensen hahahaha.. Nuja het is mosterd na de maaltijd maar bij deze van Ron en mij.

Tot morgen gr Ron en Frank.

Rustdag in Melakka

Rustdag in Melakka 0km,

Lekker een beetje uitgeslapen. En door het plaatsje geslenterd. Ron kan hier zo een container vol met troep kopen. Neem nou bijvoorbeeld een beeld van een of andere strijder. Hij kan er gewoon geen genoeg van krijgen. Winkel in en winkel uit.

Heeft al geïnformeerd wat het zou gaan kosten om het te versturen naar Nederland. Kan dan wel 3 maanden duren maar de prijs valt best mee. Hebben verder eigenlijk niet veel gedaan. Kortom een echte rustdag.

Groeten,

Frank en Ron..


frank mekes, edwin rijksen

Rustdag in Melakka 0km

Lekker een beetje uitgeslapen. En door het plaatsje geslenterd. Ron kan
hier zo een container vol met troep kopen. Neem nou bijvoorbeeld dat beeld (ziefoto).. Van een of andere strijder. Hij kan er gewoon geen genoeg van
krijgen. Winkel in en winkel uit. Heeft al geïnformeerd wat het zou
gaan kosten om het te versturen naar Nederland. Kan dan wel 3 maanden
duren maar de prijs valt best mee. Hebben verder eigenlijk niet veel
gedaan. Kortom een echte rustdag.

Melaka 150km

K Lumpur naar Melaka 150km,

Vanmorgen zoals gebruikelijk vroeg uit het bedje. We moesten met onze fietsen eerst wat trappen af en stonden dan gelijk weer midden in het centrum waar sommige mensen al om 7 uur warm zitten te eten met zelfs een biertje er bij. Er was ook nog een opstootje met een paar Negers. Tja dat is als je in een grote stad bent.

Ons GPS-je heeft ons geweldig goed de stad uitgeloodst. Edwin nogmaals bedankt voor de goede ondergrond SUPER!!!! In het begin was het niets dan omhoog en omlaag.. Ik word daar helemaal gek van, ik kom dan maar niet in mijn ritme en op deze mannier worden ook geen kilometers gemaakt. Na 100km werd het vlakker en kon het gas er echt op.

Oh ja, ik moet jullie nog wat bekennen. En raar dat het jullie nog niet is opgevallen. Maar het kooitje staat niet meer bij Ron op zijn tassen. Hij is er namelijk mee gevallen. Resultaat de kooi kapot en een vogeltje op apen gapen. Ik heb het vogeltje nog geprobeerd te reanimeren. Ron kon het niet, die stond te huilen als een klein kind. Heb hem naderhand met een lolly moeten troosten. Tja en dan moest hij natuurlijk begraven worden…De reisverzekering gebeld, helaas geen dekking. Het stond niet bij Ron in de polisvoorwaarde. Hebben hem toen maar zelf begraven en een mooi kruisje op het graf gezet. Neem aan dat jullie voor het vogeltje ook een minuut stilte in acht zullen nemen? Bedankt namens Ron!

waterrad
waterrad

We zijn nu in Melaka, navraag heeft ons geleerd dat wij de Portugezen hier ooit weg hebben gejaagd en dat het vroeger een strategische plek aan de Straat van Melaka was. Het lag aan de specerijenroute naar China, de wind stond er voor zeezeilers altijd goed en moet in die tijd een gunstige handelsplaats zijn geweest. Maar goed weer genoeg geschiedenis voor jullie. Morgen plannen we nog een rustdag, anders zijn we te vroeg in Singapore en daar willen we maar een dag blijven.

Je hoort er morgen van gr Ron en Frank

K Lumpur (rustdag),

K Lumpur (rustdag),

Heerlijk uitgeslapen. We schrokken rond een uur of 10 wakker. Hebben Maar weer eens lekker relaxed het ontbijtje genomen (gebakken eitje,tomaat met champignons) en ik natuurlijk een bakkie zwarte koffie en Ron een cappuccino.

Hierna zijn we op pad gegaan naar Chinatown, leuk om te zien en best groot hier. En zoals het hoort alles uiteraard nep nep en nog eens nep. Daarna richting de TV- en Twin Tower. Echt giga groot en het houd hier nog niet op met bouwen van die torens.

Overal zijn ze bezig. Snap niet dat ze hier niet wat meer fietsen want het is goed te doen. Denk zoals Jan ons al had verteld een Malyer is liever lui dan moe hahahaha.

Morgen gaan we richting Melaka. Zal een lange rit worden. Kan wel na een rustdag. Gaan nu kijken dat of er nog eten valt te scoren en dan weer vroeg naar bed.

Gr Ron en Frank

K Lumpur 84 km,

Tanjung Malim naar K Lumpur 84 km,

Vanmorgen weer vroeg uit ons nestje. Pas na 20 km hadden we onze eerste aanlegplaats. Dit was een benzinepomp waar ze gelukkig koffie hadden. We moesten wel bijna een half uur wachten voor het water warm was. Maar toen het eenmaal warm was hadden we een heerlijk bakkie met oploskoffie.

Er was flink verwarring over de afstand die we nog te gaan hadden. Op het ene bord stond 110 km op het andere 82 km. En nog een derde gaf zelfs 33 km aan. Tja dan weet je het niet meer. Uiteindelijk zijn het 84 kilomters geworden.

Ik wilde al dagen van mijn benzine af en zag in een flits een lege fles liggen en dacht hier maak ik eens een mooie brandbom van. Dus van die benzine ben ik dan ook mooi van afgekomen.

Onderweg zag Ron is zijn ooghoeken een paar apen, zo zie je maar, soort blijft soort zoeken hahahaha.. Geldt net zo goed voor Franky. We zijn gelijk omgedraaid en hebben al ons brood aan ze gegeven. Echt een beetje raar ze pakken het met hun handen aan. Normaal pakt bijna ieder beest het in zijn bek aan.

In K.Lumpur was het een eitje om een hotel te vinden keus genoeg want er zijn er heel veel. We hebben er nu eentje midden is het centrum. Morgen gaan we de grote gebouwen en de stad eens goed bekijken. Op het programma staan d twintower, de televisietoren en chinatown. Het avond leven is hier heel druk met allerlei muziek op straat.

Fietsers zie je hier totaal niet. Iedereen kijk je dan ook na. Blijkbaar is er ook iets met onze fietsbroeken. Daar kijken vooral de vrouwen zo raar naar.. Snap er niets van hahahaha. We hadden al gedacht ‘zou het niet beter zijn om heel de dag in een fietsbroek rond te lopen’ hihihihi.

Morgen horen jullie over de stad, en zal proberen wat apen foto’s mee te sturen.

Gr Ron en Frank

Tanjung Mali

Bringchang naar Tanjung Malin 134 km,

Vanmorgen vroeg begon het gedonder al. Hahahaha wij waren al om 6:30 uur klaar om te vertrekken. Maar die ouwe chinees lag nog op bed. Daarom hebben we een tijdje op de deur staan bonzen. Het duurde en duurde maar, uiteindelijk kwam ze er dan aan sjokken.

Maar eer ze dan de trap af was en de deur open had..(weet niet of jullie me kennen??) Maar ik stond daar met een paar hele kromme tenen. Maar goed we konden vertrekken. En kregen eindelijk de afdaling die we hadden verdiend.

Weet niet of ik het al had verteld, maar er rijden hier honderden oude DEFENDERS rond de ene nog rotter dan de anderen. Helemaal vol geladen met troep zodat ze net niet door hun assen zakken. Geweldig om te zien, ik dacht zo bij mijn eigen die van mij is hierbij echt nieuw en kan nog 100 jaar mee hahahaha.

De rit ging verder goed en voerde ons langs mooie plaatjes waaronder een prachtige theeplantage en van die hutjes waar je geloofd het of niet mensen in wonen. ‘s middags werd het erg warm.. Daarom hebben we na 134 km besloten om er mee te stoppen.

Morgen richting K Lumpur.

Gr en tot Morgen Ron & Frank

Berinchang

Ipoh naar Berinchang (Cammeron Highlands) 87 km,

Na die lange rit van gisteren zou het er vandaag een beetje rustiger uit gaan zien en dat gaf ons een fijn gevoel. We hebben hier en daar wat eten bij elkaar geschraapt en gelijk het kompas richting Tanah Rata gezet. Het was nog een hele aanloop eer we de bergen echt tegen kwamen…

MAAR toen we er eenmaal waren hielt het niet meer op. We zijn van 50 naar 1500 mtr. geklommen. Weer gedaald en weer naar bijna 1600 mtr. Ron was helemaal los en ging er als een speer vandoor.

Hij heeft onderweg aan mensen water moeten vragen. Hij zij ik hoefde mijn bidon maar in de lucht te steken en ik kreeg water. Ik heb het met mijn pomp uit een waterval gezogen. Bij een tentje waar Ron was gestopt heeft hij met een aap op de fiets gezeten. (Er was bijna geen verschil te zien). Net een dierentuin bij hem op die fiets.

Door tijdgebrek en het best wel moe zijn hebben we besloten om maar boven in de bergen te blijven. Dat Berinchang is een gezellig plaatsje. Hebben daar dan ook net heerlijk gegeten en nu nog een bakkie koffie (en ikhu een lekker sigaartje YEAH!!!) Het is nu kwart over negen en duik mijn bedje in.

Gr en tot morgen Ron & Frank

Ipoh naar Berinchang (Cammeron Highlands) 87km

Na die lange rit van gisteren zou het er vandaag een beetje rustiger uit gaan zien en dat gaf ons een fijn gevoel. We hebben hier en daar wat eten bij elkaar geschraapt en gelijk het kompas richting Tanah Rata gezet. Het was nog een hele aanloop eer we de bergen echt tegen kwamen... MAAR toen we er eenmaal waren hielt het niet meer op. We zijn van 50 naar 1500 mtr. geklommen. Weer gedaald en weer naar bijna 1600 mtr. Ron was helemaal los en ging er als een speer vandoor. Hij heeft onderweg aan mensen water moeten vragen. Hij zij ik hoefde mijn bidon maar in de lucht te steken en ik kreeg water. Ik heb het met mijn pomp uit een waterval gezogen. Bij een tentje waar Ron was gestopt heeft hij met een aap op de fiets gezeten. (Er was bijna geen verschil te zien). Net een dierentuin bij hem op die fiets. Door tijdgebrek en het best wel moe zijn hebben we besloten om maar boven in de bergen te blijven. Dat Berinchang is een gezellig plaatsje. Hebben daar dan ook net heerlijk gegeten en nu nog een bakkie koffie (en ikhu een lekker sigaartje YEAH!!!) Het is nu kwart over negen en duik mijn bedje in.

Gr en tot morgen Ron & Frank