Melaka 150km

K Lumpur naar Melaka 150km,

Vanmorgen zoals gebruikelijk vroeg uit het bedje. We moesten met onze fietsen eerst wat trappen af en stonden dan gelijk weer midden in het centrum waar sommige mensen al om 7 uur warm zitten te eten met zelfs een biertje er bij. Er was ook nog een opstootje met een paar Negers. Tja dat is als je in een grote stad bent.

Ons GPS-je heeft ons geweldig goed de stad uitgeloodst. Edwin nogmaals bedankt voor de goede ondergrond SUPER!!!! In het begin was het niets dan omhoog en omlaag.. Ik word daar helemaal gek van, ik kom dan maar niet in mijn ritme en op deze mannier worden ook geen kilometers gemaakt. Na 100km werd het vlakker en kon het gas er echt op.

Oh ja, ik moet jullie nog wat bekennen. En raar dat het jullie nog niet is opgevallen. Maar het kooitje staat niet meer bij Ron op zijn tassen. Hij is er namelijk mee gevallen. Resultaat de kooi kapot en een vogeltje op apen gapen. Ik heb het vogeltje nog geprobeerd te reanimeren. Ron kon het niet, die stond te huilen als een klein kind. Heb hem naderhand met een lolly moeten troosten. Tja en dan moest hij natuurlijk begraven worden…De reisverzekering gebeld, helaas geen dekking. Het stond niet bij Ron in de polisvoorwaarde. Hebben hem toen maar zelf begraven en een mooi kruisje op het graf gezet. Neem aan dat jullie voor het vogeltje ook een minuut stilte in acht zullen nemen? Bedankt namens Ron!

waterrad
waterrad

We zijn nu in Melaka, navraag heeft ons geleerd dat wij de Portugezen hier ooit weg hebben gejaagd en dat het vroeger een strategische plek aan de Straat van Melaka was. Het lag aan de specerijenroute naar China, de wind stond er voor zeezeilers altijd goed en moet in die tijd een gunstige handelsplaats zijn geweest. Maar goed weer genoeg geschiedenis voor jullie. Morgen plannen we nog een rustdag, anders zijn we te vroeg in Singapore en daar willen we maar een dag blijven.

Je hoort er morgen van gr Ron en Frank

5 thoughts on “Melaka 150km”

 1. Hallo Mannen,

  zalig Pasen! Heerlijke brunch! Lekker wijn en eten!
  Ook gevogelte!! Van die kleine (niet) gereanimeerde vogeltjes!! Ze vielen niet van hun stokkie maar van het botje. Botermals!! Hahaha!!
  Ron gecondoleerd!!

  Groeten J-W

 2. We hebben heerlijk gegeten en er was keiveul
  over ja jij was er niet bij he Franky……..
  Ahhhhhh zielig……….de duif is dood!!!!!!!
  ‘t beestje is goed af….al dat gehobbel onderweg
  is natuurlijk ook niet alles…die is mooi naar de zevende hemel!!!!!!!Hahahaha
  Weer een vrije dag…..!!!! Cultuur opsnuiven……!!!!

  Veel plezier!!!!!

 3. Ha die boys

  Vandaag flink afgezien met al dat lekkere eten en drinken!!
  Jullie ook zo te lezen, jammer van het vogeltje maar er zijn ergere dingen
  Morgen alweer een rustdag moet niet gekker worden geniet ervan want voor je het weet is het al weer………

  groeten uit wosterout have fun.

 4. Hallo hallo

  Gullie fietst wat af wordt straks afkicken.
  Wij zagen dat jullie maar 1 dag willen blijven in singapore en daar is zo veel te doen.
  Ga eens lekker naar de dierentuin hebben ze een prachtige vogelshow kennen jullie toch nog van de vogels genieten,maar dat maken jullie natuurlijk zelf uit in ieder geval maak er nog iets moois van.

  Mark & Claudia

 5. Hoi frank en ron

  aan de dagverslagen te zien hebben jullie het erg naar jullie zin das mooi ik wilde even zeggen dat ik gisteren en vandaag nog aan jou gedacht heb frank namelijk vorigjaar hebben wij lekker met pasen gewerkt en wat denk je nu weer en wel ja zeg nog op dezelfde plek ook maar dat is bijzaak
  FIETS lekker verder en veel plezier nog groetjes Rico

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *