Verboden stad

Beijing 30-05-2011,

Vanmorgen vroeg uit mijn bed. Want ik wilde toch nog wat eten voordat ik met de gids mee zou gaan. Het ontbijt was echt heerlijk, alles zat er op en aan. Was precies om 7:30 uur beneden. De gids stond al te wachten, de prijs voor de tour 280 rmb ( โ‚ฌ30 ongeveer) als je daar over na denk snap je er niets van. Ze zijn de hele dag (chauffeur en gids) met je op pad. Ze betalen de intree en een goeie maaltijd…. is toch niet normaal. Als je de benzine, de maaltijd en de entree er van aftrekt hebben ze niets meer over. Nha heb ze maar een goeie tip gegeven.. ๐Ÿ˜‰

Verboden stad
Verboden stad

Eerst hebben we de verboden stad bezocht. Prachtig!!!! Daarna de jade fabriek en door naar de Chinese muur. Heb daar een flinke klim gemaakt. Zij tegen hem dat ik in een uurtje terug zou zijn. Moest daar om lachen. Daar doe je wel een beetje langer over zij hij. Was mooi in 45 min terug hahahaha. Moest foto’s aan hem laten zien anders geloofde hij me niet. Weet zeker niet dat hij het met een Hollander heeft te maken.

 

Keizer koos van boven
Keizer koos van boven

Heb daar wel een mooi boek gekocht. Daarna nog het zijde museum bezocht. Ook weer geweldig. Moet zeggen dat ik het toen wel had gehad. Was om 14:30 uur weer in het hotel. Nog even wat winkels afgestruind en zit nu 19:30 uur op een terras te eten. Met een wijntje en een heerlijk sigaar. Je mist de scheepsbouwers dan wel.. Tja iemand moet ‘t geld verdienen.

Morgen weer terug naar huis. Was een fijne erg drukke ruime week hier. Maar zeker en vast ( das Belgisch hรจ Stefan) de moeite waard.

Ga me zo even opfrissen en dan nog een rondje lopen.

Tot morgen

Verboden stad
Verboden stad

 

 

 

 

 

 

Dit moet geluk brengen
Dit moet geluk brengen

4 thoughts on “Verboden stad”

 1. Hey Frankmans
  Wat jij heel de week “vroeg opstaan noemt”, noemen wij “tijd om na een paar uur zwoegen tijd voor een bakkie” ๐Ÿ˜‰

  groeten
  S&G

 2. Hey Frankmans
  Wij zitten inmiddels ook weer in Beijing, Dakkie droevig en moederziel alleen achtergelaten in Q. gaan zo effe wat nassen en dan onder de lappen, morgen er vroeg weeruit en in de plane naart westen (voor zolang dat dat duurt want de volgende is bijna in Visaq India aangekomen)

  groeten
  S&G

  1. Goeie reis mannen zie jullie morgen. En de groetjes aan Dakkie

Comments are closed.