11-04-2013 126km Phnom Penh

Wilde een beetje op tijd in Phnom Pehn zijn en zat om iets voor zessen al lekker op de fiets en het begin ging redelijk goed. Ik kan die Cambodjanen hier echt niet volgen ze sporen echt niet! Ze gooien echt 100km weg overhoop waarbij mensen aan de verkeerde kant van de weg hun handeltje wel kunnen vergeten. Hier en daar zie je over die afstand wat machines werken. Als ze het nou eens is stukken van 20 km of zo doen. Dan blijft alles een beetje bereikbaar voor iedereen. Heel de weg was het niets dan stof happen en hobbel de bobbel. En daar dit een drukke weg is moet je verdomd goed in je spiegel blijven kijken. Sorry ik was gewoon te lui om mijn camera op mijn fiets te binden maar je zou het eens moeten zien hoe ze alles vervoeren. Mensen op het dak van de auto of tussen de varkens. Brommers hangen op een vreemde manier aan de achterkant van busjes. En iedere auto rookt niet te zuinig.

Om 12 uur reed ik Phnom Penh al binnen. Gelukkig had ik van te voren de route naar het hotel goed uitgezet en kon er zo naar toe rijden. Zoeken moet je hier niet doen.. druk druk en nog eens druk. Heb wel een flinke discussie met het hotel gehad. Buiten dat ik de kamer meer dan prima vind spelde hij me wel iets op de mouw. Dat moet je bij mij niet doen en ben naderhand terug gegaan en het hem eens even goed uit de doeken gedaan. We moesten uiteindelijk samen lachen. Heb er wel een nacht bij geboekt. Morgen ga ik op de fiets naar de killing fields. Er schijnt daar een beveiligde stalling te zijn dus dat is lekker handig voor franky.

Tot Morgen

ps ben weer aan het tobben met mijn maag. Dacht een goed stuk vlees op te hebben???


Vietnam, Laos, Cambodia weergeven op een grotere kaart

One thought on “11-04-2013 126km Phnom Penh”

  1. frank, had een vraagje. weet jij zo waar je bij mij in de badkamer de trafo heb verstopt? Heb geen verlichting meer en denk dat is kapot is. lees dat alles goed met je gaat. Geniet er nog wat daagjes van maat, hier mis je op dit moment niets, hopelijk komt er wat beter weer aan
    Gr. John

Comments are closed.