San Rafael

16-10-2011,
Tjonge, wat was ik vanmorgen erg brak. Kon maar moeilijk uit het bed komen gelukkig hoefde dat ook niet per se want had heel de dag de tijd. De bus zou pas om 17:00 uur vertrekken. Dus eerst maar een lekkere douche en op zoek naar een sandwich. Nondeju heel de stad doorgelopen op zoek naar een sandwich tent zat die eigenlijk naast het hotel.

Het was inmiddels al 12:30 uur en dacht laat ik eerst maar even de buskaarten voor mij en de fiets gaan los peuteren. Pfff dat is echt een geleuter dat wil je niet weten! Uiteindelijk toch gelukt. Ik had nog tijd genoeg voordat de bus zou gaan vertrekken dus dan nog maar even naar de Movistar winkel. Heb daar weer lekker gezellig zitten kletsen en ze wilde wel een beetje langer open blijven want dan had ik ook nog wat te doen. Ben toch maar gegaan na een leuk afscheid. In het park heb ik lekker mijn sandwich op gegeten met daarbij een klein sigaartje. Lekker hoor zo een beetje helemaal niets.

Busje
Busje

Op naar het “station” want de vertrek tijd begon te naderen. Stond natuurlijk eerst weer bij de verkeerde bus met daarin ook nog eens een super sjaggie chauffeur. Moest hier eigenlijk wel een beetje om lachen. Wat een zielige vent zeg. Maar goed daar kwam de juiste al aan en achteraf zit er bijna niemand in de bus. Mijn fiets kon gewoon op de achterste rij staan. Wat een weg zeg. Jezus wat was ik blij dat ik in de bus zat. Die stond soms bijna stil zo stijl waren de bergen. En dat ging maar door van de ene naar de andere berg. Vreselijk als ik dat had moeten fietsen.. en dan de wind die had ik dan ook zwaar tegen gehad.

..
De natuur was daar echter wel prachtig. Ondertussen vroeg ik me af of ik deze 87km wel in een dag met de fiets zou hebben gehaald.

giga groot in werkelijkheid
giga groot in werkelijkheid

Aan het einde van de rit heeft de chauffeur 20 peso’s (bijna €4) fooi gekregen. Das nog eens een vette tip hè! Zit nu in Buta Ranquil (het station is een supermarkt) te wachten op de volgende bus die 23:00 uur naar San Rafael gaat. Hoop dat de chauffeur mijn meeneemt. Er is namelijk niet zoveel laadruimte. Ik heb schuin op een lijst gekeken en zag op de lijst dat er maar een man of 6 meegaan dus hoop is er. Ik hoop dan ook om een uurtje of 6 in San Rafeal te zijn.

 

17-03-2011,

Nou de bus kwam pas rond een uur of twaalf aan zetten. Ze kijken wat dat betreft niet zo nauw hier. Had ondertussen zowat heel de supermarkt leeg gegeten en mijn tijd zitten doden met wat spelletjes tot ik besloot om toch maar eens even buiten te gaan uitwaaien. En of het zo moet zijn, net voordat de bus aankomt stoppen twee mannen die wat wilde kopen in de supermarkt.

Eentje ervan sprak mij aan en vroeg waar ik allemaal had gefietst. Na wat tjit tjat vroeg ik hun wat zij hier deden. Zij waren hier uit naam van de firma Croon uit Dordrecht (het waren geen Nederlanders maar spraken wel Engels en Spaans). En lachen ik ken dat bedrijf, die maken flow meters en ben daar zelfs al eens geweest op bezoek geweest. Maar goed, ik vroeg aan eentje of hij voor mij een woordje met de chauffeur wilde doen. Nou god zij dank kan ik je zeggen! Anders was het never nooit niet gelukt. Die chauffeur wilde de fiets echt niet mee nemen. Na veel aandringen van die man en hem 100 peso’s gegeven te hebben zo het wel kunnen.

De fiets moest wel helemaal uit elkaar. Die mannen hebben me daar super mee geholpen en ze hebben ook nog eens de bagage die er al in lag zo gestapeld dat het er allemaal net in ging. Dacht eerst aan de lijst te zien dat er maar 6 personen mee zouden gaan, nou echt niet het zat prop vol. Als je dan later in de bus zit dan denk je van dit kan toch geen toeval zijn? Die zijn voor mij gestuurd op het juiste moment. Ik was wel blij zeg. Had daar van bijna 5 uur zitten wachten en dan zou je niet mee kunnen. Het lijkt wel of alles hier een avontuur moet zijn.

Ben met de bus aangekomen in San Rafael. De eerste beste aangesproken om te vragen naar een goedkoop hotel. Nou dat is gelukt. Het is niet veel maar dat kan ook niet voor €9. Wel weer heel aardige mensen, en tja het zal wel toeval zijn maar die mensen hebben een zoon die in Nederland woont. Gezien het vroege tijdstip dacht ik eerst nog even te gaan slapen maar dat lukte niet. Dus ga douchen en eens kijken of hier ook een wasserette te vinden is.

Groetjes Frank.

 


Grotere kaart weergeven

4 thoughts on “San Rafael”

 1. Heeye Frankie !!!

  Wa is da voor een land joh … is het fietsen daar al afzien … is het bussen zowaar nog erger !!! En nog kapitalen fooi moeten geven !!! ut mot nie gekker worden !!!

  Nu op naar Mendoza .. de laatste loodjes !!!
  Genietse nog die laatste dagen !!

  Suc6 toi toi toi … dikke kus xx

  1. Ga ik zeker doen piet, morgen weer in het zadel. Heb er weer helemaal zin in. Ben weer lekker vol gegeten en mijn benen voelen weer goed.. Dus ———–> gaan met die banaan. Xx

 2. Ha die Frank je heb weer even geluk gehad dat daar de croontjes waren Hi.
  Nu maar even lekker uit puffen en geniet er van.
  Dan nog het laatste sprintje naar mendoza, en dan weer op weg naar Den Berg.
  Kan je even lekker bij komen de komende dagen en weer wat aankomen ???

  Groetjes Bert M

  1. Hahaha bijkomen??? Ga gelijk de storingsdienst in. Dus hopen dat er niet veel komt. Maar eerlijk vind het wel weer fijn om te werken… En Ohhh wat hebben wij het goed als ik hier om me heen kijk.. Nee geef mij de economie van Nederland maar. Als je daar wilt werken kan dat. Hier is gewoon geen werk en in het zuiden helemaal al niet. Denk dat je hier ook heel je leven moet werken anders heb je niets!! Ti’s voor ons hier niet duur. Voor hun een ander verhaal Verdienen gemiddeld omgerekend €700 per maand. En bv de branstof is bijna net zo duur als bij ons. en het loopt hier wat electronica aangaat jaren achter. En veel te duur!!!!. Een USB stik van 2Gb is hier stervens duur hetzelfde voor laptop, tv enz…

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *