Chos Malal

13-03-2011,
Deze morgen weer een heerlijk ontbijtje voor mijzelf gemaakt. Ohhh wat is het toch heerlijk een hotel. Als ik nu een goed matje had om op te slapen dan kan een tentje mij niet veel schelen. Maar ik kan dat verdomde kleine lekje maar niet vinden. Het is om gek van te worden! Heb dat klote ding al tig keer onder water gehad maar een luchtbelletje niet te zien, snap er niets van!

Gymleraren
Gymleraren

Sta nu op een leuke camping en was een beetje mijn spullen aan het schoon maken toen een meisje vroeg of ik de fiets van haar vriend kon maken. Want deze schakelde niet goed meer. Het was een leuk stel. Maar waar deze mensen mee op pad gaan en wat hun doel is dat gaat ver boven mijn pet uit. Ze waren onderweg van Mendoza om ergens anders (oké ze wisten wel welk plaatsje) een nieuw bestaan op te bouwen. Beide waren gymnastiek leraar en wilde meer naar het zuiden gaan omdat ze daar iets beter betalen.

Dus om het verhaal kort te maken hupsa ze zijn op de fiets gesprongen en hopen dan maar daar een baan te vinden. Ga zo een pizza met ze eten die wilden ze voor mij betalen omdat ik de fiets had gemaakt (nou die betaal ik lekker zelf). Maar van die fiets is eigenlijk niet veel meer te maken. Zelfs de remmen werken niet of nauwelijks! Moet hier toch niet aan denken wanneer je soms met 65km/h naar beneden gaat en je moet dan plots een noodstop maken.

Nee dan rijdt ik op een Mercedes… En wel een hele luxe hahahaha.

14-03-2011,
Gisteren avond was het nog best gezellig zo onder het eten van de pizza. Vanmorgen om 7 uur opgestaan en Oef wat doet mijn rug dan zeer. Als ik in mijn tentje slaap lig ik op de grond. Dan is het niet zozeer de hardheid van de ondergrond maar de kou die dan optrekt. Deze gemeente camping heeft een prachtige douche! Daar snap je soms niets van. Sommige mensen hier wonen in krotten en zouden erg trots zijn om ook zoiets te mogen bezitten.

Afstanden
Afstanden

Eer dat ik gegeten hebt en alles weer hebt opgeruimd is het al weer 9 uur. Het Argentijnse stel lag nog rustig te slapen. Die wilden vandaag ook weer verder. Denk dat het een stel is zonder veel zorgen geen geld of werk. En maar zien hoe het leven gaat worden. Ik zei al dit gaat ver boven mijn petje. De rit begon met een heftige klim waarvan er nog diverse zouden volgen. Van laag naar hoog tot bijna 1200m. Het heeft bijna heel de dag geregend en dat is op zich geen probleem want de wind is dan namelijk heel matig.

Ben om 5 uur gestopt met fietsen, had toen 106 km op de teller opzitten. Je snapt gewoon niet dat je zo hard moet werken voor die paar kilometers. Heb mijn tentje weer op de pampa staan maar de wolken zijn echt git zwart dus dat beloofd nog wat. Had op het menu staan rijst met erwtjes en gelukkig was er nog een wijntje hahaha. Hoop morgen op beter weer. Zal dan Chos Malal bereiken en daar mijzelf weer opfrissen in een hotel.

15-03-2011,

Noodreparatie
Noodreparatie

Vannacht een zware storm met regen gehad, echt veel te hard…!!! Dacht zelfs daar gaat mijn tent. Ben nu eindelijk in Chos Malal, vanmorgen weer een lekke band gehad en heb er even geen zin meer in en ga dan ook een stuk met de bus verder. Sorry maar mijn benen willen nu even niet meer.. Ben toch niet de bikkel die ik dacht te zijn (hahhaha) Maar nee ik wil gewoon weer even genieten.

 

Movistar
Movistar

Zit nu overigens in een Movistar shop. Met heel aardige mensen. Ik Mag hun wifi gebruiken. En ze hebben geïnformeerd naar de bus. Schijnt dat het allemaal mag. Maar dat je twee kaartjes moet kopen. Najah dat geeft verder niet het openbaar vervoer kost hier eigenlijk niet veel.

Tot later,

Frank.

 


Grotere kaart weergeven

14 thoughts on “Chos Malal”

 1. Frankie

  come oan jonge
  als je niet volhoud…. ik kom die kant op hoor!!!
  trappen trappen

  ook de groeten van Marc v Kaam ( fietser klimmer in de winkel bij ons)
  Marc zegt Frankie come oan ik blijf jaloers!!!
  kom ook die kant op hoor…

  1. Hoi Rens en Marc,

   Moest toch even mijn koppie laten hangen. Was op.!!! De stadjes(uhh dorpjes met niets) liggen hier zo ver uit elkaar. Je rijd heel de dag door die pampa’s in de regen tegen de wind in en niets dan omhoog en omlaag natuurlijk. Na een tijdje ga je denken. Waar ben ik in godsnaam mee bezig. Is dit nog wel leuk. En geloof me ik wil zomaar niet opgeven. Maar als je ‘s morgens opstaat in de kou en je benen willen niet meer en toch weer heel de dag over soms die KUT repio door moet… Nee dan ff niet jaloers zijn hhahaha. Ga het laatste stuk naar Mendoza zeker weer fietsen. Maar even een paar dagen bij komen!!! Groetjes uit San Rafael

 2. AMIGO, COMO ESTAS ….sigo tu ruta has llegado muy lejos y me alegro por ti, cuidate de la gripe y nos estamos comunicando, saludos del hospedaje alderete CHILE un fuerte abrazo de su amigo ALFREDO DIOCARES

 3. Hey Frankmans
  Uhh niet zeuren man, jij hebt tenminste nog je wijntje sávonds!
  Ik zit hierro in een 5star hotel in Dammam en geen druppel drank te vinden :), heb nog nooit zoveel vruchtensappies op, vannacht weer terug en morgen eaan en neut.
  groeten

 4. Hoi Frank
  Je wordt ouder pappa, hee ouwe taaie wel vol blijven houden he Franky boy.
  Je kan gewoon weer in de friettent op de markt van die grote friet kopen Frank.
  Er zit een ander stel in, Mario blijft nog even helpen.
  He kop op Frank nog even door zetten HaHaHa

  Groetjes Bert M

  1. Wordt zeker ouder.. Maar er zit nog best wat pit in hoor… Maar nu even niet.
   Aju gelukkig dus we kunnen door met de friet!!!
   Denk dat ik zaterdag weer op de fiets spring…??

 5. Hee Frankie,

  Het houdt maar niet op met het afzien he?
  Ik had toch al gezegd dat je af en toe die bus moest pakken, doe nou maar!
  Slaapmatje lek, regen, kou en wind, wel bikkelen zo hoor!

  Ik ga morgen met mijn collega’s in jouw stadje eten, bij het Bergsch Backhuys, ben benieuwd, ben er nog nooit geweest.
  Zorg dat jij ook goed eet daar, dat er weer wat kilo’s bijkomen…

  Heel veel succes, besos, abrazo, Jeanette

  1. Jeanette, je hebt gelijk gehad.. Had het misschien eerder moeten doen en de mooie stukken er uit moeten pakken.
   ‘t Spaans gaat steeds beter.. Bepaalde woorden ga je steeds beter begrijpen en je spreekt ook steeds makkelijker met mensen. Denk als je hier een half jaar bent dat je al een aardig woordje spreekt.
   Kan nu nog mijn ribben tellen. Echt geen gezicht. Maar over een paar weken zit er alles weer aan..

   Mmmmm bergsch backhuys.. Ben benieuwt wat je er van vind. Xx

 6. Hee Ome Frankie,

  Stoempen, snot en sterven!! Daar begint het een beetje op te lijken!
  Storm over de Pampa! Voor het mooi zijn mag het wel wat beter weer worden!
  Overigens hier schijnt de zon, en wordt het al een beetje lente!!
  Tegen de tijd dat jij terugkomt is de klok alweer verzet!
  Nog effe volhouden! Knappe man!

  1. Hahahahha heb net een schaar gekocht. Ga hem er eerst eens even afscheren. Zit nu in een leuk café aan een bakkie te internetten.. Dat had ik nou onderweg iets meer verwacht. Over een paar dagen zit ik weer in het zadel. Denk dat ik misschien wat meer rustdagen in had moeten lassen. Maar dan denk je wat moet ik hier in z’n godverlaten oord.?? Dus ga je weer door tegen beter weten in. Groetjes

 7. Hey Frankie,

  Het zit niet allemaal mee, lees ik.
  En, dat snap zelfs ik, dan is een bus wel fijn..
  Maar, je moet me wel beloven dat je niet je hele tour met de bus gaat doen, want dan is er natuurlijk niets meer aan.

  grts

  Jop

  1. Dat beloof ik!!! Ik ga van San Rafael naar Mendoza met de fiets. Als alles goed gaat???? En dat is hier een groot vraagteken ben ik daar morgen om 6:00uur groetjes.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *