Zapala

11-03-2011,
‘s avonds een heerlijke pizza op en dat maak je hier niet vaak mee. Argentinië is wat betreft het eten toch iets beter. Vanmorgen in de ruime hotelkamer zelf een ontbijtje gemaakt. Nu kwam mijn gasflesje goed van pas. Hoef dan alleen maar even een ander pitje in mijn brander te schroeven en hij doet het op gas. Super ding. Om 10uur kon ik vertrekken. Na een halfuurtje begon het al te regenen en het is daarmee niet meer opgehouden.

Kan je vertellen op een hoogte boven de 1000m met al die wind is het stervens koud. Kon mijn broekstukken niet pakken want dan zou alles nat worden. Mijn handen waren helemaal dood en schakelen is dan een heel gevecht.

Avondeten
Avondeten

In de klim kwam ik weer een beetje bij. Moest op een geven moment wel eten. Je verbrand heel wat energie niet alleen met fietsen maar ook met die kou. Nat brood sloeberd wel makkelijk weg. Heb mijzelf vandaag wel een beetje tot de orde geroepen. Zeurde overal over  en dacht niet zeuren maar kilometers  maken. En dat is gelukt 129km na hard werken.

 

Om half zeven had ik een plekje op de pampas gevonden en in de regen mijn tent opgezet. Het koken moest gezien de regen in het tentje. Duik nu snel mijn slaapzak in want heb het koud. Tot morgen.

Vulture, Let's hope not for me!
Vulture, Let's hope not for me!
Tafelberg?
Tafelberg?
Best mooi hè
Best mooi hè

 

 

 

 

 

 

Best wel koud
Best wel koud

12-03-2011,
De morgen was heel erg koud op de pampas. ‘s nacht ben ik ook een paar keer wakker geweest want mijn dekje moest weer opgeblazen worden. Die kiezels deden anders wel erg zeer. Als de wind weg valt is het hier zo stil. Kan me even niet meer herinneren dat ik zo’n stilte heb meegemaakt. Je hoort alleen het bonzen van je hart.

 

‘S morgens steekt de wind op. Een hel om dan je eten klaar te maken, alles zit onder het zand en je stikt de moord van de kou. Dus zo snel mogelijk wegwezen. Normaal kan ik het met gewoon eten af maar hier moet ik vreten als een gek en nog val ik af. Alles gooi ik er in en dat heel de dag door. Was om half drie in Zapala. Niemand is dan op straat. Tussen 2 en 4 is alles in rust en dicht. Toch een hotel gevonden. Met een prijsje van ongeveer 120 pesos (€21,5) Morgen weet ik nog niet wat ik ga doen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=x5kZXS74kT0[/youtube]

Frank.
 

Grotere kaart weergeven

15 thoughts on “Zapala”

 1. Ha die Frank!!
  Geweldig man, wat je allemaal meemaakt. K’eb nie alles gelezen maar wat ik heb gelezen: prachtig avontuur. Wel zwaar..
  Ralph en ik zijn enorm geïnspireerd, wij fantaseren er samen over om de route ook te gaan maken maar.. met de Jeep… Dus we houden ons aanbevolen om straks ‘live’ onder het genot van een Argentijns wijntje tips van je te horen.
  Geniet ze! En je kunt supertrots zijn op jezelf!!
  Liefs, hug,
  Anne-Marie
  P.s. met mij gaat ‘t super. Live’s good.

  1. Klopt Annemarie,

   Maar nu ben ik er toch even mee klaar. Dus niet z’n bikkel.
   Met een auto zeker aan te raden. Kan je wel zeggen waar je moet zijn.

   Zal de wijn hier al alvast voorproeven hahahaha x

 2. Hee pap,

  Sorry, ik heb even een tijdje geen reactie meer gegeven.
  Maar had het erg druk deze vakantie.. Heb veel meegewerkt
  met casper in een huis van een tante van hem en heb gewerkt
  bij de maurits! Dus vakantie zat er voor mij niet echt in!
  Verder hebben we de carnaval ook weer overleefd, nou pap
  je hebt niet veel gemist hoor! haha.
  Heb nu me 4e rijles gehad .. de laatste was in het donker! shit
  wat ging dat slecht zeg maar goed alles valt te leren!
  Hou je het nog wel een beetje vol daar ? Mis je ons al een beetje?
  Hou je taai en tot snel!

  xxxxx

  1. Geeft niet hoor Lieske,

   Ohhhhh volhouden.. Nou ben mijzelf hier en daar wel tegen gekomen.
   Ga is kijken hoe de bussen hier rijden hahahaha.
   Dikke kus schat.xxxx En relax rijden. Komt wel goed jho

 3. Hee Ome Frankie,

  Dacht dat het daar altijd mooi weer was?? Stik koud zo te zien!!
  Verwacht wel een foto van jou in je nakie op de fiets want het was gisteren World Naked Bike Ride dag! Maar als het zo koud is is dat misschien wat minder om te doen hahaha!! Succes maar weer!

  Groeten J-W

  1. Man ti’s hier stik koud.. Vooral vannacht.. Nat, storm en koud. Was geen pretje. En al een paar dagen regen op de fiest. En die pampa heb ik nu ook wel een beetje gezien.. Ga dus als het lukt een beetje bussen. Groetjes

 4. Beste Frank,
  De krokusvakantie eindigt vandaag. De meesten hebben carnaval goed overleefd. Af en toe een griepje of verkoudheid. Opa, Oma en Brammie hadden een loopneus. Maar we komen er wel uit aan deze noordelijke kant van de evenaar. Je maakt zo in Zuid-Amerika een mooie maar zware tour. Voor wat het waard is, ik ben trots op je. Groeten uit Made van Hans van den Noort.

  1. Hè dank je!!!! . Ja het is net te zwaar om nog leuk te vinden.
   Ja dat vele drinken maakt je gevoelig voor die bacteriën.
   Dus ik hoop dat mijn verhaal er nu anders uit gaat zien. Groetjes Frank

 5. Hey kerel….
  Ben ff een tijdje offline geweest, dus moest een inhaalslag maken vwb je verhalen. Ik dacht ff dat Frankie veranderd was, want ik zie ‘m godver ineens APPELSAP drinken! Maar toen zag ik de foto van 12 mrt (“Best wel koud”) en dacht: oh nee toch niet! Zo ken ik Frankie weer! Wat een K..zooi om je heen zeg! Wat heb ik je nou gezegd toen we in de bergen waren? HOU HET NETJES EN OVERZICHTELIJK!!!
  Greetz….. Relvy

  1. Ik denk dat hij zo de heimwee probeert te verdrijven. Hij heeft immers het zo vast het gevoel achter in zijn garage te zitten 😉

  2. Ohhh ik dacht dat het netjes op volgorde lag…
   Maar je hebt gelijk.. Iedere keer ben ik wat kwijt.. Krijg straks weer les van je als we gaan.
   Zal goed naar je luisteren.!!

   Ik niet meer drinken… Ga in Mendoza is lekker aan de wijn!!! Hebben ze daar zat

 6. Heey Frankie !!

  Das godsamme wel afzien .. regen wind kou … en dan nog een dekje wat leegloopt !!! Wel toppie al die kmtjes bikkelen !!!
  Maare Frankie den Blijker …als je terug bent willen wij echt wel eens van jouw kookkunsten genieten !!!

  Heel veel succes toi toi toi !! let goed op jezelf !!

  Dikke kus XX

 7. Hoi Frank
  Wel even afzien wat de wind en de kou betreft en de regen,maar zo te zien
  op het filmpje is de weg best weg goed neem ik aan.
  Er mooi foto’s maar wel dor en droog en geen een boom te zien daar.
  Had ik maar onder weg een frietkot, jammer maar Becaro stopt er per direct mee.
  Vandaag de laatste dag friet van Mario en Hennie het kot is verkocht en ze gaan van hun pensioen genieten, na 64 jaar geen Becaro meer.
  Nog even door trappen Frank.

  Groetjes Bert M

  1. Bert, als ik terug ben ga ik zeker!!! Een vette hap halen.. Snak er naar.
   Nee dat meen je niet.. Dus die gaan er mee stoppen. Er zal toch wel een ander in komen hoop ik.?
   Uhhh Bert na al die km heb ik de pampa eigelijk wel gezien. En vlak zeker niet!!!! En heeeeeeel veel wind!!!
   En die kan heeeeel erg koud zijn. Fiets soms met handschoenen aan. En ik krijg niet snel koude handen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *