Futaleufú

26-02-2011,

afscheid
afscheid

Vanmorgen kwam Gijs me om 6 uur wekken. Heb nog heel even bij hun aan tafel gezeten met een giga hoofdpijn. Ze uitgezwaaid en weer lekker terug gekropen. Ben er om 9 uur uit gekomen en om 10 uur was ik op weg. Ging eigenlijk best lekker. Heb onze Franse vrienden nog twee keer onderweg gezien. In het plaatsje La Junta heb ik een stop gemaakt. Even op internet en wat eten. Er waren daar ook een paar Engelsen, en  heb daar een leuk praatje mee gehad.  Na een uurtje verder.. Brak gvd mijn ketting precies waar de ketting aan elkaar was gezet (Stefan hahahaha). Eerst nog wat gerommeld maar het lukte maar niet. Gelukkig had ik nog een ketting en  hups die lag er zo op.  Vreemd genoeg lijkt wel hen nu wel of die beter schakelt? Na een kwartier ging ik ff water pakken. Zie ik dat ik mijn trui had verloren. KUT! Dacht ga terug, dat koste me weer een uur en flink wat energie.

zo verlaat je het plaatsje
zo verlaat je het plaatsje

Denk dat iemand hem heeft mee genomen. Baal daar echt van. Gelukkig is het nu niet zo koud. Die gravel ben ik echt helemaal beu!!!! Denk nog een honderd km en dan wil ik het niet meer zien. Wil gewoon lekker fietsen en niet heel de dag dat gebonk. Om half acht mijn tentje opgezet, wat eigenlijk een beetje te laat is want zo zit je mooi alles in het donker te doen. Misschien kan ik morgen Chaiten halen. Vandaar neem ik de boot naar Puerto Montt. Of ik steek over naar Quellon. Kan daar morgen heel de dag over na denken
Ga lekker slapen 22:00uur. Ben lekker moe.

27-02-2011,
Was vroeg wakker want heb een beetje last gehad van de paarden die ‘s nacht rond de tent aan het snuffelen waren. Denk dat ze het gras onder mijn tentje graag wilde hebben.
Kreeg de avond er voor niet veel eten er in. En voelde me ‘s morgen ook niet echt fit. Toch nog wat eten er ingepropt en op pad. Na een uur zag ik de Amerikanen die ik gisteren moest laten gaan omdat mijn ketting brak weer terug. Hebben even een gezellig praatje gemaakt en dacht dat ik ze nog wel zou zien in de loop van dag. Niet dus. Bij de afslag van Futaleufú. Kwam me toch een klim. Pffffrrrr stik heet en bijna geen grip met al dat grind.
Ben die zooi echt spuug zat. Door al het bonken ben ik ook mijn stoeltje verloren (ben niet weer terug gegaan). Je kan het nog zo goed vast zetten. Maar alles rammelt er af. Zelfs je tassen schieten uit de beugels. Het laatste stuk voor het asfalt was verschrikkelijk slecht. Denk om mij nog even te pesten. Een stof.. Je wilt het niet weten. Keek later in de spiegel.. Net een kolenboer

Als het goed is kan ik morgen een ticket voor Puerto Montt kopen!? (Hoop het)

Truste.

Frank…

18 thoughts on “Futaleufú”

  1. Hoi Frankie,

    Das nog eens een tochie !!!
    Ik zou nog maar even weg blijven…..
    Mijn vrouw Esther wil graag weer eens met je discussieren.
    Dus je bent gewaarschuwd.
    Verder staat de koffie klaar in Tilburg moet ik zeggen.

    Succes !!! Luc en Esther

    1. Hahaha kom maar op hoor. No problem. Ester ik zorg wel weer voor de Appelflappen. Of willen jullie onderhand wel eens wat anders?
      Lucien.. Wat heb jij het toch getroffen. Een vrouw die het altijd met je eens is. Mmmmm een droom!!

  2. Hai Frank
    oeistie??
    Lekke bááándegehad,sodeju wa un reiszeg.
    we hebben daarnet de tickets ujitgeprint voor Spanje dus vanaf 8 mrt tot 15 mrt is ook jouw schatteke nie te bereiken,die gaat luieren in de zon enzo(????)dééénk
    Ze zeggen dat je last hebt van je polsen door het fietsen maar is het wel van het fietsen??? addu zo lááng van huis bent kan da wel eens lastig zijn advies:
    wisselen van áánd(déénk)doet Leo ook altijd. die zegt dat hij dit niet getiept et
    Nou ouwe suc6 met het trappe en ou de boel eél’ee??
    de gáá’roeten
    Hasta luego o hasta pronto.
    su amigos
    Leon (alias el guapo)
    y Elsa sin bolsa
    y su mujer (de eso ricibe un brazo muy gordo( smak smak,lebber lebber)

    1. Hahahaha nou zal je een ding vertellen. Als ik moe in mijn slaapzakje lig na te schokken. Hoef je nergens meer van te wisselen. Alles is kapoet!!!jullie veel plezier daar xxxx

  3. Beter laat dan nooit Frank , kon van het werk uit geen reactie geven.
    de server hielt het tegen.
    Was wel even k.u.t vandaag met de keting en de trui en het stoeltje.
    Maar beter dat dan wat met je zelf denk ik maar Frank.
    Ik had nog even op internet wat gelezen over de vulkaan uit barsting in Chaiten.

    Gr Bert M

    1. Ja Bert je wordt op de wegen hier echt helemaal door elkaar geschud. Je hoort ook niets vallen. Heb gisteren en vandaag nog 120km repio gehad. Hoop dat ik er een beetje van af ben. Ben bang dat de fiets en ik het anders ook gaat begeven. Zal morgen de spaken is controleren. Hoor ze tikken als ik omhoog moet.

  4. Hobbel bobbel.. knorrie knorrie… en geen pictures?
    keep the spirit! Respect meer en meer voor je.
    x

  5. Ha Frank, het klinkt allemaal weer iets opgewekter gelukkig! Dan hoeven we ons over jou voorlopig even niet meer zo druk te maken. Ging trouwens ook niet want we hadden het zelf te druk met vanalles! Fijn dat JW en Lilian kwamen helpen. Komend weekend lekker carnavallen. Leuke foto met die hoed en die baard! Je zou zo meekunnen..Komt die ouwe guitige Frank ineens weer boven.
    Hou je taai jochie! Groeten uit Made

    1. Uhhhh jullie druk??? Was er weer een feestje dan hahahahaha.
      Veel plezier met carnaval. Wil niet met jullie ruilen. Dit ligt me beter. Groetjes

  6. Tja hoofdpijn, dat krijg je als je een avondje met een paar geoefende baggerboeren probeert mee te zuipen 🙂
    Groeten uit Rio
    S&G

    1. Hahahahaha. Moet toegeven dat ik er even niet tegen kon. Snap er niets van. Normaal kan ik toch heeeeeel wat op.

      1. Hey Frankmans
        Zit inmiddels weer in den Berg, mocht vanaf Brazilie zuid Afrika niet in, ze waren daar blijkbaar bang dat ik de zuid afrikanen zou aansteken met de yellow fever (had mn inentings boekje in NL laten liggen).
        groeten

      2. Hahahaha kleinigheidje. Kan je gelukkig nog mooi wat meepikken van de carnaval. Ook lekker toch!!

  7. Heeye Frankie !!

    Het leven van een fietser gaat echt nie over rozen !!! eerst die verdomde “stevige “bries .. dan een weg vol met hobbels en bobbels .. trui /stoel weg !!! Toppie wat je allemaal al gepresteerd hebt !!! Hopelijk dat de wegen wat beter begaanbaar gaan worden ,zodat je tenminste eens lekker relaxed kan gaan fietsen !! We zullen er voor duimen !!!

    Toi Toi Toi .. Heel veel suc6 !!!

    Dikke kus xx

    1. Ze gaan zeker beter worden. Maar helemaal ben ik er nog niet van af. Maar voel me weer een stuk beter. Morgen ook nog lekker op mijn gemak. En dan zal ik er weer eens tegen aan gaan. Xx

  8. Hee Ome Frankie

    Best lekker om eens goed door elkaar geschud te worden, maar ik kan me voorstellen dat je het hartstikke zat bent! Hopelijk komt er na de oversteek een wat betere weg.
    Volgens mij komt het door die baard dat je op een kolenboer lijkt.
    Mooie woorden van die Franse meiden! Hou vol en hopelijk blijft het materiaal nu heel.

    Groeten Jan-Willem

    1. Nee echt.. Zoveel stof heb ik nog nooit gehapt. Je ziet even geen hand voor je ogen. Sommige houden een beetje in. Maar er zijn er bij.. Die gaan er vol voor. Maakt je trouwens op een geven moment ook niet meer uit. Je ziet er toch al niet meer uit.
      Hoop inderdaad dat mijn spullen nu heel blijven. Morgen nog even een nieuwe buitenkabel kopen. Denk dat het daar in zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *