Puyuhuap

25-02-2011,

Puyuhapi
Puyuhapi

Hallokiedo in het verre Nederland, ti’s nu vrijdagavond en we zitten in Puyuhapi (in the middle of fckg nowhere) zijn de laatste twee dagen met Frankmans opgetrokken en morgen is het feest weer over, wij moeten weer terug naar Rio en Frankmans weer terug opt fietsje, hebben een hoop lol gehad en veel gelachen, Stefan heeft z’n fiets getuned en voor de rest moet hij op karakter maar weer verder :).
We zien hem wel weer veilig en wel terug in Nederland.

Gr. Gijs

Hey Frank,

Toen ik van Gijs je weblog doorkreeg, begon het al gelijk te kriebelen. Laat staan toen Gijs het idee op tafel gooide om je tegemoet te rijden. Het was een rally om voor ‘t donker in Cohcraine te komen, maar de route was adembenemend! Het was een aanéénschakeling van postkaarten in de avondzon! Genieten in ‘t kwadraat, maar tegelijk denkende, als Frank dit nog voor de kiezen heeft… Demolition for bike and man!
En inderdaad we hebben Frank gevonden: kopserie, ketting … en polsen aan bonken.
Wat was ie blij dat hij languit liggend en recuperende op de achterbank kon genieten van het landschap, zonder te trappen. Bij elke helling die hij niet moest nemen per fiets, ging een zucht van verluchting, bij elk dorp dat hij passeerde ging de dagteller omhoog. Beetje bij beetje kwam Frank terug op krachten, genietend van elk moment! In any way, it was a funny, relaxing time break, driving through a dream! Wel Frank, hopelijk ben je nu terug op krachten, je fiets is terug toppie … Enjoy this amazing moments on tour bike! En bovenal luister naar je lichaam… teveel est trop! Enjoy! CY!!

Greets Stefan!

Faire du stop represente indeniablement une experience riche et pleine de surprises quand il s agit de faire de belles rencontres. Quelle incroyable aventure que celle de deux voyageurs partis pour un tour du monde qui se retrouvent avec un biker fou parcourant la Patagonie! Une grande idee de la liberte en commun et une envie insatiable de depasser ses limites. Prends soin de toi Cher Franck et j espere que tu termineras ton voyage jusqu au bout avec toujours autant de plaisir et les yeux qui petillent
Un beso. Julia

Encore Une Belle rencontre sur le parcours de notre tour du monde. Alors que nous faisions du stop sur le bord de la route, une sympathieke bande de flamands s’est arretee Pour nous prendre dans leur pick up de course. Ca commence comme Une histoire belge, et ca finit en soiree bien arrosee dans un pueblo improbable au bord de la caratera austral. Quel plaisir de partager des moments de voyage avec de belles personnes. Je souhaite a notre fou roulant de finir son epopee a velo sans trouble, mais avec pleins de beaux souvenirs en tete. A bientot quelque part sur notre planete!
Jb, qui à partage avec sa Julia quelques moments de leur tour du monde avec ces joyeux lurons.

Our French friends
Our French friends

26.02.2011,
Van Frank,

Was vandaag weer een bijzondere mooie dag. Hebben in de morgen een stel opgepikt. Later bleken ze uit Frankrijk te komen. Achter in de pick-up moet het wel heel koud geweest zij maar ze lachte steeds als we omkeken.

En eten niet vergeten
En eten niet vergeten
Ventisquero Queulat
Ventisquero Queulat

Een paar stops verder raakten we steeds meer aan de praat en het was een prima en aardig stel. Vonden alles leuk wat we deden. Ze zijn mee geweest naar het park queulat. Met de overhangende gletsjer. Hebben in de loop van de dag weer veel gezien.

Zijn in het plaatje Puyuhuap gezamelijk eerst naar het informatie bureau gegaan. Helaas de mevrouw was op het plein met kinderen en wat muziek aan het animeren. NEE HOOR!!! Ik werd er weer uitgepikt om mee te dansen.

Dansje...
Dansje...

Was best leuk met die kinderen. Kon er natuurlijk geen reet van….. Maar ja. Shit waarom pik ze mij er dan ook nu weer uit? Stefan heeft ondertussen een hotel geregeld en we hebben daarna gezamenlijk de fiets gerepareerd. Hebben later met zijn allen nog een heerlijk wijntje gedronken en afscheid genomen. Morgen sta ik er weer alleen voor we zien dan weer wel. Weet nog niet precies wat ik ga doen wat betreft de route??  Wel heel erg jammer dat ze vertrekken.

Handje helpen
Handje helpen

Was super gezellig!!!! Thanks GIJS en STEFAN.!!!!

Zit nu weer onderweg heb er 40km opzitten de weg blijf maar op en neer gaan..
Zal nu weer even stil worden.. Ga naar chaiten

Tot snel!!
Tot snel!!

Gr. Frank


Grotere kaart weergeven

9 thoughts on “Puyuhuap”

  1. Hee Frank,

    Het gaat weer goed met je zie ik! De pols is ook helemaal hersteld, aangezien je een liter bier met gemak omhoog kunt houden! Fijn dat je lekker hebt kunnen lachen want dat was je volgens mij een beetje vergaan…En nu op volle kracht weer verder! maak ik je nog blij met een vertaling van het stukje van jullie Franse liftsters? Het zijn mooie woorden: (maar waar halen ze vandaan dat jullie Belgen zouden zijn??!!!)

    Liften is onmiskenbaar een rijke ervaring vol verrassingen als het gaat om mooie ontmoetingen. Wat een ongelooflijke avontuur van twee reizigers, vertrokken op een wereldreis, die een gekke fietser ontmoeten die Pantagonië doorkruist! We delen een enorm idee van vrijheid en een onverzadigbaar verlangen om onze grenzen te overschrijden. Pas op jezelf beste Frank en ik hoop dat je je reis tot het einde toe af zult maken, steeds vol plezier en met schitterende oogjes.
    Kus, Julia

    Weer een mooie ontmoeting op de route van onze wereldreis. Toen we langs de kant van de weg stonden te liften, stopte er een groepje sympathieke Vlamingen om ons in hun race pick-up mee te nemen. Zoiets begint als een Belgisch verhaal, en het eindigt met een avond vol drank in een onwaarschijnlijk gehucht in de zuidelijke Caratera. Wat een genot om reismomenten met mooie mensen te delen. Ik wens onze gek op wielen dat hij zijn fietsreis volbrengt zonder problemen, maar met een hoofd vol goede herinneringen. Tot snel, ergens op onze planeet!
    Jb, die met haar Julia een paar momenten van hun wereldreis met deze vrolijke schavuiten heeft gedeeld.

    1. Leuk hè Adri. Bedankt voor de vertaling. Zijn echt aardige mensen. Ga ze opzoeken in Parijs. Ze wonen midden in de stad.. Dus lekker makkelijk hahaha

      En de pols is nog niet helemaal beter.. Maar inderdaad dat bier ging vanzelf. Raaaaaar hè??

  2. Hee pap,

    Wat een bikkel ben je ook!
    ik weet dat je het soms moeilijk heb maar wij denken
    hier allemaal aan je en you can do it!
    En het jezelf niet altijd te moeilijk maken he pap!
    hier gaat het allemaal goed ik heb woensdag me 4e rijles
    het gaat aardig goed naar mijn idee.
    Verder komt de carnaval er weer aan en dan gaat mama er
    lekker even tussen uit!
    Dus dan word het helemaal rustig hier in huis.
    Nou pap ondanks je baard zie je er nog goed uit hoor haha!

    Kus lieske

    1. Hè lieve meid van mij. Ben blij dat je rijlessen goed gaan. Je hebt dat gevoel in je.
      Zal zeker goed op mijzelf passen. Ti’s hier heel mooi. Maar ze moeten over de wegen asfalt draaien hahahaha. Heeft eigenlijk niets met fietsten te maken. Ti’s heel de dag stuiteren en hopen dat alles heel blijft en dat je niet valt. Een berg op rijden gaat haast niet. Je achterwiel schiet gewoon weg.
      Na een hele lieve kus en succes met je rijles xx

  3. Hee Ome Frankie,

    Een goed besluit om het iets rustiger aan te doen, en te genieten van de omgeving!
    Wat een plaatjes!! Ben nu al benieuwd naar alle andere foto’s.
    Moet ook zeggen dat er op de laatste foto’s weer wat glans in je ogen zit, die dagen wat rustiger aan heebben je zichtbaar goed gedaan!
    En luister naar, wat Stefan ook schrijft, naar je lichaam en wees er zuinig op!

    Veel succes voor de komende dagen!!

  4. Hoi Frank.
    Ik zit weer te genieten van je verhaal en de mooie foto’s, en kijk naar buiten naar een natte en grouwe wereld hier in Den Berg.
    Ik zie dat je weer lekker op je route zit.
    De lol is weer over en weer pezen op je fiets.
    Op naar het meer en de pont neem ik aan ??

    Groetjes Bert M

    1. Mmmmm Bert krijg er weer zij in. Morgen nog een relax dagje en dan wil ik er weer voor gaan!!!

  5. He frankie boy, heb al je verhaaltjes eens gelezen. Wat een verhalen zeg, wat een mooi land en wat afzien voor jou. Maar we weten eigenlijk allemaal dat je ook wel erg eigenwijs bent. Nu hebt je t zelf kennen ervaren. Ik hoop dat als je weer eens advies krijgt dat je die ook aanneemt. Maar ik vind t heel erg knap van je dat je toch maar doet. Gelukkig heb je een liffie gekregen van de buurman. Ik wens je nog veel succes en nog veel mooie belevenissen. Hopelijk gaat je pols snel wat beter worden. Zet hem op. Groetjes uit den berg

    1. Brigitte……Eigenwijs????? Wie ik???? Hehehehe. Die lift was inderdaad heerlijk. Was er echt aan toe. Ben ze daar ook heel dankbaar voor. En ze konden eigenlijk niet op een beter moment komen. Nu hebben ze gelukkig ook het mooiste van de Carretera Austral kunnen zien. Groetjes. En tot bij Bos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *