Berinchang

Ipoh naar Berinchang (Cammeron Highlands) 87 km,

Na die lange rit van gisteren zou het er vandaag een beetje rustiger uit gaan zien en dat gaf ons een fijn gevoel. We hebben hier en daar wat eten bij elkaar geschraapt en gelijk het kompas richting Tanah Rata gezet. Het was nog een hele aanloop eer we de bergen echt tegen kwamen…

MAAR toen we er eenmaal waren hielt het niet meer op. We zijn van 50 naar 1500 mtr. geklommen. Weer gedaald en weer naar bijna 1600 mtr. Ron was helemaal los en ging er als een speer vandoor.

Hij heeft onderweg aan mensen water moeten vragen. Hij zij ik hoefde mijn bidon maar in de lucht te steken en ik kreeg water. Ik heb het met mijn pomp uit een waterval gezogen. Bij een tentje waar Ron was gestopt heeft hij met een aap op de fiets gezeten. (Er was bijna geen verschil te zien). Net een dierentuin bij hem op die fiets.

Door tijdgebrek en het best wel moe zijn hebben we besloten om maar boven in de bergen te blijven. Dat Berinchang is een gezellig plaatsje. Hebben daar dan ook net heerlijk gegeten en nu nog een bakkie koffie (en ikhu een lekker sigaartje YEAH!!!) Het is nu kwart over negen en duik mijn bedje in.

Gr en tot morgen Ron & Frank

Ipoh naar Berinchang (Cammeron Highlands) 87km

Na die lange rit van gisteren zou het er vandaag een beetje rustiger uit gaan zien en dat gaf ons een fijn gevoel. We hebben hier en daar wat eten bij elkaar geschraapt en gelijk het kompas richting Tanah Rata gezet. Het was nog een hele aanloop eer we de bergen echt tegen kwamen... MAAR toen we er eenmaal waren hielt het niet meer op. We zijn van 50 naar 1500 mtr. geklommen. Weer gedaald en weer naar bijna 1600 mtr. Ron was helemaal los en ging er als een speer vandoor. Hij heeft onderweg aan mensen water moeten vragen. Hij zij ik hoefde mijn bidon maar in de lucht te steken en ik kreeg water. Ik heb het met mijn pomp uit een waterval gezogen. Bij een tentje waar Ron was gestopt heeft hij met een aap op de fiets gezeten. (Er was bijna geen verschil te zien). Net een dierentuin bij hem op die fiets. Door tijdgebrek en het best wel moe zijn hebben we besloten om maar boven in de bergen te blijven. Dat Berinchang is een gezellig plaatsje. Hebben daar dan ook net heerlijk gegeten en nu nog een bakkie koffie (en ikhu een lekker sigaartje YEAH!!!) Het is nu kwart over negen en duik mijn bedje in.

Gr en tot morgen Ron & Frank

4 thoughts on “Berinchang”

 1. Frank; fijn dat jullie zo genieten,
  heel leuk om dit te lezen, ook de fotòs zijn mooi,
  Ik kijk er heel de dag naar uit,
  morgen weer een fijne dag,toegewens,
  Groetjes: van je ma en Jan.

 2. Hey die Frank,

  Ik had vandaag Lilian aan de lijn en hoorde van je avontuur!!
  Even je naam gegoogled en jawel ik kwam al snel op jullie site.
  Geweldig zeg jullie ervaringen, afzien en toch genieten. Wat knap van je om elke dag een leuk verhaaltje te maken voor op de site, schitterend om te lezen!!!!

  Wij wensen jou en Ron nog heel veel plezier en een stel goeie benen voor de komende dagen.
  Die goeie benen kunnen jullie wel gebruiken denk ik als ik zie wat een bergen er nog aankomen!!

  Heel veel groeten en succes
  Pierre en Hannie

 3. ha die boys
  Dieren houden van mensen toch of is het soort zoekt soort ha ha
  Fijn om te lezen dat jullie het naar je zin hebben maak er morgen weer een mooie rit van en tot horens
  grtjs k.s

 4. Hi Ron en Frank,

  Wel even het hoogteprofiel aanpassen!!
  Dan wordt het een “echte” fietstocht.

  Trouwens, we gaan toch niet mauwen over zo’n bergeje.

  Jan

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *