Wat vond ik er van

Ben er wel achter gekomen dat het een heel ander verhaal is dan op de fiets. Vooral de taal. Op de fiets ben je niet zoveel in contact met de bevolking. Is dan ook niet echt z’n probleem. Nu was het vaak jammer dat je niet een gesprek aan kon gaan. Vooral in Brazilië (Portugees)  spreekt bijna niemand een beetje Engels.

Dan het vliegen. Heb 12 vliegtuigen gehad. Nou dat hangt je op een gegeven moment echt je strot uit. Helaas is dit een noodzakelijk kwaad. Het land is zo groot en dat gaat met auto echt niet lukken, daarbij loop je ook een grote kans op beroving. Ook nog een keertje bagage kwijt geweest. En hoe dom kan ik zijn een keer in de taxi laten liggen. Na wat gevloek in een andere taxi gesprongen en na wat zoeken gelukkig de taxi weer gevonden. Dit is echt vette mazzel in een stad zoals Rio.

Veiligheid is in dit land echt niet gegarandeerd. Het is vaak afwegen of je belangrijke spulletjes om je nek meeneemt of ergens beter kan verstoppen. In Rio achter de Copacabana is het bijna iedere nacht wel een keertje raak met schieten. Kortom hou altijd een oogje open en vertrouw niet zomaar iedereen.

Heb natuurlijk maar een klein stukje gezien. Maar wat een prachtig land! Denk het land met de meeste stranden en grootste Amazone (40%) gebied. Daar Manaus (bekent door de Rubber handel) een hele grote stad is leekt het me beter om naar Tabatinga te vliegen. En daar via Leticia een stukje van de Peruaanse Amazone te bezoeken. Dit was een schot in de roos.

Brazilië is een zeer corrupt land waar echt alles maar dan ook alles te koop en omkoopbaar is. Ga er zeker een keertje kijken. Er zijn ontelbare mooie plekken om te bezoeken.

Groetjes,

Frank